Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
annyira nem drága, ha figyelembe vesszük, hogy szinte egy teljes értékű mini gépet kapunk
[link] -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
atheros-nál nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet, de linux-os támogatással akkor szokott probléma lenni, ha a gyártó nem ad ki rendes dokumentációt vagy drivert
nem igazán nyerő, hogy össze-visszagányolod saját kernellel a rendszered, inkább akkor használnál egy újabb disztribúciót
pl. én megnézném a helyedben a debian testing-et, unstable-t, esetleg keverheted is a kettőtvagy ndiswrapper-t próbáltad már?
ha gyenge vagy nincs támogatás az adott wireless cucchoz, akkor a win-es driverrel jobban működhet -
tlac
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Ott már lenne sebességprobléma is már az xp indításánál.
ha az régi celeron elég volt, akkor teljesen mindegy
Ezek mind instabil megoldások ahoz képest, ha eleve van egy IDE csati a lapon.
ha régi gép valami intel chipsetes volt, akkor az ok, mert a déli hídban volt egy jó pata
viszont az ion nem támogatja, tehát ahol van pata, ott is plusz chippel oldották meg
tehát kb olyanra "instabil" az egész, mintha te beleraknál egy patakártyát -
tlac
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
ennél a lapnál biztosan nem tudom megmondani, de gyanítom, hogy ez úgy működik hogy a bios csak felprogramozza a chip-et, hogy hogyan működjön és ez fog szabályozni, nem a bios
Oyabun:
ha már itt beszéljük, inkább ide írom
DarkByte a lényeget jól mondja
tehát a lm-sensors csomagnak van egy pwmconfig parancsa, amivel be tudsz állítani egy megadott sebességet, erre aztán lehet programot építeni, ezt csinálja fancontrol nevű (ez is az lm-sensors rész), amivel be lehet állítani pwm, hőmérséklet intervallumokat, stb. [link] (most épp elég lassan jön be, google szöveges változattal gyorsan meg tudod nézni) -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Fidel76
üzenetére
én is a D510MO + broadcom hd megoldásra gondoltam először, de ezzel nem oldható meg önmagában a full hd
1. igen
2. igenMegnéztem a leírását a d510mo-nak és ahogy látom vga-n a full hd-t ki tudja küldni.
Most akkor elég lenne 1 vga/dvi átalakító(pár száz forintos) + 1 ilyen broadcom kis kártya és a full hds monitort nativba kihajtaná?nincs pár száz forintos d-sub-ból dvi átalakító, te a fordított irányra gondolhatsz (de az sem igazi átalakító)
full hd-hez a mostani ion + atom-ot vedd meg vagy várd meg az új atom + ion2-t
-
tlac
nagyúr
hmm, csak most vettem észre, hogy a D410PT és a D510MO intel lapok egyikén sincs dvi
-
tlac
nagyúr
nem egészen értem, mi értelme ennek a bekötésnek?
9V helyett, akkor 13,2V-ról megy?más:
-
tlac
nagyúr
DGS-1005D?
mennyit fogyaszthat az a switch üresjáratban?ezeket találtam róla:
dc inPut
+External 5V/1.2a Power adapter
+External 7.5V/1a Power adapterAkár 27% kevesebb energiafogyasztás
Power consumPtion
3 wattsgyanítom, hogy a 3 watt az üresjáratra vonatkozhat
a zárójeles részt részleteznéd?
-
tlac
nagyúr
azon múlik kinek milyen igényei vannak, mennyibe fog kerülni broadcommal a lap, hogyan fog működni, aztán nem sokára jön még az ion2 is (bár fogyasztásban nem biztos, hogy nyerő lesz a 2 igp)
szóval majd kiderülén arra keresek megoldást hogyan lehetne ötvözni hatékonyan a letöltőgépet, a htpc-t, esetleg routert
eddig úgy tűnik, hogy a legjobb az új kétmagos atom, a broadcom chippel és dual lannal lenne nyerő -
tlac
nagyúr
válasz
duffbeer
üzenetére
nekem is ez volt első gondolataim között, hogy akkor a gsejtből lehetne minimális fogyasztású htpc-t is csinálni, de tovább gondolva sajnos nem az igazi, mivel a dvi nem tudja a full hd-t, sőt az új fajta atomból is csak a nagyobb fogyasztásúak tudják, így viszont már nem sok értelme van
-
tlac
nagyúr
viszont so-dimm-es ram megy a dfi-be, mint ahogy a gsejt-be
a D410PT pedig csak sima, itt is lehet kevesebb a fogyasztás
plusz a D410PT-ben lévő proci nem tud eist-et, dfi-ben lévő pedig tuda másik lan sem biztos, hogy hoz plusz fogyasztást, ha pl. dinamikusan le tudja kapcsolni magát
-
tlac
nagyúr
DFI Atom N450-es Mini-ITX alaplap, dual gigabittel
-
tlac
nagyúr
az is elég lesz ha csak bekapcsolod

ezek szerint annyival többet fogyasztana a dupla magos?
vagy passzív hűtéses? mert akkor egy ventivel kevesebb a fogyasztás
-
tlac
nagyúr
ez mitől ilyen kevés?
egy hasonló összeállítás a nagyobb procis lappal (az kb plusz 5W-ot jelent terhelés alatt):
Nyugalmi állapotban 37 wattot, terhelve 42 wattot emésztett fel. -
tlac
nagyúr
válasz
beaver1981
üzenetére
Úgy értettem, hogy a PATA-t emulálja úgy hogy mintha SATA lenne..
én is így értettem, csak pontatlanul fogalmaztam
tehát ilyet nem lehet, csak fordítva, sata emulálható, úgy mintha pata lenne1. kínos
pontosan mit ír ki?ha ahci be van kapcsolva, akkor vmi ilyesminek kellene megjelenni boot közben
Mivel PATA-ról nem tudtam bootolni ha SATA lemez is volt a gépben ezért ez aproject befulladt.
master, slave, cable select jumperezést próbáltad?
bios frissítés esetleg?
egyébként ez lehet megfelelőbb topik
-
tlac
nagyúr
válasz
beaver1981
üzenetére
nincs ilyen lapom, pontos infót nem tudok adni
akkor a natív az lenne, hogy SATA-t emulál a PATA HDD-nek is?
nem, sata-t biztos nem tud emulálni a pata-ra
a legacy lenne az, hogy a "sata-ból emulál pata-t"
a natív, pedig hogy a sata-t sata módban használja4.
nem igazán értem, szerintem mindegy, hogy mi lesz a vinyók dev-es elérése
szerintem a libata egységesen mindent /dev/sdX-re rak5.
sff?
szerintem nem is kellene trükközni, alapból be kellene töltődni a megfelelő moduloknakJelenleg csak "megszorításokkal" megy a rendszer és így pl. a PATA HDD gyorsabb mint a SATA (A hdparm -tT szerint)
az a hdparm-os teszt nem sokat ér...
-
tlac
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
plusz a g45 is be lesz tokozva a proci magok mellé, azok tényleg érdekesek lesznek

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest