- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
az meg el hogy: 10 evig nincs forgalomba helyezve a kocsi akkor automatikusan vegleges kivonasra kerul.
(folyamatosan ideiglenesen kivonas utan) -
Fulckin
újonc
Sziasztok ha problémátok van az autó, eladással és kivonással én adásvételivel átveszem az autót és több problémátok nem lesz vele: Bármilyen autót átveszek a motorhibás az sem baj vagy ha törött. itt lehet hívni 06302759851 és megegyezünk az áron vagy emailba is lehet érdeklődni fulckin1983@citromail.hu én Baranya Megye,Pécsi vagyok
-
janihunk
senior tag
Nagyon sürgős lenne valaki help.
-
janihunk
senior tag
Sziasztok kérdésem lenne, hová kell mennem ha ideiglenes ki szeretném vonni az autót a forgalomból? Gondolom okmányirodába nem? És mit kell vinnem forgalmit, törzskönyvet? Illetve hogy változott-e valamit az ár elsejével? Tehát kivonásnál és visszaállításnál mennyit kell fizetni? Ha kivonatom 6 hónapra akkor hamarabb visszatudom állítani? Illetve olyan gondom van hogy biztosítással el vagyok maradva (nincs munka és 20k 3 havonta a kötelező) Ezt ha kivonom most a forgalomból az autót be kell fizetni? Vagy majd ha újra használom a járművet?
-
emitter
őstag
tényleg hülyeségeket írtak, nekem is 2300,- volt, bárhányszor kivonható újabb 6 hónapra. A telj.adó automatikusan szüneteltetődik/újraindul (a forgalomba is visszahelyeződik automatikusan a kocsi 6 hónap után), egyedül a kötelező biztosítást kell bejelenteni h szüneteltetni akarom.
-
Baromsagokat irnak. En juniusban vonattam ki a forgalombol ideiglenesen es novemberben allitattam vissza, kozben a muszaki is lejart. Amit leirtam, az a gyakorlati tapasztalat. Az ideiglenes kivonas persze 6 honap es azt hosszabbitod mindig ujabb 6 honappal, ameddig csak akarod.
Nekem a biztositast es az adot is idoaranyosan visszafizettek, mert mindent befizetek elore egesz evre. -
emitter
őstag
köszi.. írtam az autoakademia.hu-nak is, ők a következőt írták vissza:
"Az ideiglenes kivonás mértéke maximum 6 hónap.
Az illeték költsége, jelenleg, amit a visszahelyezéskor kell fizetni a következő:
- 10.900 igazgatási díj lejárat esetén.
- Lejárat előtti ismételt üzembe helyezés, 2.300 FtA kötelező biztosítást le lehet mondani, de a teljesítményadót nem. Aki január 1-én tulajdonos, annak kell fizetni az egész évet."
Nem mindenben egyezik az általad elmondottakkal, te tapasztalatból tudod, hogy nem kell pl. telj. adót fizetni? A meghosszabbítás annyira nem lényeges, viszont a költségek igen (bár az igazgatási díj lejárat előtti visszahelyezéskor ugyanannyi, mint amit te írtál)
-
Nincs mit!
Csak akkor kell levizsgaztatni, amikor vissza szeretned allittatni a forgalomba. A menete pedig az lesz, hogy a biztositonal feleleszted a biztositast, majd kiviszed muszaki vizsgara es ok nem ragasztanak semmit a rendszamra, hanem kapsz egy adatlapot, amivel es a tobbi papirral, illetve a hatso rendszammal bemesz szepen az okmanyirodaba es ott beirjak a forgalmiba a muszaki ervenyesseget es raragasztjak a matricat is.
-
emitter
őstag
Sziasztok, több kérdésem is lenne az ideiglenes kivonást illetően:
- az ideiglenes forgalomból kivonásnak mennyi az illeték költsége?
- meg lehet-e hosszabbítani a 6 hónapos kivonási időt?
- a 6 hónapos időszak alatt kell-e fizetni súlyadót és kötelező biztosítást?köszi!
-
gunci
csendes tag
Nekem olyan problémám van,hogy van egy öreg fordom, amit kivontam a forgalomból ideiglenesen! Ez már kb. 3 éve történt,és utána eladtam az autót,hogy majd hoznak nekem bontási papírt róla és ki tudom vonni véglegesen az autót az új tulaj! adásvételit nem írtunk!
Meddíg maradhat ideiglenessen kivonva a forgalomból az autó? Vagy mit csináljak? Jó ez így? Biztosítás lemondva,semmit nem fizetek a kocsi után!
Üdv:
Ádám -
Azt csak ugy tudod megoldani, ha talalsz egy olyan bontot, ami bizonyos forintert kiadja a papirt rola, mert az alapjan vonja csak ki az okmanyiroda. Par eve ugy tudom meg megoldottak, hogy kivagtak az azonositokat a kasznibol es akkor megtarthattad a kocsit. Tulajdonkeppen a bontonak csak az az erdeke, hogy ugyanazon azonositoval ne kozlekedjen a kocsi, mert akkor ok is buknak.
-
czene22
csendes tag
Üdv.Nekem az lenne a kérdésem,hogy Ki szeretném vonatni az autóm véglegesen a forgalomból ( peugeot 205 ),de megszeretném tartani,ezt hogyan lehet elintézni és mennyit kellene ezért fizetni?A válaszokat előre is köszönöm.
-
egaben
újonc
Üdv!
Kérdésem az hogy hiteles autónál a bank ki tudja vonni a forgalomból az autót? Forgalmi, rendszám, autó, minden a volt feleségemnél van, csak a hitelt nem fizette erre állítólag a bank kivonta a forgalomból...
Illetve hol tudhatom meg biztosan hogy az adott rendszámhoz tartozó autót kivonták a forgalomból?
köszönöm a választ! -
ocsike3456
újonc
üdvözlkök mindenkit.érdeklödni szeretnék!
hogy az egyik haverom vett egy kocsit de ugy hogy akitöl vete azse irata átt csak adásvételit irtak rola,de most a haverom ki szeretné vonatni idéglenesen a forgalombol!
eszt hogy tudjuk meg oldani?hogy csak az tudja akinek a nevén van a kocsi vagy őis ki tudja?várom segitségüket!
üdv -
pogácsa66
újonc
válasz
csicseri02 #69 üzenetére
Én is úgyanolyan tipusú másik kocsit vettem, ami kellett már kiszedtem a régiből így is átveszi a bontó?
-
qdak
addikt
nem tudom sajna, asszem a kivonáshoz nem kell, csak majd ha bemutatod a kivonás papirjait akkro le7 szolnak de nem tudom pontosan itt kérd meg sztem elsz aki tudja!
-
Zsadoba
újonc
Illetéket én is fizettem, csak biztosítást meg súlyadot nem. Attol még kivonják? És behajtják utolag?
-
qdak
addikt
hát azt nem tudom h csináltad h semmit sme fizettél
mert haverom pont igy járt, h örökölt, a kocsi ccm jének a felét ki kelet fizetni a mocsok apeh nak holott a kocsi le lett adva 0 ft!!! ért hol itt az igazság ? ha nem volt jövedelem szerzés akkro miért kel fizetni
amugy neki kuldték a papirt h van 15 nap kifizetni ... nem tudom neked hogy sikerült ezt meguszni, hát van 1 olyan érzésem h sok jora nem számit6sz, ha itt nem tudnak segiteni probáld meg a nayg jogász topikban hátha -
Zsadoba
újonc
Tisztelt Fórumozok!
2008 nyarán örököltem egy autót, amire azóta sem fizettem semmit, és most szeretném ideiglenesen kivonni a forgalomból. Mire számíthatok??? A válaszokat előre is köszönöm! -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
Sajnállak.. ilyen a világ, felháborító. Gondolom, azért tették kötelezővé ezt a bontóba leadást, hogy ne az erdőbe/árokba kerüljenek a roncsok. Ez végülis rendben van, de akkor kötelezni kellene a bontókat, hogy ingyen vegyék át a járgányt. A legtöbbször úgyis ők járnának jól, mert pár tízezret simán érnek az alkatrészek..
Kérdés: a bontási átvételi engedélyt az okmányirodában, vagy a bontóban kell kérni?
Mennyi lesz várhatóan az egész procedúra összköltsége? Bontótól függ, hogy mennyiért veszi be?
Köszi! -
Majesz
újonc
Sziasztok!
Érdekes ügyben jártam ma. Hihetetlenül nehézkesen és bosszantóan rugalmatlanul kezelik az ügyeket az okmányirodában! A gépjárműadót szerettem volna kifizetni. Nem ügy! DE! Sajnos kb. 10-12 éve volt egy Ladánk, amelyet kivonattunk a forgalomból. Annakidején ugyebár nem kellett bontási engedély, elég volt csupán a rendszámmal bemenni a rendőrségre... ott aztán 5 perc alatt elintézték az ügyet. Most jön a csavar! Folyamatosan fizettük a gépjárműadót, pontosan, precízen. Tavaly én vettem át a család ügyeinek intézését. Ekkor tűnt fel, hogy még most is szorgalmasan fizetjük a már kivont autó után az adót. Gondoltunk egyet... elmentünk az okmányirodába... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! A problémák megkezdődtek és tartanak a mai napig. Nem voltunk hajlandók kifizetni az adót, hisz nem volt alapja - nem volt meg az autó! DE! A rendőrség ugyebár átadta az ügyintézést az okmányirodának, az autónk adatai eltűntek... (Csendben megjegyzem, hogy ezen kívül még két korábbi autónkkal is megjátszották ezt, csak ott már voltak bontási papírok! Sikeresen lezárultak az ügyek!)
Most ott tartok, hogy fogalmam sincs mit tegyek! Ha nem tudom igazolni, hogy ők keverték el a papírokat, akkor fizetnem kell! Ráadásul meg kell ismételni a forgalomból való kivonást! DE! Hogy tegyük ezt meg, ha nincs már meg a rendszám és a forgalmi?
SŐT! Ha csavarunk még egyet a dolgon... pontosan ők azok akik tartoznak nekünk! 8 évnyi feleslegesen befizetett adóval!!!
Az "okos" hölgy pedig csak ül és monoton hangon ismétli: papír kell, papír kell, papír kell róla... Ha nincs papír, akkor van autó! Mire én: De hölgyem, értse meg, nincs autó! Ő: Eladták? Bontották? ÉN: Akkoriban ezt még nem kellett igazolni, leadtuk a rendszámot a rendőrségen! Ő: Nincs papír. Papír kell! Ha nincs papír, akkor ott az autó az udvarban! Én: Nincs autó az udvarban!Nincs már meg az autó! Ő: Papír kell......
Most mondjátok meg! Meg sem próbált senki sem segíteni! Nem próbáltak útbaigazítani! Egész egyszerűen nem látnak túl azon a monitoron, amely előtt ülnek!!!
Mit tehetek? Van ötletetek? -
szombi
tag
Üdv.
Haveromék pár hete lecserélték régi, 20 éves kocsijukat egy újabbra.
Nekem ugyanolyan típusú és színű járgányom van, így az alkatrészeket tudnám hasznosítani.Sajna az egyetlen törvényes út a bontó, illetve a fél éves halasztás, miközben kb. 50 ezer forintnyi alkatrészért(ami nekem kéne) kb. 13 ezret fizet a bontó.
Ebből a számítások szerint nem jön ki még a forgalomból kivonás illetéke sem.kérdéseim:
- törvényes úton mi módon lehetne "átjátszani" hozzám úgy, hogy ne kelljen teljesítményadót és biztit fizetni?
- ha én kibontok jópár alkatrészt(önindító, generátor, sárvédők, műszerfal, ajtók, váltó, stb.) akkor a bontó visszautasíthatja az átvételt? (motor+alváz bentmarad)
- milyen költségei vannak a bontóban leadásnak(szállítás megoldott) és az okmányirodai körnek? -
tasman_devil
csendes tag
válasz
csicseri02 #70 üzenetére
Nem él a telefonod!
Küldj nekem privit, mert nekem kéne valaki, aki egy eléggé kacifántos ügyben segítene a bontós részével!
Köszi!
-
csicseri02
újonc
Sziasztok most regisztráltam mert segitenem kellet egy barátomnak,és sok oldalt olvastam,hasonlo problémákkal mint a tietek,nos én autostársaimnak abban tudok segiteni hogy minden olyan autot elszálitok ami már a tulajnak nem kell illetve a forgalombol kiakarja vonni,és minden ezzel kapcsolatos dolgot én intézek.Rengeteg embernek segittetem már söt még olyanak is akinek vidéken volt az autoja.Szoval egy a lényeg ha valakinek kell a segitségem üzenjen és a rendelkezésére állok
-
Mr X
veterán
Autót csak akkreditált autóbontó műhely bonthat, előtte a kocsit ki kell vonni a forgalomból, és az okmányirodában kiállított bontási engedéllyel lehet leadni a bontóban.
Ha kamu-adásvételit viszel, az simán okirat-hamisítás. Plusz ha a vevő nem kitalált, hanem egy ismerősöd veszi meg papíron, akkor az átírás elmulasztása miatt szétbüntetik.
