- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Pánikbetegség, szorongás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisakos
csendes tag
Agp-s hd2600xt hol tudom megnézni a hőmérsékletet? Mert Atitool-s ba nem mutat nekem semmit...
-
carrot
tag
Most juttottam oda, h kibróbáljam a sokat emlegettem krízist, de nem értem miről beszéltek annyian, hogy ilyen vga kell meg olyan, már megint miről maradtam le. 1280*1024 próbáltam minden közepesen, kívéve az árnyék volt alacsonyon, természetesen AA kikapcs. Később fog belassulni? FPSt nem mértem most nincs mivel, friss a rendszer..megint...
Szépestét! -
Buda76
senior tag
Tehát igen. Azért gondoltam erre a vga ra mert uj gépre nincsenek anyagiak viszont mindenképen ÚJ, garis vga t szeretnék és akor vagy 7600gs ddr2 17 be v ez a hd2600xt ddr3 21 be és ez elvileg lényegesen jobb kártya. Egyébként nekem csakis Call of Duty 2 re kell a gép. esetleg 4 re, de nemhinném h futna..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha minőségi a táp, pl. FSP, akkor még 300W -os is bőven elég. Az álltalad leírt gép nem eszik 200W-ot sem.
Persze ha mindezt Codegen, mercury, deer, vargáné v. egyébb szörnyűség működteti, akkor azokra legalább 400W legyen írva. De ebben az esetben inkább röptetném a kuka felé.
-
-
Buda76
senior tag
Egy 350W-s azona táp 1.7 es p4 procival elbír egy 2600XT agp -t? Vki ha tudna segíteni megköszönném
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyételmű, hogy egy kártyás rendszert célszerű csinálni.
1- kisebb zaj
2- crossfire sem duplázza meg a teljesítményt, hatásfoka játékfüggő
3- elavult kártyákat vennél, mostmár nem szabad DX 10.1-et nem ismerő karit venni.-ha mindenképp CF kell, akkor 3650-et kösd párba, az már DX 10.1
Továbbra is HD3850/9600GT valamelyikét venném. Tekintve h. lassan ide kell már érnie az AMD vga árcsökkenésnek.
Ha meg lapot veszel, szerintem vegyél olyat, ami most volt a PH tesztben, nem kicsit dúrva, és olcsó.
-
Pár hónap VF700 használat után már nem tartom olyan halknak a gyári hűtőt... főleg amikor 3D-ben felpörög.
Accelero-ból az S1 Rev.2, és S2 megy fel rá, az előbbi jobb, mert 2-vel több heatpipe-ja van.levill: Nem túl ésszerű CF-re beruházni, főleg úgy hogy még alaplapot is veszel hozzá. Eladod a 2600XT-t, és hozzáteszed amit a második 2600XT-re költenél, és vehetsz egy HD3850-et. Ráadásul 2db 2600XT-ben csak 240SP van, míg a HD3850-ben 320...
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8381 üzenetére
2D-ben semmit nem hallani, 3D-ben sustorog, de akkor észre sem veszem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8379 üzenetére
Most is az van rajta! És nemcsak nekem...
-
válasz
tothzoltan #8375 üzenetére
Érdekes, mert a Sapphire elég halk pedig.
Aktív+passzív alatt mire gondoltál? Ilyet nem ismerek. Van egyébként pár, GFX Chilla, Zalman VF900-asa, Accelero Sx (nem tudom pontosan melyik megy rá, az S1 vagy S2).
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8375 üzenetére
VF900 Cu Zalman biztos rámegy!
-
tothzoltan
tag
haló srácok, egy kis segítséget kérnék:
a sapphire hd2600xt (agp) hűtője nem bizonyult elegendően halknak (így pár nap használat után), és szeretném lecserélni a gyári hűtést valami halkabb megoldásra.
vizhűtés kizárva, passzív és aktív hűtés (esetleg kombinálva) szóba jöhet.
szétnéztem néhány e-shopban de szinte nem is találtam semmilyen hűtőt - vagy nem volt a kompatibiltási listákban - ami jó lenne ehhez a vga-hoz.
hálás lennék tudnátok valami ajánlani.fontos hogy a kártya nagyon jó hűtést kapjon (túlmelegedést messziről szeretném elkerülni) és az élettartamot sem szeretném csökkenteni. magyarul kockáztatni nem szeretnék, csak a biztos megoldások érdekelnek.
köszi előre is
-
válasz
Alex123 #8373 üzenetére
Nem ismerem a játékot, sajnos.
Az ilyeneket, mint Antialiasing, meg hasonló élményfokozók (AA, AF kifektetik) nem fognak segíteni, mert ez a kártya nem szereti ezeket. Leveheted minimumra vagy inkább kapcsold ki ezeket. Az árnyékok, víz (már ha egyáltalán ven benne iylen
), decals, meg legyen medium és próbálgsd ezeket variálni, hogy mindig csak egy értéket változtatsz meg. Ha megy és nem akad, akkor az marad, jöhet a következő paraméter. Így ugyan időigényesebb, de egyszer kell csak megtenni úgyis.
CCC-ben én az alkalmazásra szoktam mindent hagyni, a teljesítményt meg félúton használom. (bár nem tudom, esetedben ez számít-e valamit). -
Alex123
senior tag
Menni megy vele de nem tudom, hogy milyen "finomhangolásokat" kell beállítani...
1. a ccc-ben a 3D-t "hight Quality"-re vettem....
2. a játékban is felhoz egy halom grafikai beállítást az elején és fogalmam sincs, hogy mivel hogyan tudnám a maximumot kiszedni belőle (full képi hatásokra gondolok, sebesség nem lényeges).
Ismered a gamét, mit kell beállítani neki? (mert ha mindent bekapcsolok, akkor a dokkban csak fekete képernyő fogad...)
(Driver Packaging Version 8.471-080225a1-059746C-ATI)
(Catalyst® Version 08.3)- Alex -
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a HD2600XT-ből egy árban kapnám meg a Gigabyte-ot, illetve a Sapphire-t. Melyiket vegyem? Vagy egyre megy?
Előre is köszi a választ.
-
AMD-ből X2 4000+, 4400+ már elég neki, Intelből meg kb. egy E4300 lehet, ami már kihajtja. A választás szerintem mindegy, hogy AMD vagy Intel. Persze, ATI-nál nem láttam még olyat, hogy CF-ready vagy nem valami.Én AMD mellett döntenék - főleg ára miatt, de ez szubjektív kicsit
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hd2600xt-m beállításához "Space Force Rogue Universe" alá.
Tudna Valaki tanácsot adni?
Előre is köszönöm:
- Alex -
-
-
levill
tag
Thx. tényleg elég látványos gyorsulás még igy AA val is. úgy érzem befektetek egy CF lapba és egy új kariba
már használtan láttam DDR3 : 15k DDR4 : 18. újonan 19k.
Sapphire mellé csak Sapphire mehet? meg DDR3 mellé csak DDR3?
ja és jo hozzá a mezei 2600XT-m ? vagy CF-hez másfajta vid kari kell? -
Elég érdekes teszt éredekes eredményekkel... Meg kell jegyezni azonban, hogy AA és AF be volt kapcsolva a játékokban, ahogy a cikkben írják is. Az látszik, hogy ez a kártya nem szeretei ezeket, de nélkülüük elég látványos lehet a gyorsulás. Az azonban meglepő, hogy a 8800GTS 320MB-os verzióját megszorongatják, ha ketten összeállnak.
-
levill
tag
Hello!
azt szeretném kérdezni hogy érdemes e CF-be köttetni a kártyát? mennyit gyorsulna? -
válasz
barnam_ #8358 üzenetére
A venti nem nyomja ki sajnos a port, hanem azt is rányomja a bordákra és mivel azok fedve vannak, szép porcicák gyűltek össze a venti és a borda között főleg, de eljebb, a borda lamellái között is találtam gócokat. Ha a műanyagot nem is veszi le az ember, a nagyobb bandát ki lehet szedni a venti és a borda közül.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8348 üzenetére
857MHz GPU felé csak AGCT. (1. hsz) MEM freki nagyban függ az ic gyártójától, nekem 1.4-es Qimonda és 900at vígan megy, valahol feszemelés nélkül 940 környékén van a vége.
Kipucoltam a gépet, háááááááát.... amennyi mocskot összegyűjött a gyári hűtés... elképesztő. Majd megnézem mennyit jelent, hogy ki lett pucolva, de biztos hogy jópár fokot. Javaslom félévente mindenkinek, muszeresz csavarhuzoval nekiesni a cuccnak.
Ha csak nem laboratóriumban lakik.
-
macy
addikt
-
A 2600 AGP-s vonala sajnos nem sikerült a legjobban szoftveres támogatás terén, de én, bár nem AGP-s az enyém, jobban meg vagyok elégedve, mint az előző 7600GT-mel. Persze kinek-kinek, most pl. kellemesen csalódtam, hogy az Assasins Creed bekonfolta magát 1440-re majdnem maxra (már amennyit lehet állítani a játékban) és gyönyörűen megy. Az Avivo pedig lenyűgöző
-
tzsolesz
nagyúr
Szeretnék egy kicsit húzni a GPU frekijén, meg a memókén, de az ATI Tray Tools még nem kompatibilis a HD szériával szerintem, mert nem ismeri föl a tulajdonságait rendesen, nem is szórakoztam vele többet miután egyszer húztam rajta egy kicsit aztán újraindult a vasam csóró.
Biztonságosan mivel lehetne húzni mondjuk olyan 1000/900 környéke felé, gyári hűtés melett.Amit mondjuk alkalmazásokhoz külön tudnék igazítani.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
max_damage #8343 üzenetére
A Crysis nézett ki így nekem némi játék után, amikor az idegen urhajoban lebegtem magamnak jobbra-balra.
Ha jol emlexem akkor a vidikari tuningbol vettem vissza.... vagy ki-belépés a játékból segített.
-
DRB
senior tag
válasz
max_damage #8343 üzenetére
Én ezt a hibát az LFS-nél tapasztaltam. Akkor csinálta ha a RAM időzítések nagyon el voltak állítva, némi plusz sebesség nyerése érdekében. A rendszer memóriára gondolok most, nem a vidkártya ramjaira. Lehet a BIOS-ban meg kéne nézni a RAM időzítéseket, esetleg egy "by SPD"-re állítás segíthet. Illetve egy Memtest86-ot küldeni kicsit rajta, hátha kibukik valami hiba. De ha nem ez a baj, akkor passzolok.
-
max_damage
csendes tag
Üdv!
Ma én is tagja lettem a klubnak egy ASUS EAH2600XT 256MB PCIe kártyával.
a konfigom: ASUS M3A; AMD4800+; 2x1GB 800GEIL; Chieftec 430W
Ezelőtt egy HIS Radeon 1950Pro AGP-m volt.a tapasztalatok catalyst 8.3 fölrakása után, xp sp2 alatt:
-alapjáraton 42 fokos terhelés után 50 fok körüli, nagyon halk.
-Crysis demo: átlag 20-24 fps minden mediumon dx9alatt
-DiRT demo: ha kevés autó van akkor 24fps fölött fut, ha sok autó van akkor sűrűn esik 16 fps alá, mindez medium beállítások mellett
-Cross Racing Championship 2005: full full minden, 50fps, DE: bejött egy bug, a kocsiba a vezetők textúrái egyfolytában el vannak folyva az egész képernyőn keresztül balra állandóan képek itt:
[link]
[link]
[link]
segítségeteekt előre is köszönöm -
buherka
addikt
Én kezdtem el használni ezt a kifejezést a 8800GT topicban és már azóta mindenki így hívja...Először szőrös sütinek hívtuk mert így nevezem el azán átneveztük szőrös rendőr-fánknak és így lett szőrös fánk végül.
Le kellett volna védetnem a "nevet"Hát igen az AGP-s karik nem remekelnek már, de hát a srác nem akar még váltani, mert az húzós project
A PC-n kívül is van más fontosabb dolog is pl. családÉn is 80-90 fokig engedném el aztán úgy is megállítanám. Azért egy játék nem terheli meg úgy a karit, mint ez
-
fagy53
nagyúr
Nem én találtam ki...
A szőrös kocka után én ezt szőrös karikának nevezném, de a fánk terjedt el.
buherka: a másik gépemben NV-s kari van, és tényleg egyszerűbb, bár az sem problémamentes! Az ATi tényleg bonyolult, az AGP-s VGA-k meg különösen.
Szerintem vidd el a "szőrös fánkot", 80°C felett le kell állítani és kész. -
buherka
addikt
Akkor lehet, hogy nem kéne eröltetni ezt a fánkos dolgot...mert kb. ez a gyári cooler-el 90 fok körül van szerintem...ha nem több.
Az az igazság hogy nem nagyon vágom az ati drivereket, mert mindig is NV karim volt.
Nem tudom miért kell ezt így megbonyolítani ccc+ disp. driver+net. framework...tiszta hülyék ezek.
Az NV karinál van egy WHQL driver, oszt csókolom. Miért nem lehet ezt itt is így csinálni2.06-ost riva-t fogom neki elvinni, mert a 07-es meg a 08-as nem sikerült valami jóra...sokan panaszkodnak rájuk.
-
buherka
addikt
Sajna nincs neki net. hozzáférése...de majd én elviszem neki a kis "fánkocskát"
Kiváncsi leszek, hogy mennyire fogja felforralni neki a GPU-t.
Nehogy aztán megölje nekem a karit
Nekem is 65 fokig feltolja ez a laza kis tesztprogi, pedig nem gyenge hűtés van a GT-n.Van eza net. framework vagy mi
ez bekavarhat szerintetek? ezt kéri a catalist telepítéskor.
Monitorozáshoz elviszem neki a riva-t, remélem felismeri a kártyáját...mondjuk egy 2.06-ost.
Nagyon finom kis játék ez a Titan Quest...Ilyen szép grafikájú rpg-t nem nagyon láttam még
-
fagy53
nagyúr
válasz
buherka #8334 üzenetére
Próbálja ki a "szőrös fánkot"! Az 100%-ra kihajtja a VGA-t, hisz ott melegszik a legjobban. Ha ezt is bírja, akkor a Titan Quest nem passzol a driverrel, utánna kéne nézni nem adtak-e ki időközben egy patch-t.
Az NFSPS a procit terheli meg rettenetesen. Mindig az a játék terheli meg a legjobban a VGA-t, ahol a legmelegebb lesz a GPU, ezt meg lehet monitorozni akár játék közben.
Nézve a videót, nem gondoltam volna, hogy kis hazánknál van nyugodtabb hely is! -
buherka
addikt
VPU recover-t...jó szólok neki.
Ez amúgy mit kapcsol ki a kártyában? Ő az Open GL-re gyanakszikMondjuk durvább játékok mennek vele simán...mondjuk egy Pro Street is szépen megy neki.
Azért egy ilyen NFS szerintem jobban megterheli a karit...vagy mégse
Titan Quest: [link]
Jó kis Game...nekem is bejön, gyönyörű grafikája van -
negro
őstag
Nem tudom szamit vmit a tap abban milyen sebbeseget produkal a kartya? 300W-os van a gepben de neha olyan mintha lasabb lenne azonos grafikai beallitasok mellett egy jatek mint a volt 6600GT -en. Ami igen gyanus...
-
macy
addikt
Megszabadultam a 6600GT-től. Jó lesz ez a 2600XT, úgyis procit meg alaplapot kell vennem. Most kicsit szipogok még és tolok egy Frontlines-t.
-
bach22
tag
Hali!!! szeretnék venni egy AMD Athlon 64 x2 majd szertemberben, és azt szeretném megtudni, hogy elég lenne a sapphire radeon hd 2600 xt-nek? (azért ezt a procit nézegetem, mert ebből van socket 939-es) Vagy nézzek egy jobbat alá?
-
sereeff
aktív tag
Helló mindenki!
Találtam itthon egy passzív hűtőt! Mikor vettem, még jó drága volt! A Típusa: ZM80C-HP Zalman a venti nélkül. Szerintetek ezt jó rátenni egy 2600 xt AGP-re? Mert elég hangos szegényke.... -
buherka
addikt
Sziasztok!
Van egy kis gondoja a cimborámnak.
Vettünk neki egy 2600XT AGP-s karit.Annyi a gondja, hogy ha el a karja indítani a Titan Quest Immortal Throne c. játékot egyszerűen kikapcsol a gépe.
Minden más játék szépen fut neki.
De hogy ennél a játéknál miért kapcsol ki neki a gépA régi 9800Pro karijával ment neki a játék, de most is végig szeretné tolni a magyarosítással.
Szerintetek mi lehet a problem??? Driver talán...8.3-as van fenn neki
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8314 üzenetére
AA az az antialiasing, azt használva 8600GT jobb választás. Modernebb felépítést arra írtam, hogy magas ALU/TEX aránnyal rendelkezik, ami DX10 követelményeinek akar megfelelni, de ebből már nem lesz túl sok haszna. Driverekkel sem fog már gyorsulni a kari, pl. decemberi és a mostani driver között sebességben csekély különbség van.
Olvasd el ezen topic első hozzászólását!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8310 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy hoszabb távon a 2600XT még tud majd meglepetéseket mutatni az új driverek megjelenését követően? A 8600 GT pedig tartja majd a mostani szintet? Ja és mi az a AA? Anti Analise talán? És az hogy modernebb az mit jelent végül is. Bocs hogy sokat kérdezek, de kiváncsi vagyok az okosak és szakértők véleményére is.
-
negro
őstag
válasz
tzsolesz #8308 üzenetére
A helyzet az, hogy a 8600GT jobb. En is msot vettem 1 hete egy HD 2600XT-et mert elszalt a 6600GT-em. AGP-es az Ati persze. Kettos merce mert AGP kartyat ennel jobbat nem tudtam volna venni hisz az utolso AGP-es kari nV-bol a 7600GT ami viszont gyengebb mint a 2600XT. Viszont ha PCI-E -es alaplapom lenne nem kerdes, hogy a 8600GT-et vettem volna. Ugyanennyibe kerul durvan de jobb. Ez sajnos teny.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8308 üzenetére
Olvasd el a PH!-s teszteket, nagyjából pariban van a két kari, egy picit több helyen kapott jobb eredményeket a 2600XT emlékeim szerint. Azt, meg h. melyiket éri meg megvenni, most leginkább az ár dönti el. Egyébként 8600GT inkább való AA-val játszásra, a 2600XT felépítése meg modernebb, de egyenlőre az NV-s támogatás miatt a játékok jó része a régi felépítést követi, ami a geforcoknak kedvez...
Az itteni karitársak sem bánták meg ezeknek a kariknak a megvételét.
Egy biztos, a P4-ed mindkét kari kihajtásához kevés. -
tzsolesz
nagyúr
Cső.
Msot vettem HD2600Xt (shaphire) GDDR3-al. 24K-ért boltban.
Tudom hogy hülye a kérdés, de nem érte volna meg jobban egy 8600GT-ét venni hasonló áron?. Mert ahogy a korábbi teszteket nézem ez a kártya igen alulmaradt a játékok terén. Vagy ez ma már nem igaz az új driverek megjelenése miatt?
Nem tudom öcsém 8500Gt-vel sem összehasonlítani mert neki Core 2 Duo 2.2Gh-es prockója van, nekem meg csak egy P4 3.2 Ghz-es 640-em van (2Mb, 800Mhz).Valaki nyugtasson meg hogyha veszek egy jobb procit, akkor nem fogok csalódni a 2600XT-ben, mert már így a tesztek elolvasása után kicsit gyanús.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értem én ezeknek a heatpip-oknak működését. Ugye allul felmelegszik a folyadék, gőz lesz belőle, az felmegy a cső tetejére, ahol lehül, kicsapódik, majd a cső kapilláris falán visszajut allulra a csőbe, és kezdődik előről a kőrforgás. Ha jól látom ez aránylag stimmel egy álló gépházban, de ha megkérlek elfektetnéd nekem a gépet pár percre? Kivi vagyok, úgy mit csinál, hogy az alaplap van vízszintben.
-
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Hátha valakinek tudok segíteni (már kérdezték itt a fórumon korábban) a döntésben.
Még korábban vettem egy Sapphire HD2600XT DDR3-ast a kisebbik gépembe, de elégedetlen voltam a zajjal, amit kiadott, ezért elkezdtem keresgetni valamiféle passzív megoldást.
Feltétel volt, hogy a hűtőbordák a kártya túloldalán legyenek, mert csak így férek el.
Meg is lett kiválasztott, a neve: Zalman VNF100.
Ez amit a HIS is szerel a kártyáira, csak 2 hőcsővel. Kicsit féltem, hogy nem fog rámenni a Sapphire-ra, de szerencsére félelmem alaptalannak bizonyult.Ami a hőmérsékletet illeti, jól szellőző házban 50-70 fokig megy fel terheléstől függően, viszont rossz szellőzés esetén necces. (Egyszer kipróbáltam kikapcsolt házventivel és CoD4 közben felment 85-re)
Szóval ha ilyet tervez venni valaki, csak nyugodtan, de szellőzésre figyelni!
-
Mercutio_
félisten
Fiúk 3600+ X2 2x1GB ramhoz elég nekem a 2600XT-m, vagy van értelme - áresés után persze
- 3850-re cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3194, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest