Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #5786 üzenetére
"Ez tényleg ilyen valóságos, hogy ilyen kevés az asztalos Budapesten"
nem csak pesten, és nem csak asztalos....egyre kevesebben akarnak/hajlandóak fizikai munkát végezni, szakmát tanulni.
másrészt egyre nehezebb elindítani egy vállalkozást, legyen az akár asztalos, akármi. asztalos pl. azért se könnyű, mert műhely nélkül nem mész semmire, és már arra is olyan szabályozások vannak (voltak már pár éve is, amikor volt osztálytársam ilyesmiben gondolkodott) hogy egyre nehezebb megfelelni az előírásoknak. (legalábbis ő erre panaszkodott, konkrétumokra már nem emlékszem)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #5793 üzenetére
amikor eljöttem az előző munkahelyemről (egy kis faipari cég, rusztikus bútorokat gyártottunk túlnyomórészt NSZK-ba (igen, NSZK-ba, olyan régen volt ) egy ideig elég jól ment a dolog, aztán kezdett süllyedni a hajó) mondjuk nem csak azért jöttem el, elegem is lett belőle addigra.
na, szóval azóta annyi közöm van az asztalossághoz, hogy ha összefutok volt munkatársammal, vagy osztálytársammal, akkor dumálgatunk kicsit
itthon nincs semmi asztalo-szerszám, se műhely (a garázs meg tele van biciklivel ) de igazából nem is gondolkodtam soha saját műhelyben....se az anyagi háttér (milliós kölcsönöket nem szívesen vettem volna fel), se az elszántság nem volt meg bennem ehhez.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Sanyabá #5807 üzenetére
és a legtöbb helyen (tisztelet a kivételnek) megy az egyendobozok gyártása bútorlapból, ahol nem igazán lehet a szakmát megtanulni....de az az egyszerü, gyors, olcsó...
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Sanyabá #5809 üzenetére
akkor te még jó elyen dolgozol, mert nem lapszabászat, élfóliázás, összetiplizés amit csináltok, hanem a tényleges szakmát is művelitek. mert azért pl. egy méretre készített ablak/ajtó azért egész más, mint a "dobozgyártás"
anno a szakrajztanárom mindig a kapcsolt gerébtokos ablakkal riogatott bennünket na, ez mondjuk egy életre megmaradt bennem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Külpolitika
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?