Nem tudom, elvileg ki lehet vonatni végleg a forgalomból bontás nélkül is, ezt egy okmányirodás meg tudja mondani. Hazudni felesleges, csak baj lesz belőle.
-
ssgabee
csendes tag
Helló!
Olyan kérdésem van, hogyan tudom azt elérni, hogy az autó nálam maradjon és át tudjam vinni a biztosítást egy másikra?
Az autóra szükségem van mert az újabb autó is ugyanolyan típusú és alkatrésznek kell. Én ezen lehetőségeken gondolkozok, hogy 1, az autó már szét lett bontva és nincs meg 2, eladom XY-nak csak ő ugyebár nem létezik. 3, az már fizetős lenne, hogy forgalmi és rendszámmal kivonják X FTért. Engem mindenképpen az első 2 megoldás érdekel. Melyik a jobb? -
Dórácska
újonc
Hello!
Én tavaly novemberben vonattam ki a ladámat. Az újságban találtam a siófoki bontó hídetését. Felhívtam őket és nagy csodálkozásomra azt mondták, h ingyen kiadják az igazolást ingyen eljönnek az autóért, sőt még fizettek 10 ft-ot kilónként és adtak egy használtautó utalványt (amin vettem egy szép kis puntót
) Kijöttek érte egy héten belül, pedig az autóm bp-en volt, elintézték az okmányirodában is a dolgokat, szóval minden nagyon korrekt volt. megkerestem nektek a weboldalokat: www.autobonto-siofok.hu Ha autókivonás akkor őket bátran hívjátok
-
loloppo
újonc
Szia!
Keress egy bontót, ahol tudnak bontási igazolást adni (egyes MÉH telepek is tudnak...), fizesd ki érte a lóvét, amit kérnek (ha szerencséd van akkor ingyen is átveszik, azt ajánlom ne kezdj keresgélni, nem kérnek túl nagy összeget és pont ezért nem éri meg az utánajárást), majd menj el az okmányirodába a rendszámmal, forgalmival és a bontási igazolással. Befizetsz még vagy 1500 ft-ot (de lehet hogy már 4ezer), és vége, megszabadultál tőle örökre.
Azt ajánlom ne kezdj el semmivel trükközni, én már 2szer megjártam. Egyik alkalommal egy skodát vittek el tőlem ingyen, alkatrésznek, ezután 2 évig jártam kihallgatásokra mert elkezdtek bűnözni a rendszámommal, majd egy trabit akartam ingyen odaadni alkatrésznek egy embernek, de már ennél is ott tartanak a papírügyek, hogy ha valami történik, megbolygatják a dolgot, akkor megint évekig járkálhatok tárgyalni különböző rendőrségekre.
Sok sikert
-
qdak
addikt
up
lenne 1 601 es trabant hogy lehet kivonatni ? mi lenne a legcélszerübb megoldás ?
fizetni kell érte ? -
moongoose
őstag
Na ezt kellene kibogozni.
Nekem egy ismerősöm, ismerőse(sárga cetlis a drágám) kb 10-15 autót szedett szét ílyen módon.
Önkormányzat be...rendszám lead...papír megvan.
Valami olyat mondott,hogy önhibájából(mármint a tulajéból) ment tönkre az autó.
Apám ahhoz képest, hogy sárgalapos, okos ember.
Aztán a papír után, otthon szétszedte az autót és leadta a méh-be.
Egy zsiga 30e forint,ha darabokra van szedve és ki van filézve.
Már szedett szét golfot,ladát..stb.
Nekem is van egy 30 years ékszerem(LADA 1.3), és ennek is lejár a forgalmja jövőre.
Utána kellene járni,vajon hogy van ez a rendelet. -
Thunder78
őstag
Bizony nincs. .. az ideiglenes kivonásnak épp ez a lényege, hogy addig nem fizetsz rá semilyen adót. Viszont nem is használhatod hivatalosan a kocsit és a 6 hónap utána automatikusan üzembe helyezik. Kapsz egy levelet, hogy menj be a forgalmiért. De ha nem mész be érte, az autó akkor is adókötelessé válik.
-
Batman2
őstag
Hi
Biztosan leírták már előttem, nem olvastam végig, de leírom azért, mivel éppen most érdeklődtem meg a folyamatot !
Debrecenben legalábbis úgy megy, hogy az önkormányzathoz (Újvárosháza) kell bemenni és ott a gépjármű osztályon 1500Ft ellenében ideiglenesen, vagy Véglegesen ki lehet vonni a forgalomból !
A végleges kivonáshoz kell mindkét rendszám és forgalmi (ha valakinek több, azt ne vigye be!), az ideigleneshez, emlékeim szerint csak a forgalmi kell.
Az ideiglenesnek a max időtartama 6 hónap, és a hamarabbi visszaállítás is 1500HUF, de az ideiglenes kivonás alatt nem lehet eladni a járgányt (sajnos), csak mentesülünk addig a kötelező biztosítás alól !
Sok sikert !
Üdv.: -
watersign
újonc
Sziasztok!
Tudtok valami Győri bontó címet? Meg akarok szabadulni a 20éves Citroen AX-emtől :s Lécci segítsetek!
Köszi!
Katka -
neduddgi
aktív tag
(Forgalom - Autó) = ??? Vesszek meg, ha a ezt a kivonást el tudom végezni!
-
Thunder78
őstag
Miért? Te inkább 18k-t fizettél volna?
Egyébként én is legszivesebben felgyújtottam volna a kocsit, vagy befizettem volna egy ''látvány-préselésre'', hogy lássam, ahogy kileheli a lelkét. Ebben csak a biztosítás B10-ének átvitele akadályozott meg. Azt így nem tudtam volna átvinni az új járgányra. -
Thunder78
őstag
Nah ... kicsit megkönnyebbültem, túl vagyunk az egész mizérián. Legalábbis a nehezén.
Leírom a teljes storyt, hátha valaki hasonló cipőben szaladgál.
A következő történt: 2003-ba, amikor új forgalmit kapott az autó, a törzskönyvét egyszerűen elfelejtették megcsinálni. Ez nem is lett volna probléma, mert az autót nem akartuk eladni, tehát nem is nagyon volt rá szükségünk. De minthogy tegnapi napon a bontóba került az autó és nem kaptam bontási igazolást a törzskönyv hiánya miatt, hirtelen szükségem lett rá.
Mai napon került elintézésre a dolog. Az okmányirodába egy rendes fazon felkarolt minket és segített megoldani az ügyet. Ritka alkalmak egyike, amikor rendesen bánnak az ügyféllel
Szóval. A bontónak elég volt egy olyan papír, amiben az okmányiroda elismerte, hogy az ő hibájukból nincs törzskönyv, de az autót nem körözik, blablabla. Erre a bontós már meg is csinálta az igazolást. Autó leadva, igazolás a kézben, ünnepek között az okmányirodába ki is vonják a verdát a forgalomból végleg.
Mindenképp jó, hogy idén megcsináltam, mert jövőre 25.000,-Ft (!!!) lett volna, mint ahogy utólag a bontós fazontól megtudtam. Így ''csak'' 6.000,-Ft volt a beszállítás egy Szombathelyi bontóba (25km-ről), 1.500,-Ft lesz a kivonás majd az okmányirodába és ehhez jön egy kb 8.000,-Ft-os üzemanyagköltség (6 l alatti fogyasztással). A ráfordított időt és ideget nem lehet forintban kifejezni.
Nálam még az nehezítette a helyzetet, hogy az autó Szombathelyen van én meg Győr környékén (pannonhalmi okmányiroda). Úgyhogy ma aztán annyi km-t tettem az új verdába, hogy már nem kell sok a bejáratás végéhez -
seprence
csendes tag
válasz
Thunder78 #43 üzenetére
és akkor még csodálkoznak, hogy szennyzi a környezetét az ember. Hülye leszek leadni, ha még fizetni is kell érte. Otthon szétverem, ingyen vagy és még szórakoztató is. De inkább kitermelem a hasznosítható részeket, a többit pénzért leadom a vastelepen. Akkuból az ólmot kiolvasztom, jó elektródnak stb...
amúgy off, de ugyanez van a képcsöveknél is. A rossz monitort és tv ugye nem szabad kukába dobni, főleg nem az árokba. El is vittem volna leadni, de nem elírás 180ft/kg (igen száznyolcvan), az leadás ára. Vittem vagy 6 montir 1 tv-t, 100kg felett és fizessek 18 000ft-et? hát inkább szétvertem otthon és kivágtam a kukába. Ezzel nem fognak össztönözni a jóra, ne is csodálkozzanak.
Azt a beteg eszét, aki ezt kitalálta! -
seprence
csendes tag
bontóban kell leadni?
Akkor azt kell mondani, hogy jól összetörted mert ideges voltál (rájuk) és ki akartad adni a dühödet rájuk és a kocsidat sztéverted egy 25kgs kalapáccsal
Saját tulajdonával azt csinál az ember amit akar. A éghető részeit elégetted a maradék fémet beöntöttted és keritést csináltál belőle. Aztán mit vigyél a bontóba?
boccs!
[Szerkesztve] -
Thunder78
őstag
SOS!!!
Bevitettem a kocsit a bontóba, hogy kivonassam. Aszondja a bontós, hogy kell a törzskönyve, mert új fajta forgalmija van, amihez van törzskönyv is. De nincs törzskönyve. A helyzet az, hogy 2003-ba betelt a forgalmija, és műszakinál új forgalmit kapott, de törzskönyvet nem. Ilyenkor mit lehet tenni. A bontós nem akarja kivonni az autómat, én meg nem akarok a törzskönyvért x ezer forintot fizetni. -
Aurora77
csendes tag
válasz
Thunder78 #35 üzenetére
Erre van a 10 éves átmeneti időszakra történő forgalomból kivonás:
''94. § (1) Az ügyfél okirattal igazolt kérelmére a közlekedési igazgatási hatóság a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű átmeneti időszakra történő forgalomból kivonására:
a) annak eltulajdonítása,
b) külföldre történő letelepedés, tartós külföldi tartózkodás,
c) annak külföldre történő értékesítése,
d) annak muzeális előminősítése
esetén.''
Hogy tízév után mi történik, ha külföldre adod el, fogalmam sincs, de jótanácsként azt tudom mondani, mindenképp tartsd meg az adásvételi szerződést vagy annak egy másolatát. -
Aurora77
csendes tag
A rendeletben nincs konkrétan szabályozva, hogy hányszor lehet meghosszabbítani, de annyiban igazad van, hogy a legközelebbi módosításkor szabályozásra kerül ez is, mert a jelenlegiben valamiért kimaradt. Az meg, hogy a félév lejárta előtt kell bemenni, annyiban igaz, hogy az ügyfél nyilván bemegy előbb, hogy a forgalomba helyezés és a következő kivonás közötti időszakra ne kelljen gépjárműadót, stb-t fizetni. Ez csak az ügyfél érdeke, az okmányirodát nem érdekli, hogy te kinek mennyit fizetsz.
De hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélek, itt az említett rendelet féléves kivonással kapcsolatos bekezdése teljes terjedelemben:
''87. § (1) Az üzemben tartó, a tulajdonos vagy a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező más ügyfél kérelmére a közlekedési igazgatási hatóság a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű ideiglenes forgalomból történő kivonásáról.
(2) A jármű közúti forgalomból történő ideiglenes kivonása esetén a közlekedési igazgatási hatóság a kérelemben meghatározott időtartamra, de legfeljebb hat hónapra a rendszámtáblán lévő címke érvénytelenítése nélkül bejegyzi a kivonás időtartamát a járműnyilvántartásba és a forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatába.
(3) Amennyiben a jármű forgalmi engedélye nem áll a kérelmező tulajdonos vagy a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfél rendelkezésére, a közlekedési igazgatási hatóság határozatban dönt a jármű ideiglenes forgalomból történő kivonásáról. A határozat jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül a jármű üzemben tartója köteles az ideiglenes kivonás tényének bejegyzése céljából a forgalmi engedélyt az eljáró közlekedési igazgatási hatóságnál bemutatni.
(4) Törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfélnek kell tekinteni a pénzintézeteket, gépjármű-kereskedőket, lízingcégeket, zálogjogosultat vagy más olyan természetes vagy jogi személyt, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet, akinél/amelynél a törzskönyvet a jármű tulajdonosa pénzügyi követelés fejében letétbe helyezte, ha ez a rendelkezési jogot megalapozó okiratból megállapítható.
(5) A forgalomból ideiglenesen kivont járművel a kivonás időtartama alatt a közúti forgalomban nem lehet részt venni.
(6) Amennyiben a forgalomból történő ideiglenes kivonás időtartamának lejárata előtt a járművel ismételten részt kívánnak venni a közúti forgalomban, az üzemben tartónak vagy tulajdonosnak az ismételt forgalomba állás tényét a közlekedési igazgatási hatóságnál a forgalmi engedélybe és járműnyilvántartásba tett bejegyzés érvénytelenítése céljából be kell jelentenie, a forgalomban tartáshoz szükséges egyéb jogszabályi feltételek igazolásával egyidejűleg.
(7) Ha a jármű közúti forgalomból történő ideiglenes kivonását a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfél kérelmezte, akkor a kérelemben megjelölt időtartam lejárta előtti, ismételt forgalomba állását is a törzskönyv jogosítottjának kell bejelentenie a közlekedési igazgatási hatóságnál.
(8) A közúti forgalomból történő ideiglenes kivonás időtartamának lejáratát követően a jármű a közúti forgalomban külön közlekedési igazgatási eljárás nélkül részt vehet, feltéve, hogy az ahhoz szükséges egyéb jogszabályi feltételeknek megfelel.''
Nem kötekedésből, de így van. -
Thunder78
őstag
Mi történik olyankor, ha külföldi emberkének adom el a járgányt? Őrá ugyebár nem vonatkoznak a magyar törvények. De olyankor kivonathatom a forgalomból?
-
Viszlát
addikt
''1. Féléves ideiglenes kivonás, az autó fél év után automatikusan forgalomba helyeződik, új eljárás keretében (illeték, sorbanállás, stb.) akárhányszor meghosszabbíthatod a forgalomból kivonást, de mindig csak fél évre.''
Csak egyszer lehet meghosszabítani fél évre, és csak akkor ha még a lejárat előtt jelented be. -
Bikeman
aktív tag
válasz
Thunder78 #32 üzenetére
Számíttasd be az újba, most mindenféle akciók vannak, hogy a trabust is 300k-ért veszik be, vagy ha épp ez neked nem jó, akkor add el olyannak, aki új mutyukit akar venni pl. Annak még úgy is megéri, ha átiratja a régi kocsit, éz azután jelentkezik vele a kereskedésben.
-
Aurora77
csendes tag
A 35/2000-es BM rendelet 2005. október 15-én hatályba lépett módosítása következtében a forgalomból kivonással kapcsolatban a következő lehetőségeid vannak:
1. Féléves ideiglenes kivonás, az autó fél év után automatikusan forgalomba helyeződik, új eljárás keretében (illeték, sorbanállás, stb.) akárhányszor meghosszabbíthatod a forgalomból kivonást, de mindig csak fél évre.
2. Végleges kivonás - csak bontási jegyzőkönyvvel együtt, a tulajdonos kérésére történő végleges kivonás megszűnt.
3. 10 évre ideiglenesen ki lehet vonatni, de azt hiszem, ezt csak akkor, ha kiviszed az országból (de ebben nem vagyok teljesen biztos).
És maradtak a forgalomból kitiltások, aminek az oka lehet lefoglalás, nem megfelelő műszaki állapot, biztosítás vagy gépjárműadó fizetésének elmulasztása.
De érdemes az említett rendeletet elolvasni, abban minden konkrétan le van írva, vagy felhívni az okmányirodát, vagy a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztályát, ugyanis onnan indult a rendelet módosítása, ott biztos fognak tudni segíteni.
Remélem, segítettem.
Üdv! -
apóka
aktív tag
El is adhatod az autót
......Adásvételit meg kell írni.....beviszed az okmányirodába........az új tulaj adatait te nem tudod ellenőrizni
( hamis adatokat kell beírni )
Az ellopták.....című szöveg is jó, de a zsaruknál észen kell lenni....ne a szomszéd orra előtt add el, vigyék el este tőled
A szabályos utak drágák.....a többit meg olvastad
A régi autó eladva....csak utána veszi a biztosító a bónuszra.... ha 2 van 1x-re, akkor az új az alapról indul
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
-
-
PeliScan
addikt
Nekünk is van egy 23 éves Wareszünk, szétszedjük alkatrésznek... a rendőrségben pedig bejelentjük hogy ellopták. Sajna rá van kényszerítve az emebr h kiskaput keressen.
-
Thunder78
őstag
Akkor versenyengedélyt kell kérned a Közlekedés Felügyelettől ami szintén pénzbe kerül és hasonlóan macerás elintézni, mint a matricás rendszámot.
A lényeg, hogy most már nem tárolhatod otthon a forgalomból kivont autódat. Tehát pl nem csinálhatsz belőle full-extrás kutyaházat, vagy tyúkólat, meg ilyeneket.
A bontó kiad egy bontási engedélyt, és azzal mehetek az okmányirodába. Ők utána kivágják az alvázszámot és a motorszámot. Ezeket meg kell őrizniük, a többit vagy viszik a MÉH telepre vagy eladják alkatrésznek.
Szóval így működik. Időközben utánajártam én is egy kicsit -
Pompi
nagyúr
Tényleg muszáj a bontót bevonni a dologba?
Régebben ez úgy ment, hogy írta az ember egy kérvény, hogy miért akarja kivonatni a forgalomból és leadta a rendszámot.
Mert pl. mi van akkor ha én nem azért akarom kivonatni a forgalomból mert öreg? Hanem mondjuk versenyzésre kívánom hsználni az autót, amit innentől kezdve csak a versenypályán fogok használni ahova tréleren viszem. -
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #20 üzenetére
Vagy csak annyi a különbség, hogy én már voltam ilyen helyzetben, Te meg olvastál róla
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #18 üzenetére
És ha azt mondja, hogy nem veszi be, akkor mit csinálsz, rendőrt hívsz?
Ugyanmár...
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #16 üzenetére
Plusz blacklist... aztán évekig csak csodálkozik az ember, hogy a 3ezer forintos biztosítás miatt miért nem kap meg egyetlen hitelt sem...
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #12 üzenetére
Vagy úgy ítéli meg, hogy semmit nem ér neki az autó és akkor nem veszi be...
-
morceaux
aktív tag
Hadd ketyegjen csak, aztán ha jönnek behajtani, vihetik a roncs verdát - hehe.
-
Viszlát
addikt
Az a gond, hogy a főbb alkatrészeket meg kell tartania a bontónak. Olyan alkatrészekről van szó, amik alapján be lehet azonosítani az autót. A probléma ott van, hogy ahogy nekem a bontós elmondta, hogy ezeket ki tudja venni, szét kell barmolni a verdát, tehát utána nem mész vele semmire...
-
Thunder78
őstag
Köszi az infót, de asszem nem fogok vele élni.
Találtam egy bontót, aki ingyér átveszi, de nem kapok semmit érte. Viszont lenne egy vevőm rá, ha kivonatom. Szvsz azt szeretném ebből a topicból megtudni, hogy megéri-e kivonatnom az autót, számítva, hogy kb. 30k-t kapnék érte. De ha csak 5-10k marad a zsebemben, akkor nem futok pénz után. -
Thunder78
őstag
#2, #3 és #4 hozzászólásokra válaszolva.
Nem ilyen egyszerű már.
Ezexerint mindenképpen kellene keresnem egy bontót, aki kiad nekem egy papírt, de nem veszi át az autót? Lehet ilyent? Gondolom csak feketén. -
Viszlát
addikt
Sajnos kedves kormányunk ezt is elcseszerintette ám rendesen. Én a 24 éves Kadettomtól akarnék megszabadulni, de nem egyszerű. A következő a folyamat:
- első lépésben találnod kell egy olyan autóbontót, amelyik kiadhat egy bizonyos igazolást, miszerint az autót leadtad és ők bontásra átvették. Nem mindegyik bontó adhat ki ilyen papírt!! Én itt akadtam el, ugyanis ezeknek a bontóknak ez nyűg, ezért nem is veszik be, bár elvileg kötelező lenne nekik, de ugyan ki fogja őket rákényszeríteni? Az okmányirodás leányka?
- de ha ez sikerülne, akkor a köv. lépés az, hogy bemész az okmányirodába a forgalmival és a hátsó rendszámtáblával együtt és némi pénz fejében kivonja a forgalomból.
Nekem végül lett az, hogy 1500ért ideiglenesen kivonattam a forgalomból, ami fél év és egyszer meg lehet hosszabítani újabb fél évre. Addig meg csak normalizálódik ez a helyzet... -
mynames
senior tag
Esetleg nem az okmányirodába kell (már) menni?
-
aesir
veterán
Régebben úgy ment, hogy bevitted a rendszámot és a forgalmit a Rendőrségre, aztán 5 perc alatt kivonták a forgalomból.
(Néha érdemes használni a telefont is, nemcsak a netet.)
És még egy, ha a vevő fődarabot is fel akar használni, akkor szüksége lesz erre a papírra is
[Szerkesztve] -
Thunder78
őstag
Az én problémám a következő: van egy 18 éves Skoda 105-ösöm, amitől sűrgősen szeretnék megszabadulni. Van is valaki, aki alkatrésznek megvenné, de ahhoz ki kell(ene) vonatnom a forgalomból, hogy ne legyen árírási költség.
Milyen egyéb lehetőségek vannak erre, amit pár napon belül le lehetne zongorázni? Vagy hogyan tudom a legegyszerűbben kivonatni a forgalomból úgy az autót, hogy maga a kocsi nálam marad?
Ha már volt valahol erről szó, akkor bocsánat. A kereső sajnos nem hozott eredményt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest