Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 11:25:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7101) Dorian


Dorian
félisten

Nem tudom van-e mèg egy olyan hobbi, ahol ennyi a sèrtődèkeny, mindentjobbantudò, másnáljobbkèpesègű, magasár- ès misztikasznob embert, mint a hifiben :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7102) #01758976 válasza liszi70 (#7100) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nem értem a helyeslésed. Biztos vagyok benne, hogy tapaizonak nincs ehhez elég tapasztalata, nekem sem. Mi ezzel a gond? Àm már az elején rajta a nyomàs, írd meg a folydos esetet. ?? Kérdem én, szabadon nem lehetne? Z-t pedig egy telefon után olyan embernek gondolom, aki nem feltétlen fog negatívat írni, ha azt tapasztalt is. Tényleg a mennybe kell emelni diszkoszt, és az ampjàt? 2 Nem volt cél a hsz-el a megbántàs, egy kis fricska, nem véletlen a kétértelműség. Részemről túl beszéltem ezt.

[ Szerkesztve ]

(#7103) #01758976 válasza Dorian (#7101) üzenetére


#01758976
törölt tag

+1

(#7104) dgyuri0123 válasza liszi70 (#7100) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Mi a lényeg? :)
De arról is lesz szó előbb utóbb... gondolom.

"csak a zene van"

(#7105) dyscus válasza #01758976 (#7102) üzenetére


dyscus
tag

Először is barátom nem diszkosz, hanem diyscus. Talán a nevemet le kellene tudni írni. Ez nem humoros, ez egyszerűen pejorativitás.
Másodszor ki vagy Te, hogy egy telefon után, mint írtad eldöntsd azt, hogy ki mire képes, kinek mi lesz a véleménye. Nem kellene esetleg kisebb mellényt felvenni?
Mi jogosít fel arra, hogy prejudikálj: "mennybe kell emelni diszkoszt, és az ampjàt" Hol hallottad ezt az ostobaságot? Saját rossz indulatú elképzeléseidet, amiről álmodozol, nem muszály leírnod! Más a kábeljét dícsérheti, de az én hifimet nem? Nem vagyok sem cigány, sem indián. Ugyanis ezt a hozzáállást hívják rasszizmusnak. Tudod, mindent szabad mindenkinek, de hogy mit szabad, és kinek, azt én mondom meg. Nos barátom ez itt nem megy.
Mi az, hogy öntömjénezés? Kikérem magamnak ezt a minősítethetetlen beszólás! Ha tudsz olvasni, akkor olvass vissza egy kicsit. Tudod miért kezdtem el ide írni? Mert Te, meg a hasonló barátaid már akkor elkezdtek ekézni, engem és Lancerboyt mikor Ő leírta, hogy milyen erősítője lesz. Addig azt sem tudtam, hogy van itt fórum. Nektek már az nem tetszett, hogy egy elektronikához értő ember ideírt arról, hogy mit csinált, mit mér, és miért. Tudom, hogy hasonlóra képtelen vagy, de ez nem jogosít fel arra, hogy másokat lenézz. Sőt...
Én senkinek nem írtam, hogy vegyen tőlem erősítőt. Amikor erre célozgatsz, akkor próbálsz pejoratív lenni. Hidd el nagyon nem jól áll ez neked. Jobb lenne, ha csendben lennél. Senkit sem minősítenél, csak magadat, de azt nagyon csendben, és magányosan.

(#7106) #10726912 válasza #07400704 (#7098) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem kell utolsó bejegyzésnek lenni. Kiváncsiak vagyunk a beszámolóra.
Haraso: abban egyetértünk, hogy a kérdéses erősítő öntömjénezése csípi az ember szemét. Úgy gondolom, hogy jó példa fapaci és Bodor is, nem dicsétik önmaguk munkáját, hogy de vegyél Luxort, Bodort, az ügyfeleik vissza jelzése sokkal fontosabb. De tapaizo és mindenki más beszámolója fontos és számomra tanulságos, amellett, hogy szórakoztat, jó érzés ezeket olvasni! Nem kell kihangsúlyozni, hogy fenntartásokkal kell kezelni...tapaizo úgyis leír mindent, az élményemet és a körülményeket is. Érte., hogy sokallod ezen erősítőkről az olvasást, de ez nem tapaizo bűne, ő egyszer meghallgatta és van élménye és kész. Nem kell fullhifiatának lenni, hogy valaki ide írhasson, nem sokol rádióról van szó, hogy ne lehessen erről írni. Az ellenséges hangnemed nem fér el ebben a fórumban (sem), az emberek nem azért járnak ide, hogy kioktasson bárki bárkit. Ha diyscus szereplését soknak találod, írsz neki nem kifigurázva, mert így visszás az egész, akkor is, ha vele kapcsolatban igazad van. Mindezt írom azért, mert Zoli és Te is személyes ismerőseim vagytok, de más nem vállalta a helyre igazítás szerepét, így nekem kell megtennem. Ha lehet, számolj el háromig, én sem örülnék a kijelentésnek, hogy kéretik fenntartásokkal kezelni a beszámolóját, stb...mint ahogy nem is örültem. Lehet normálid hangnemben fórumozni, tégy te is így. Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#7107) salesman válasza #01758976 (#7102) üzenetére


salesman
őstag

Nem kell a mennybe emelni, de fikázni sem. Jobbat kell építeni...

Türűűűdrááá!

(#7108) dyscus


dyscus
tag

Miután tudomásul vettük, hogy a lyuk kikiabált a gödörből, kérem Tapiozot, hogy legalább azt írja le, ami nem tetszett. Mindezt azért, hogy tanuljak belőle, hogy hol kell még igazítani a rendszeremen.

(#7109) dyscus válasza #10726912 (#7106) üzenetére


dyscus
tag

"munkáját, hogy de vegyél Luxort, Bodort, az ügyfeleik vissza jelzése sokkal fontosabb" Hol írtam azt le, hogy valakinek is vennie kell egy általam tervezett erősítőt? Ne kezd már Te is. Ok?

(#7110) #03969024 válasza #01758976 (#7102) üzenetére


#03969024
törölt tag

Lehet, hogy kevés a tapasztalata, de füle van. Miért ne írná le, ha nem tetszett neki valami? Miért gondolják egyesek, hogy csak az a jó, ami neki tetszik, vagy birtokol?

(#7111) dyscus válasza salesman (#7107) üzenetére


dyscus
tag

Igen, de bunkó vagyok akkor, ha azt írom, hogy nem tud? Mindig azoknak fáj más sikere... :DD

(#7112) #10726912 válasza dyscus (#7108) üzenetére


#10726912
törölt tag

Te is finomíts a stílusodon. Önmagad erősítőjét és önmagad tudását sokszor dicsérted különböző módon. Tegye más, én os tettem más kisipari erősítővel kapcsolatban. Harasónak ebben igaza van. Ezt a hangnemet pedig mindkettőtöknek mellőzni kell. Ha nem tudtok kultúráltan fórumozni, akkor gyakoroljatok önkritikát. S nem, a sz.rt vissza sem illik dobálni. Kultúrszalon. Kérek mindenki tisztelettel ehhez ragaszkodni. :R

[ Szerkesztve ]

(#7113) salesman válasza dyscus (#7111) üzenetére


salesman
őstag

Bunkó vagy Bugsy! ;]
[link]

[ Szerkesztve ]

Türűűűdrááá!

(#7114) #10726912 válasza #03969024 (#7110) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem írta, hogy nem írhatja le, csak dyscus előharangozása (és folyamatos öntömjénezése) akasztotta ki. Igen, tudjuk, épít erősítőt. Pont. Te megveszed, Zoli meghallgatja és Ti nyilatkoztok, ez a normális felállás. Ő örül, tudása és sikere miatt, de ennyi a normális. Háráso hibáját leírtam, nem írta egyébként azt, amit állítasz róla, távolról sem. Ne magyarázz bele mást a mondandójába. Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#7115) dyscus válasza #10726912 (#7112) üzenetére


dyscus
tag

"Ezt a hangnemet pedig mindkettőtöknek mellőzni kell"
Mellőzze az, aki az egészet elkezdte. Az pedig nem én voltam sem akkor, mikor Lancer először írt az erősítőről, sem most. Kérjen bocsánatot. Stílusáról ítélve kb a fiam lehetne. Vagy a tanítványom lehetett volna. :K

(#7116) dyscus válasza salesman (#7113) üzenetére


dyscus
tag

Vettem a lapot! :)

(#7117) salesman válasza dyscus (#7116) üzenetére


salesman
őstag

:R

Türűűűdrááá!

(#7118) #10726912 válasza dyscus (#7115) üzenetére


#10726912
törölt tag

Esetleg anyázhatnátok is egymást, vagy el lehet indulni, hajrá balhé, nem-de? Vissza szólni, se kultúrált, tehát Te is mellőzd! Ha kultúr embernek tartod magad, akkor van az a hangbem, ami nemcsak nem gyakorolsz, hanem el is ítéled annak gyakorlását. Hogy kid lehetett volna, ez meg irreleváns és pökhendi kijelentés. Ne köpködni járjatok ide, akkor sem, ha más azt teszi. Másra is rá lesz szólva, akkor is, ha csak a nyál csorog a szájából. Viselkedj Te is. Köszönöm.

(#7119) Dißnäëß válasza salesman (#7107) üzenetére


Dißnäëß
veterán

De amúgy ez is relatív.. annyi és annyi tényleg jól szóló építhető dolog van, honnan mondja meg bárki is egy sajátjáról, hogy "jobb, mint a Dyscus-é" ? (Vagy akárkié). Néha a bonyolultabb design-ok jönnek be, xy érvek mentén, néha pedig a viccesen alacsony alkatrésszámúak, amik kapcsolására ránéz az ember és felnevet, aztán megszólal az eszköz és pislogunk, hogy "hmm.. ez fasza".

A kulcs az szvsz, hogy lássunk ki a dobozból. A saját fejünkből, világunkból. Hogy oké, hogy ha egyik fórumozó "élménye" (Dyscus-é) csípi kicsit valaki szemét, vagy az ő lelkivilágának sok, mert ő nem tenne így, nem döngetné a mellét ennyire (amúgy szerintem nem túlzó, de lehet csak a határaim tágak). De ha egyből puskaporosan lelövi az illetőt, hogy ejnyebejnye, akkor lényegében beáll a sorba, és a végén - mint látjuk - őt is lelövik többen utána.

Én így látatlanban mindkettejüket normális embernek ismertem meg, meggyőződésem, hogy azok is, ha egy való életben találkoznánk :K , szerintem csak annyit kellene mindenkinek (!) megtenni kicsit, hogy ELFOGADUNK.

Elfogadjuk a másikat másságában. A másfajta erősítőjét, a másfajta hajszínét, a másfajta habitusát, a büszkeségét, örömét, sírását, mindenét. Mert minden ember egyedi, úgy, ahogy, és ettől szép a világ, hogy mások vagyunk.. ha ad nekünk valamit az illető, "kivesszük belőle" , tanulunk, ha pedig úgy gondoljuk, nem tesz hozzánk többet a lelki fejlődésben, átlépünk csendesen - esetünkben - a poszt felett. És kész, béke.

Amit nem kell és szabad elfogadni, az a cinizmus, lenézés, erőszak (bár itt ilyen nincs), és minden olyasmi, ami inkább elvesz két ember adok-kapok-jában mindkettőből.

Persze pont én beszélek :D .. hiszen .. én is hagytam már itt a fórumot, meg fogtam a fejem.. szóval igen, én is ember.. mindenki ember. De legalább PRÓBÁLJUK meg. Nem baj, ha nem megy elsőre, és nem megy mindig. Csak ... próbáljuk ! Mint a kiskutya ;)

Ez tenné kerekké az Audiokultúra "kultúra" részét, nem (csak) John Coltrane.

Én meghallgatnám biza Dyscus erősítőjét. És ha kimenőre lesz szükségem - mert lesz - jó eséllyel őt kérném meg, hogy tekerje meg nekem, mérje ki és adja rá áldását.

Meg hárásóhoz is benéznék. És fapacival is egyeztettem már erről-arról, mert terveim vannak.

Ez egy gyönyörű szakma/hobbi, Kollégák, tele rengeteg szép kellemes meglepivel, a mi dolgunk csak annyi, hogy mosolyogva egy kis jókedélyt csempészünk bele. :K Megéri máshogy ? Legtöbbünk itt (tisztelet a kivételnek) 40+ .. és mégis, mint a kisgyerekek..

Hirtelen a sokunkban ott lévő ilyen-olyan tapasztalat az, ami most beugrik. Mert néha egyikünk hajlamos a másik tapasztalatába, tapasztalati úton szerzett élményébe belegázolni valami "újjal". Van egy tök jó írása egy nemhaver-csak-távoli-netes-ismerősömnek a tapasztalatról, a 100-éve-így-csináljuk dolgokról, igaz autóipar és Tesla, de nem rossz (nem értek mindenben egyet vele, csak ízlelgetni hozom): [link] Ez jól rámutat arra, hogy miközben jönnek "újhullámos" (nevezzük így) dolgok, a régiek is működnek, azzal járunk ma is boltba, munkába, nyaralni a Balcsira, satöbbi. Megférnek egymás mellett. Ahogy a Renault, VW és a többi is.

SE ? PP ? Cső, tranyó ? Ki a f* érdekel, ha a teljes rendszer egészében koherens és jól szól a tulajdonosának ? Nincs két egyforma helyiség, lehet adsz egy kábelt a szomszédnak, hogy ezzel próbáld, jó lesz, és visszaadja, hogy "hát barátom, labdába se rúg" .. ? Egy vacak kábelről beszélünk, nem egy komplett erősítőről. És még az erősítő milyensége és csak 1 paraméter, hol van még a forrás, a szobaakusztika ? És most nagyon magam ellen tűnök beszélni, de kit érdekel egy erősítő torzítása (egészséges keretek között), ha a hangszóró (és ismét csak a szobaakusztika) úgy elviszi az egészet, ha nem megfelelő, mint az állat ?

Nem kellene pálcát törni dolgok felett, amik egyik helyen működnek, másik helyen meg kevésbé. Mert jól tudjuk mindannyian, így van. Egy Ongaku soha nem fog nekem tölcsér nélkül 105dB THX referencia szintet hozni sztereóban (mélyben meg 115-öt), mégis el lehet tőle olvadni, ha jól vannak beállítva a dolgok. És ugyanígy hasra lehet esni egy komolyan, korrektül kivitelezett DIY rendszertől is, a gyáritól való eltérés igényes munkánál kb. annyi, hogy tudását nem sorozatgyártott szériatermékre használta az illető, hanem "kézműves" maradt. Mint a Cserpes joghurt, ami elképesztően finom (hacsak nincs laktózérzékenysége valakinek) :) , mégsem akar és fog egy Danone babérjaira törni.

Nem jövök spiri maszlaggal, hogy szeressük egymást, meg semmi ilyen bullshit. Csak egy kicsit fogadjuk el jobban, ennyi. Tegyük már le a morgást, a piszkálást. Ígyis bukott a fórum már 1-2 olyan tagot, akivel én priviben nagyon is tudtam "összekattanni", hasonló világkép miatt (pl. AMDFan kolléga, aki megunta és elhallgatott, eltűnt, nem olvassa - ennyi).. csak próbáljuk meg "érdeklődéssel" figyelni a másik világképét, ha kicsi a metszet a miénkkel. Attól még maradhat mindenki a sajátja mellett. Csak fogadjuk el, hogy itt semmi sem fekete-fehér. Még az Audiosciencereview sem. (Igen, ezt én írtam le). :))

@salesman: ez mindenkinek inkább, nem kifejezetten Neked. Úgy általánosságban. Szar volt az instant kávém, lehet annak a hibája. Vennem kell a kedvenc szemest megint a Tesco-ban..

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#7120) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

A cimbalom nagymesterei - én imádom a hangját, lehet el kéne nézni..

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#7121) #71562240


#71562240
törölt tag

Zenés, táncos nőnapi ünnepség a Guváti Vállalatnál

-Kossssuth rádió, Budapest. Tizenkilenc óra, huszonöt perc. Most kapcsoljuk a Guváti Vállalat nagytermét. A riporter Tóth Péter Sándor.

- Kedves hallgatóink! Közvetítést adunk a Guváti zenés-táncos nőnapi ünnepségéről... Kandi mikrofonunkkal meglessük a dolgozók emelkedett hangulatú, egyben mégis bensőséges boldogságát..., mert a hangulat bizony már a tetőfokára hágott!

[--- Mindenki másképp csinálja, mindenki másképp csinálja...]

- Kis csendet kérek majd! Jó szórakozást kívánunk a Guváti elvtársak minden kedves dolgozójának ezen a zenés-táncos nőnapi ünnepségen, nyereségrészesedéssel!

[--- Hááááá!]

- Hol a lóóóvé?!?!?!

- Igen, a pénz is meglesz... majd, de addig is..., amíg minden kedves vállalatunk dolgozóinak... ma először végre szabadon, demokratikusan, amit gondoltok na! Ez itt a mikrofon, és tettem ide egy 50 literes söröshordót, ezt a kishasast... köszönöm szépen... hogy aki nem éri fel, az is nyugodtan! Tessék akkor! Tess(...)! Én át is (...)tam a szót! Mi volt a mikrofonommal Imre?

- Én jövök? Itt vagyok Lajos bácsi, csinálom. Akkor egy olyan bevezetőt:
Látom, sokan még tétováznak,
Küzdjük le együtt a mikrofonlázat!
Beszélni könnyű, csak levegő kell,
A gyomroddal a gégédbe nyomjad fel!
Lassan lebegtesd a hangszálakat,
S ha lehet közben ne köpd le magad!
Ennyi az egész, tessék bátran,
Látjátok én is milyen jól csináltam!

[--- Hááááá!]

- Így tetszett gondolni, Lajos bácsi? Én akkor le is lépnék!

[----- Kicsikém maga is Guvátis? De meg dugnám magát is...]

- Szólásra emelkedik Tüdő Gyula bácsi, aki 49 éve dolgozik 50 éve!

[--- Hááááá!]

- Azt akarom mondani, hogy ami itt van,
Azér' én nem ezér' harcoltam!
És most is tudom, hogy hol van a helyem,
Ne higgyék azt hogy be is veszem...
...Ezt a dumát, hogy mi szartuk el,
Mi gyártottunk lécet, amennyi kell! [--- Úgy van!]
Embernek, csákánynak nehéz a feje,
De én még tudom, hogy hol van a nyeleee!!!

[--- Éljen Gyula bá!]

- Drága kartársak... Laciék is ott hátul... [--- Mondjad Lajoskám, mondjaaad!]... egy kicsikét legyetek türelemmel a jelentkezők..., s fogadjátok művészvendégünket szeretettel: Kern Andrást!

[--- NDK turmixgép, NDK turmixgép, NDK turmixgép!]

[----- Kislány maga is Guvátis? De meg dugnám magát is...]

[--- NDK turmixgép, NDK turmixgép, NDK turmixgép!]

- Bocsánat én tévedtem! Amíg megérkezik, kinek a keze a legmagasabb? Gvadányi István a független tervosztályról!

[--- Úúúúúú...!]

- Kérem szépen itt nem segít más,
Csak a merkantifilista prioritás!
A kreaktív tolarens progmatizmus,
Nem vezet jóra, csak defektizmus!
Ha az innováció kvadifikált,
És a gondolatrendszer is originált,
Csak a polarizáció segíthet át,
Mint egy szabad, szellemi szpartakiád!

[--- ANYÁÁÁD!]

- A tied!

[--- Hol van a pénz? Hol van a pénz?]
- A só...
[--- Hol van a pénz? Hol van a pénz?],
- a s...
[--- Hol van a pénz? Hol van a pénz?]
- A szó Só Károlyé!
[--- Hol van a pénz? Hol van a pénz?]

- Drága szíveim, testvérek! [--- Karcsi báááá!]
Hugaim, anyáim, nővérek!
Pántlikás álmunkból lám nem lett hamu,
Mindegyik határon nyíljon egy kapu!
"De ne menjünk a falnak fejjel!",
- így mondta könyvelő testvérünk Weiler,
Fogjuk meg együtt a lapátot, s kaszát,
Fogadjátok meg apátok...
[--- Csörömpölés]
...Mi van Gyurikám?

- Semmi, csak elesett a Fógel Mari!

- Köszönjük Károly szép szavait, s végül új igazgatónk...

- Náém! Álőbb én kérek szóut! Fáhéren fákáte, fákátén fáhér, vásssszzzén a vázér!

- Éljen a vezér!... Én, mint igazgató köszöntelek benneteket, [--- Bravóó!] és garantálom... [--- Hol a lóvééé?] ... hogy ha anyagilag nem is ... [--- Hol a lóvééé?] ... dehát itt vannak a lányok!
- Interpellálni szeretnék...
- Van büfé!...
- A büfé árai...
- Zenészek!...
- Igazgató úr, talán egy színvonalasabb...
- Hadd szóljon a muzsika! [--- Anyád? Zsuzsika!]
- ... zenekart szerződtetünk volna...-
- Mér' nem hívtátok a Lokomotívot?! Kifizetem!!! Érezzétek magatokat!

[--- Ugye, a csőcselék! Ha egyszer az indulatok elszabadulnak!]

- Mit akartok még?!

[--- Tiszta vizet a pohárba, Igazgatót a mocsárba!]

[----- Anyu, kakilni kell!]

- Hát mit akartok még?!

- Gyerekek ne hülyéskedjetek, hozzátok vissza a szaxofont!

- Az istenit neki! Lesz itt rend!!!

[--- Ha összehajolnánk, mi Dunamenti népek, hogy mit akar a másik...]

- Mit akarok én!!! Én akarok maradni az igazgató!!!

[--- De milyen áron?]

- Hogy-hogy milyen áron!? Mindenáron!

[----- Ugye maga is Guvátis...]

- Sanyi! Hozd be a szalámis kenyereket! Hagy éljenek!
[--- Zoránt a kornánybaaa!!!]

[--- Meg vót igérve! Meg vót igérve! Meg vót igérve! Meg vót igérve!...]

- Kedves hallgatóink! Op... bocsánat, beakadt a lábam. Közvetítést adtunk a Gu... Visszaadjuk a szót a studiónak. Zene.

[ Szerkesztve ]

(#7122) funkmester


funkmester
aktív tag

kene kulon forum a filozofalgatasoknak es vitazasoknak...

(#7123) alphamooncam válasza funkmester (#7122) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ez AZ a fórum, direkt erre tervezve, ne várj itt mást. :DDD :DDD :DDD

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#7124) funkmester válasza alphamooncam (#7123) üzenetére


funkmester
aktív tag

azt hittem itt tapasztalatokrol es hangzasrol lesz csak szo...felesleges egymasba allasrol nem

(#7125) #71562240


#71562240
törölt tag

Az a baj

Ha szemezek vele, akkor az a baj.
Ha nem szemezek vele, az a baj.
Ha csak öt percig csinálom, az a baj.
Ha egész éjszaka szemezek vele, az a baj.

De ha én odamegyek hozzá, az a baj.
Ha nem megyek oda hozzá, az a baj.
Ha elkérem a számát, az a baj.
Ha nem kérem el a számát, az a baj.

Ha 20-as vagyok, az a baj.
Ha 30-as vagyok, az a baj.
Ha 70-es vagyok, az is baj.
Ha 80-as vagyok - az nem lehetek -, az is baj.

Ha foglak, leteperlek, az a baj.
Ha csak becézgetlek, az a baj.
Vicceset mondok, az nem baj,
sőt, általában az a legkisebb baj.

Hogyha belelátok a fejedbe, az a baj.
De ha nem látok bele a fejedbe, az a baj.
Ha felveszem a papucsot, az a baj.
Ha nem veszem fel, felfázok, az a baj.

Ha elkenem a szemfestéked, az a baj.
Ha vékonyak a falak, az a baj.
Ott egy pók a párnán, az a baj.
Mindjárt jön a Barátok közt, az a baj.

Az a baj, kell valami?
Kell valami? Iszol valamit, az a baj?
Nem, nem iszok semmit, az a baj.
Az a baj, hogy nem iszol, és az a baj, hogy nem iszok.

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?
Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

Ha túlfőzöm a tésztát, az a baj.
De ha kicsit nyers a közepe, az a baj.
Ha nincs benne elég citrom a teában, az a baj.
Ha túl sok a méz, akkor meg az a baj.

Ha elfogy a dohányom, az a baj.
Ha elfogy a papírom is, az is baj.
Ha nem fogy el, az is baj,
mer' odajössz lejmolni, az a baj.

Nincs kedvem akárkinek adni, az a baj.
Ha tahó módon kérsz, az is baj.
De ha nem adok, az is baj.
Adok, azt megszokod, az a baj.

Ha ide megyek szórakozni, az a baj.
Ha oda megyek, szórakoznak, az a baj.
Ha jó a zene, sokan vannak, az a baj.
Ha rossz a zene, sokan vannak, az a baj.

Nem is tudom, mit keresünk itt, az a baj.
A barátaid meg milyenek, az a baj.
Azér' nem megyek oda, mer' az a baj.
Az arca a baj, az arc a baj.

Hogy én sodorjam meg, az a baj.
Mer' nem tudsz sodorni, az a baj.
Akkor meg minek kérsz? Ez a baj.
Tüzet is én adjak? Az a baj.

Azt hiszed, hogy füves, az a baj.
Mer' nem láttál még ilyet, az a baj.
Ezt mindig el kell mondanom, ez a baj.
Szerinted még nem unom? Ez is baj.

Ha hungarofób vagy, az a baj.
Ha szabadkőműves vagy, az a baj.
Ha dialektikus materialista vagy, az a baj.
Ha semmilyen nem vagy, az a baj.

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

Ha belépünk az Unióba, az a baj.
Ha nem megyünk a tuti jóba, az a baj.
Ha otthon nevelek disznót, az a baj.
Ha nem nyitok cukrászdát Bécsben, az a baj.

Ha aneszteziológust hívok a csirkéhez,
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy semmi közöd hozzá, az a baj.
Meg idejössz, azt' dumálsz nekem, az a baj.
És nem hagyod abba, az a baj.

És nem figyelsz, hogy nem érdekel, az a baj.
Az, amit mondasz: az a baj.
Meg illetlen is vagy, az a baj.
Mással beszélek - nem zavar?

Hogy nem vársz, amíg befejezem, az is baj.
Vagy akkor kérj elnézést, abból nem lehet baj,
de hogy bunkó vagy, az nem csak neked baj,
de hogy nem tudsz róla, az a legnagyobb baj.

Én tudom magamról, ez kisebb baj.
De legalább törekszem egy kicsit, az nem baj.
Na, mindegy, ez az én problémám, ez a baj.
Csak engem izgat, az a baj.

Pedig izgathatna még valakit, az nem lenne baj.
Jól felizgathatna valakit, abból nem lenne baj.
Az jót tenne nekem is. Az csak nem baj,
hogy vágyom rá egy kicsit... Szerinted, baj?

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

Kapod?

[ Szerkesztve ]

(#7126) dyscus válasza #10726912 (#7118) üzenetére


dyscus
tag

Nem emlékszem, hogy kértelek arra, hogy kioktass
Én senkihez egy rossz szót nem szóltam addig, még engem ki nem kezdtetek. Ha valakinek nem tetszik az,amit írok akkor ne olvassa. Ez ilyen egyszerű. Te se. Itt a vége fusss el véle.

.

(#7127) #71562240 válasza dyscus (#7126) üzenetére


#71562240
törölt tag

Kivétel.

"Nem emlékszem, hogy kértelek arra, hogy kioktass"
Ez nagy baj, ugyanis "emlékezned" kéne - KELL. "Emlékezned" kell, hogy amikor idejöttél - és bárki, aki idejött - elolvastad a kulturális szalon statútumaként megfogalmazott első hozzászólást, mint elfogadandó belépési feltételt. "Emlékezned" kell, hogy még mielőtt idejöttél, e topik tagsága megválasztotta Tigrist harmadmagával topikgazdának, megbízván a topikgazdaság feladataival. Ezzel a munkakörrel eleve együttjár, hogy a kulturális szalon statútuma alapján kioktatásra érdemeseket "kioktassa". "Emlékezned" kell, hogy amikor idejöttél - és bárki, aki idejött -, ezt is el kellett fogadjad, eleve az idejövéseddel. Hogy Tigrisnek feladata, munkaköri kötelessége, hogy "kioktasson" téged - és bárkit, aki itt van - a kulturális szalon statútumához tartozó ügyekben. Ha nem tenné, nem látná el feladatát, amivel megbízta a kulturális szalon tagsága. Amikor Tigris "kioktatott" téged - és bárkit, aki itt van - a kulturális szalon statútumával kapcsolatos ügyekben, a feladatát látta el, azt a feladatát, amivel a kulturális szalon tagsága megbízta őt és két társát. "Emlékezz" erre. Mindig "emlékezned" KELL erre, amíg itt vagy. Az idejövéseddel eleve kérted Tigrist - és topikgazdatársait -, hogy "kioktasson" a kulturális szalon statútumáról, ha úgy látja, hogy elfelejtesz "emlékezni" arra.
Azért én írom ezt neked - és bárkinek, aki nem "emlékezik" -, hogy ne a megválasztott topikgazdának kelljen emlékeztetnie. Ez itt az a kulturális szalon, ahol te - és bárki, aki idejön - az idejövéseddel eleve megkérted Tigrist, hogy "kioktasson" téged mindig, minden olyan ügyben, amely a kulturális szalon statútumának hatálya alá tartozik. Ez egy ilyen hely. "Emlékezz", kérted arra, hogy "kioktasson".

Kivétel vége.

(#7128) Dißnäëß válasza #71562240 (#7125) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Te ? Bëlga ? Ezt meg hogy ? :D (Alapmû!!) :D
Guváti hatalmas :C

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#7129) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Srácok. Mondjatok nekem olyan tápkábelt, ami minimum felér vele, vagy jobb mint a ZU Mission és nem kerül használtan 150-200 ezerbe. Olyat szeretnék, ami nyitott, folyékony, nem sávhatárolt, de nem válik tőle sziszegőssé a magas tartomány. Próbáltam mostanában Nordost Shiva-t, de nem jött be a karaktere. A forrásomhoz (N70) kéne valami sos-ban, használtan.

"csak a zene van"

(#7130) #71562240 válasza dgyuri0123 (#7129) üzenetére


#71562240
törölt tag

Részemről ugyebár mint tudjuk, Alisca Orange.
Ára nem az elért magas hangminőségével, hanem a fejlesztési-gyártási költségeivel arányos, okos konstrukció, ami benne van, annak benne kell lennie, nincs benne olyan, aminek nem kell benne lennie. Józan, praktikus, hangminőségies érdekű konstrukció, józan, praktikus, hangminőségies érdekű anyagok, józan, praktikus, hangminőségies érdekű árfekvés.

Szer.: Amint kérted: "...nyitott, folyékony, nem sávhatárolt, de nem válik tőle sziszegőssé a magas tartomány."

[ Szerkesztve ]

(#7131) ozzy711 válasza dgyuri0123 (#7129) üzenetére


ozzy711
őstag

Ez tetszett: "sos-ban". Csak nem elfüstölt a gyári kábel? :D

(#7132) #10726912 válasza dyscus (#7126) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem kioktatás, hanem rendre igazítás. A topic alapító tagja és egyik megbízotja vagyok, ez a feladatom. Le lett írva a másik félnek is a hibája, tartsd magad a leírtakhoz. Köszönöm.

(#7133) migabi24 válasza dgyuri0123 (#7129) üzenetére


migabi24
nagyúr

Egy darab libtecet tudok küldeni :DDD

(#7134) #01758976


#01758976
törölt tag

Jó kis paprikás lett a topik :)

dyscus: Én kérjek bocsánatot? Miért? Semmi személyest nem írtam. A fricskát sem éleztem ki rád, nem is hegyeztem ki igazából semmire. Z-nél gondolkodtam, hogy betegyem a következő posztba, de kikerülhetetlen volt, nem gondoltam, hogy két sértődést így is összehoz a két hsz. De ez van.
Vissza a bocsánatra, majd akkor, ha nem minden első vagy második posztod nem az álom pp ről, (amit te építesz és senki más) fog szólni. Hogy annak micsoda, de micsoda hangja van. Ha ne is direktbe, de bujtatva minden posztodnál fellelhető. Unom, ez a helyzet, elég. Lehet az a világ legjobbja, lehet nem. Taszít a floydos momentumod is, jaj ki ne maradjon, haggyámá..

Szóval a bocsánat kérésem, úgy gondlom várhatod. Előbb építek magamnak egy se-t :DDD

Igaz ez nagyjából tapaizora is, nem érzem bántónak egyik mondatomat sem részére. Az írásának olvasása sem személyes, inkább felhívás az ilyen jellegű írások iránt. Ennyi.

Jaj, jöhetne már bta, remélem bedob egy vitriolost, amin szét röhöghetem magam esmét.

Jó magyar vagyok, akkor ??

Ear: gyere má vissza, hisz jól tudjuk, a közepes játékos ellenfele színvonalára süllyed.

[ Szerkesztve ]

(#7135) dgyuri0123 válasza #71562240 (#7130) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Köszi az ajánlást. Rendeltem is egyet tőlük. Nem volt egy ökör ára, szóval egy próbát mindenképpen megér.. :)

(#7131) ozzy711 Semmi nem füstölt el, csak tele a ..köm, hogy nem tudok szerezni Zu-t. Meg a Nordost is elvett az életemből pár hónapot...

(#7133) migabi24 A végén szavadon foglak.. ha nem rendeltem volna Alisca-t, ugranék is. Bár még .... :B

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#7136) ozzy711 válasza dgyuri0123 (#7135) üzenetére


ozzy711
őstag

Remélem átjött az irónia. A hifistának minden perc drága, ha beindul a bogár. :)

(#7137) salesman válasza #01758976 (#7134) üzenetére


salesman
őstag

"Jó kis paprikás lett a topik."

És ezt te élvezed?

Türűűűdrááá!

(#7138) bta1 válasza #10726912 (#7026) üzenetére


bta1
őstag

Sp100 szerintem tetszene...

(#7139) bta1


bta1
őstag

Abba bele sem olvasok már, minek...?

(#7140) bta1 válasza #01758976 (#7134) üzenetére


bta1
őstag

Egyesek nagyon fognak ennek örülni, mert akkor 3 évig nem nagyon fogsz írni :DDD
De komolyan, sokkal egyszerűbb elgondolni, mint megszenvedni vele, hogy hozza az elvárhatót. És a mi elvárásaink ugye magasan vannak. Nem az immáron itt is hirdetett téveszméből indulunk ki, hogy az SE úgysem lehet jó bármiféle zenére.

(#7141) #01758976 válasza bta1 (#7140) üzenetére


#01758976
törölt tag

Szerintem én kettes vagyok :)) , meg még páran itt.

(#7142) dyscus válasza salesman (#7137) üzenetére


dyscus
tag

Hogyne élvezné.

(#7143) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

"Tök fasza", hogy sikerült még egy embert "elüldözni" innen. Nem mindenki szereti ám, ha kényszerítik, de nem is értem, miért kötelező azonnal nyilatkozni "valamiről". Mi ez, valami lóverseny?? Nem tétre/befutóra ment a meghallgatás, vagy mégis??
Addig, amíg ki nem rajzolódik bennünk egy tiszta kép "valamiről", addig nincs miről beszélni. Inkább megfontolt, elfogulatlanság nélküli véleményt olvastam volna, mint kicsikart , "sebtében" összehordott első benyomás szintű "tákolmányt"...de úgy tűnik, ez csak engem zavar... (?) Most viszont semmit nem olvashatunk semmiről...és semmit nem beszélhetünk meg őszintén...nyíltan...milyen klassz. :(((

"csak a zene van"

(#7144) liszi70 válasza dgyuri0123 (#7143) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem dyscus "kényszerítése" miatt nem akar már írni ide többet.

(#7145) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#7143) üzenetére


fehér_ember
addikt

Miről maradtam le? Ki/kik voltak kinél meghallgatni rendszert. És mi a probléma?
Nem kell bő lére ereszteni a választ. :D Számomra elég ~max. 2-3 mondatban is.
Enyémet is meg lehet fülelni/kritizálni, persze csak ha valakit nem zavar a lepusztult környezet :B .

[ Szerkesztve ]

(#7146) #92251648 válasza Dorian (#7101) üzenetére


#92251648
törölt tag

"Nem tudom van-e mèg egy olyan hobbi, ahol ennyi a sèrtődèkeny, mindentjobbantudò, másnáljobbkèpesègű, magasár- ès misztikasznob embert, mint a hifiben"

Van, pl. a fotózás. Erős párhuzam, hogy ott is azok a leghangosabbak, akik szinte soha nem fotóznak, maximum házicicát a fotelből, inkább csak bújják a műszaki paramétereket, miközben egy rémgagyi felszerelés porosodik a szekrényükben. Attól tartok, ez inkább emberi sajátosság, nem a hobbik bűne.

(#7147) kukulec válasza dgyuri0123 (#7129) üzenetére


kukulec
őstag

ez nem érdekelt volna?

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#7148) dgyuri0123 válasza kukulec (#7147) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nemtom... már megrendeltem a másikat. Miért mindig, minden, később jön, mint szeretném? :U :W

"csak a zene van"

(#7149) Dißnäëß válasza #92251648 (#7146) üzenetére


Dißnäëß
veterán

+1, epp immar masfel eves szunetemet tartom.. (besokallas).

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#7150) kukulec


kukulec
őstag

hajtott a kíváncsiság, szóval rendeltem egy csak picit komolyabb usb kábelt, a QED Reference high resolution-t. digitális kábeleknél nem nagyon hiszek a különbségekben, de mintha valóban jobban, tisztábban szólna az előző QED Performance-hoz és a Wirewolrd Chroma-hoz képest. mindenesetre kifejezetten tetszik amit hallok. ha valaki 100 euro környékén gondolkozik ilyen eszközt vásárolni, akkor gondoljon rá.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.