Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• XoZ

aktív tag

válasz jorden06 #38172 üzenetére

3 fázis: ahogy én tudom, az van, amit te is írtál, stabilabb feszültség, kisebb melegedés (mert több alkatrészen oszlik el a terhelés), de ha nem tuningolsz, ez annyira nem számít.
    Ha az S1-edhez a 8 memória bordán kívül további kis bordák is vannak, akkor azok jók lehetnek a VRM-re (ha van elég), ha nem, akkor vehetsz külön RAM bordákat, vagy pl. a Scythe borda kit lehet jó (itt 2500 Ft).

Referencia kártya esetén nyilván nem számit neked a rajta lévő hűtés, viszont ahogy én látom, már alig kapni az 1 slotos hűtésű változatot, és általában nem is drágábbak a dual slotosok. A Gainward dual slot (nem GS) nyákja pedig megegyezik a GS nyákjával, tehát megkapod a 3 fázisú VRM-et olcsóbban, viszont a GPU nem tuningolt, és a RAM-ok is gyengébbek. A dual slot Sapphire sem drágább a sima 1 slotosnál, és ennél gyári VRM hűtöt kapsz.
    Egy megjegyzés a dual slotos Gainward kártyákhoz: ha jól tudom, a hűtés egyik csavarján garancia matrica van, tehát a hűtőcserével a garancia elvesztését kockáztatod (természetesen más kártyánál is, de azoknál nagyobb az esély a nyom nélküli cserére, viszont az ilyen matricákat általában elég nehéz leszedni sérülés nélkül)!

Tehát az én javaslatom:
    - Sapphire Toxic + S1
    - Gainward GS az eredeti hűtővel, esetleg a RAM és VRM felbordázása
    - egyéb gyárilag jó hűtésű 4850 (HIS IceQ4, MSI Quad Pipe, ASUS Matrix, Gigabyte passzív + ventilátor)

Aktív témák