- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Megintmacska
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Most, h olvasom...
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz generatoros #67168 üzenetére
"azt sem tudom pl. miért tud egy olaj a csiszolt felületen jobban beszívódni mint a sima gyalulás utáni felületen."
Nem tud.
Csak tfe nem érti a "beszívódás" szó jelentését. Vagy én nem értem. -
tfe
tag
Ok, ezt értem, de a felületkezeléstől és az olajozástól indultunk
Egyébként tényleg jobban beissza a csiszolt fa a ragasztót, az egy másik kérdés, hogy sokat nem ad hozzá a ragasztás erejéhez.> vajon az üvegen miért állt meg és a fáról miért pereg le
Csinálj egy próbát. Fess meg egy üveget, majd rakd ki direkt UV fénybe pár évre. (nem, a belülről festett ablaküveg nem ér, direkt UV-ről beszélünk) Ha ezek után nem kezd el levállni akkor hamut szórok a fejemre.
> azt sem tudom pl. miért tud egy olaj a csiszolt felületen jobban beszívódni mint a sima gyalulás utáni felületen.
Pedig ez baromi egyszerű. Ha megfelelően (szálirányt betartva) gyalulsz, akkor a gyalukések össze fogják tömöríteni a rostok végeit. Levágja, majd összenyomja, rásimítja a többire. Ennek semmi köze nincs a gyalukés élességéhez. Ha nem így lenne, akkor a felvizezésnek sem lenne semmi értelme, mert nem lenne mit "felszedni". A cél a felületkezelésnél, hogy az összes hajszálcsövet telítsd és lezárd, ezt csinálja a kikeményedő olaj.
> az inasiskolában sem tanítottak ilyent
Ahogy pl a villanyszerelőknek sem tanítanak kvantumfizikát, hogy megértsék a félvezetők működését. Azt tanítják, hogy hova kösse a fázist a kapcsolóüzemű tápban...
-
woodworm
veterán
Ragasztásnál a préseléssel ugyanazt érik el. Nő a nedvesítés és a kapilláris hatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest