- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mdk01
addikt
Mondtam hogy olyan fiókokat szeretnénk ami teljes méretben kihúzhatóak és ezt ajánlották.
Akkor van két lehetőség:
1. Nem jó vasalat típust írtál ide és neked 560H van vagy....
2. átbas......,félrevezettek és rosszat vetettek meg veledTip On-t nem terveztünk csak megemlítettem.
Oké, értem csak azért mondom mielőtt nagyon belelkesedtek és rohantok a fenti hozzáértő boltba megvenni a TIP-ON ketyerét, figyelmeztetlek hogy nem lesz jó.
-
yooccoo
aktív tag
válasz
thyeby #17896 üzenetére
CMT 300x2,4x30 z45 váltóferde/egyenes br. 16300
Pilana 300x3,2x30 z24 váltóferde br. 11200
Freud 300x3,2.30 z26 váltóferde br. 17560
Freud 300x2,7x30 z28 egyenes br.12615mindegyik hosszvágó (hasító) körfűrészlap
hétvégén egyáltalán nem vagyok neten, max 1-2x felnézek, de nem dolgozás célzattal -
zodo
nagyúr
Elszívó most került képbe hogy átrendeztük a blokkokat amúgy nem volt tervbe szóval még nem dőlt el ez a kérdés. Konkrétan ezek méreteinek sem néztem utána de ha lenne is akkor sem ajtós szekrény lenne felette hanem egy üres esetleg 1 polcos blokk a giccseknek, stb.
Sajna újabb "fejfájás" keletkezik ha beterveznénk mert a bal felső blokkot nem tudjuk kopra a falra tolni mivel ott fut, fentről lefelé a gázcső.Tip On-t nem terveztünk csak megemlítettem. Mondjuk barátnőm már felkapta a fejét hogy mi is ez
Itt olvastam és ezt találtam róla: TIP-ON 550H"Hogy sikerült amúgy az 550H-t megvenni az 560H helyett?"
Nem tudom, nem értek hozzá és nem is jártam utána hogy melyik lenne megfelelő.
Igaz csak a frontokat mentünk megrendelni de megláttuk a kiegészítőket és ez lett belőle.
Mondtam hogy olyan fiókokat szeretnénk ami teljes méretben kihúzhatóak és ezt ajánlották. -
mdk01
addikt
Most találtam hozzá nyitássegítő kiegészítő elemet (TIP-ON) is a fogantyú nélküli nyitáshoz/designhoz.
A TIP-ON -t nem lehet rárakni a 550H5000B-re, mert az blumotion-ös. Vagy nyomod és kifele löki vagy, befele húzza, a kettő együtt nem működik.
Hogy sikerült amúgy az 550H-t megvenni az 560H helyett?A TIP-ON-ra visszatérve ha használni akarjátok a konyhát és nem mutogatni akkor felejtős a TIP-ON.
-
epmd
tag
Azt el is felejtettem kérdezni hogy lesz e elszívós szekrény, mert valóban feljebb kell vinni az alját!
És ha lesz arra meg e van az ajtó? Amit Speciali kolléga javasolt excenteres akasztó is teljesen jó!Annak még esetleg annyi előnye van hogy itt csak rászögeled jó sűrűn a hátfalat a korpuszra (mondjuk falcolva tutibb lenne),az akasztót meg csak fel kell fúrni és kapupántcsavarozni a szekrény tetejére!Nem kell nútolni mint a camarnál, de ugyan úgy állítható minden irányban!Feltéve ha nem látsz rá szemből ,mert annyira nem esztétikus!
Meg még az jutott eszembe hogy a sima korpusz fehér bútorlap helyett inkább prégelt fehéret ajánlanék helyette mert sokkal jobb a minősége,de pár száz forinttal drágább csak négyzetmétere ,de neked kis mennyiség kell úgy is csak belőle !
-
Speciali
tag
A tüzhely felett az elszivos szekrény magasabban kell hogy legyen, mint a többi. Gáztüzhelynél az elszivo kb 75 cm-re kell hogy legyen, villanytüzhelynél 60 körül.
Általában nincs gond a butorlapokkal a felszállo pára miatt, de semmi nem tart örökké, de amit el lehet várni, annyit kibirnak, nem kell spéci butorlap.Én nem szeretem ezt a Camar konyhafüggesztöt, mert be kell nutolni a szekrényhátfalat, és ezáltal kisebb lesz a hely a szekrényben, vagy ennyivel mélyebb szekrényt kell késziteni. En inkább az L alaku excenteres függesztöt javaslom, ha felül nem fog látszani. Párkánnyal takarhato.
-
Speciali
tag
Biztos drágábbak ezek, de a fönököm csöppet sem racionális. leginkább a Macskajaj film tudná bemutatni, milyen is.
Ö meg a BTI-be van beleszerelmesedve. Meg elég sok Würth-ös cuccot i vesz (szoritok, csavarok, ceruza, gépet nem), de azok legalább jok.
Itt Dachauban bementem egyszer a Würth áruházba munkaruhát nézni, de drága, és nem is tetszett amit találtam.
A Strauss csinál nagyon professzionális munkaruhákat, végül azt vettem.
Strauss munkaruha
(Lassan töltödik az oldal, mert mozgokép.)
Vettem hozzá térdszivacsot, ez világbajnok.Meg övre füzhetö kis tatyot, ez meg szerelésnél hasznos.
Metabo cucc itt semmi nincs a cégnél. Van Makita, Festool, meg Bosch, Hitachi (ez utobbi sajnos) meg pár nevenincs vacak-kacadék. Üzletekben viszont vannak Metabo gépek sok helyen. -
zodo
nagyúr
Jobban szerettük volna ha nagyobb szabad felület marad a mosogató és a tűzhely közt de ha utóbbi a jó megoldás akkor így marad.
Amúgy a felső bútorok alja nem károsul a főzés alkalmával keletkezett felszálló meleg levegőtől?
Esetleg azokhoz a szekrényekhez ill. a beépített tűzhelyhez valami spécibb bútorlapot kell választani?Kép csak illusztrációként szolgált a blokkok végett.
Mogyoró színű, függőleges száll irányú faerezet mintás lesz ezzel a marás mintával készítve.
Korpusznak, egyszerűen a fehér színt választottuk mivel egész sötét a konyha ill. a járólap is sötét barna színvilágot képvisel."Meg az is kérdés hogy a mosogatós szekrénynél akarsz e hátfalat tenni vagy csak alul-felül merevítőt?"
Szerintem csak a alul- felül merevítő lenne hogy a vizes szerelvényekhez könnyebben hozzáférjünk.
-
epmd
tag
Ez az elrendezés már sokkal jobb!
A camarral szerelt szekrényt több módon szokták készíteni! Van aki a a korpusz elemeit mind kinútolja és úgy építi össze a hátfal köré!Én speciel a tetőt feneket és ha van osztót 18-mm-el vissza szoktam venni a mélységét az oldalhoz képest, és ha megkapja a hátfalat azzal együtt lesz meg a 15mm-er a vasalathoz! Ilyenkor a szekrény és a fal között van alul és felül egy 15 mm-es hézag ,mert a függőleges oldalak érnek csak a falhoz,ami csak akkor látszik ha alánéz az ember, de ha a csempére van ültetve akkor még annyi se! A camaros linknél ott van a rajzon hogy a szekrényen belül hogy kell kivágni a hátfal sarkát ami 42x15 mm!A frontok keresztszálasak lesznek?Mert ha igen és a korpusz is fautánzatú lesz , akkor lehet hogy szebb lenne ha a függőleges oldalak is azok lennének!
Meg az is kérdés hogy a mosogatós szekrénynél akarsz e hátfalat tenni vagy csak alul-felül merevítőt?
-
zodo
nagyúr
Ha jól értem a függesztő beszerelésénél csak a hátlapot kell 15mm beljebb nútolni a korpusz külső élétől ill. egy megfelelő méretű (pl körkivágóval) lyukat készíteni az állítható kapocsnak.
Szerintem megoldható, max csak másodjára sikerül.Gáztűzhely téma:
Anno találtam egy ingyenes látványtervező progit
és kb. így terveztem első körben az elemek elrendezést, különálló vagy beépíthető tűzhellyel.
Jó esetben így tudnám elképzelni/átrendezni a beépítési probléma végett az új elrendezést.
Az eredetileg 2 ajtós alsó és felső blokkokat 1-1 ajtósra cserélném és megváltozna a helyzetük.Ebben a formában már inkább kivitelezhető lenne a beépítése?
-
epmd
tag
amit belinkeltél a camarról
a jobb oldali kis képen lehet látni a hátfalat a camarral felülnézetből úgy kell kinútolni majd! Ha szinte a főzőlappal indul a munkalap akkor sanszos hogy alig marad hús a kivágás miatt,és ha nem vigyázol el is törhet az az 1-1.5 cm hús!
azért jobb ha szélesebb marad a fal mellett!
-
epmd
tag
válasz
Speciali #17926 üzenetére
Én úgy tudom hogy a Berner és társai gyakorlatilag csak gyártatnak mindent és 40 -50 % drágábban adnak mindent mint a márka gyártó!
Volt főnököm vett Würth-ös (metabó) excenter csiszolót 200 db papírral 200000-ért ! Nagy üzlet volt!
Egy olyan csiszoló gép a metbónál 67000ft volt akkor! és rásózták!
-
zodo
nagyúr
Akkor maradok a konfirmátor csavarnál, sarok szorítom épp van is itthon.
Camar / nútolás részt még nem igazán értem de majd ránézek.
Gondolom ezt is elkészítik (ha kérem) ahol szabatom az anyagot mert ők készre is szerelnek bútorokat.Sajna hely szűkében vagyunk, falfelületek távolsága max 223-225cm amire még rájön majd a csempesor és lábazat. Ha a 2 alsó szekrények korpusza egyenként 80cm szélesek akkor épphogy csak befér(het) a 60cm tűzhely blokk.
Viszont azon a munkalap élen, talán nem nagy gond ha nincs vízzáró.
vagy oda is ajánlott tenni?(#17925) epmd
Sose halottam róla ezidáig és a kereső kijavította de nem mertem feszegetni a témát.
-
Speciali
tag
Nem, arra lusták, hogy kinyissák a szekrényajtot, es kivegyék a kofferböl a gépet.
A porszivo meg amugy is minek nekik. Van a Rotex, meg egy majdnem uj Bosch excenter, ha valaki csiszolni akarna. Ezek a gépek elérhetöbb helyen vannak, és elsö a lustaság. De nem akar, mert asztalosmunkát csak mi csinálunk ketten a magyar kollégámmal.
Ha kell, csinálok egy zárhato szekrényt, aztán abban fogom tartani a finom cuccokat, de egyelöre nincs rá szükség.
Meg amugy is, szerintem nem is mernének ezekhez az uj dolgokhoz hozzányulni. Amikor idejöttem, a Bosch excenter is vadi uj volt, nem használta senki. A fönök meg épp távol volt pár hétig, és nem merték elövenni. Én meg elövettem, mert pont kellett lakkot csiszolni,a Rotex meg erre már nem igazán alkalmas. Gondoltam, azért van, mert használni kell, vagy mi.
Amugy erdekes ez a Bosch. Narancssárga a szine, és BTI néven van. Ez egy olyan ügynök cég, mint a Berner, ök is ugyan ezt a gépet forgalmazzák Berner szinben, es felirattal.
A Rotexre majd vetetek egy uj talpat, hátha segit rajta, ha neked is ez a véleményed.
Ennek is elszállt már a kapcsoloja, de a vill. szer. kolléga megjavitotta. De azert ovatosan kapcsolgatom. -
epmd
tag
Az a kamar igen, na az jó lesz neked!
Ha hatvan mély lesz a munkalap akkor jó,meg a beépített cuccokhoz is jó lesz! A sütős szekrényt nem nehéz megcsinálni csak kell a pontos beépítési mérete a sütőnek!Meg hiába kell a sütősnek 600 mm-es kűlméretű szekrény, inkább mellette el kellene még hagyni 3 cm (amire raknál takarólécet) mert kell a vízvetőnek hely!!! A konfirmátor csavar sokkal többet ér mint a pozdicsavar csak sarokszorítóval össze kell fogatni és nem lesz eltérés!
ezt meg tudod otthon is csinálni a szerszámaiddal csak a hátfal nútolást kellene megcsináltatni valahol a kamarhoz!Ha van autóhoz spanifered azzal is összeszoríthatod ha lamellózva lesz! Úgy hogy meg kell akkor nézni hogy lesz a sütősnek 63cm hely vagy nem!
-
zodo
nagyúr
Falról ne is beszéljünk, panelban (legalábbis nálunk) nincs fél négyzetméter egyenes szakasz.
Fiók anyagának 12mm rétegelt lemezt gondoltam ha az megfelelő.
Bútorfüggesztő vasalatig még nem jutottam de ilyen állítható típusra gondoltam mint amit ajánlottál.Link
Köldökcsapolást (vagy konfirmátor csavaros rögzítést) készítettem már de igen macerásnak tűnt a kivitelezése mert mindig adódott itt ott, egy egy kis eltérés az élek találkozásakor.
Sajnos nincsenek profi gépeim (csak az alapok: kalapács, fúró szárakkal és körkivágóval, csavarhúzó készlet, kézi gravírozó gép, aksis csavarbehajtó és dekopír fűrész, vésők, reszelők) és kiegészítő kellékek így meg pláne nehéz.
Lamellózás nagy ötlet és majd rá is kérdezek ahol vágatom majd az anyagot hogy előkészítik-e ha kérem.
(csak szorítókat kellene kölcsön kérnem hozzá)Alsó szekrénynél az "51cm felíratott" a frontok rendelésekor firkálta rá egy ottani tervező.
Lehető legjobb megoldást keresem és persze minél mélyebb annál jobb.
Hagyományos 28 mm x 600 mm munkalapot terveztünk vásárolni és a fal görbeségé végett, műanyag vízzáróval. pl.
Itt még nem dőlt el hogy beépített gáztűzhelyünk lesz vagy sem.
Elvileg elférne még egy szekrény blokk csak még nem jártam utána mennyire macerás vagy sem ennek megépítése.Felső szekrény korpusz mélységet max 30cm + az ajtófront vastagságát terveztem.
(#17921) jimy_l
Mi olyan megoldást kerestünk ami halkan, könnyen jár de legfőképp "puhán" záródik.
Most találtam hozzá nyitássegítő kiegészítő elemet (TIP-ON) is a fogantyú nélküli nyitáshoz/designhoz.
No meg ez volt a boltban ahol vásároltunk. Lustaság fél egészség. :-) -
jimy_l
tag
Ez a blum tandem fiók bizbasz mért akkora szám?
Én ezt jobban szeretem. -
epmd
tag
A tandem fióksínél 16-os fehér anyagnál kb 5- 5.5 a fiók belméreted ha a fiók fenék is 16-os, a többit elviszi a vasalat meg az anyagvastagságok meg a működősi hézag, tehát ennél mélyebb fiókot nem enged!de ez szerintem nem gond! A fehér hdf-et nem ajánlanám most fenéknek mert az evőeszköznek van súlya, de nyernél még 1cm-t!Az ikeás szekrényakasztót csak akkor ajánlanám ha nyílegyenes a fal (amit kétlek)mert az csak fel és le állítható normálisan,mert ha nyit vagy zár vagy csavarodott a fal akkor már feszíteni kell a szekrényeket összefogatáskor és a falhoz rögzítésnél.Ami azt eredményezi hogy nehéz vagy nem is lehet az ajtókat beállítani mert úgy meg lesznek csavarodva a szekrények a falon!
Erre jobb a Kamar vasalat (nézz majd utána)csak itt az oldalakba kell majd benútolni a hátfalat ( felsőmaró vagy körfűrész) és nem csak rászögelni!Én mondjuk be szoktam falcolni,csak nem tudom mire van lehetőséged! Azt kérdezném még hogy köldökcsapolást csináltál e már, mert tartósabb meg szebb mint az L-vas, ha meg nem akkor inkább lamellóztasd (idegencsap) ki ha tudod valahol! Az 51cm mély munkalap az mennyire szent írás? mert ha veszel bele egy normális méretű mosogatótálcát szinte nem marad vízvetőnek hely,pedig jobb lenne mint csak a sziló!Tehát akkor el kellene dönteni hogy milyen mély legyen a felső szekrény mert azt nem írtad,és hogy milyen vasalattal ? És az alsó szekrény mélységét hogy hátha lehet mélyebb!Ha ezek megvannak hamar ki lehet írni!
-
zodo
nagyúr
Szia!
Itt egy rajz hogy kb mit is szeretnék.
Szekrénysor jobb oldalán közvetlen falszakasz és bal oldalán is csak egy gáztűzhely fér el.
(átlagos panel konyha)Igen, 18mm vastag anyagot gondoltam a korpusznak.
Alsó szekrénynél az alj darabot gondoltam mint teherviselő elem.Meglévő vasalataink:
10 cm állítható, fém bútorlábak. kb. ilyen
Hafele ráütődő és félig ráütődő pántok
Blum Tandem 550H5000B típus rendszer a fiókokhoz
Braking Arm GG 120N gázos teleszkóp a felnyíló ajtókhoz. megjelenés hasonlóLáb részre nem tervezünk takaró lécet tenni.
Egymedencés mosogató tálca lesz de még nincs kiválasztva.
Korpusz rögzítő vasalatunk sincs.Eddigiekben 3,5x60mm pozdorjacsavarral és láthatóbb helyeken ilyen sarok vasalatokkal rögzítettem pl az íróasztalaink elemeit.
-
picstike
tag
válasz
thomgrande #17915 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Akkor milyen asztalt vegyek? -
picstike
tag
válasz
thomgrande #17909 üzenetére
Fogas csapoláshoz kellene.Kicsi dolgok fogazásához
-
picstike
tag
válasz
thomgrande #17909 üzenetére
Ferm FRT-150N felsőmaró asztal
http://bolthely.hu/gudebolt/id/01436_Ferm_FRT-150N_felsomaro_asztal -
picstike
tag
Sziasztok! Gyári felsőmaró asztalra bármilyen felsőmarót fel lehet rakni?
Skil,Bosch,Einhell,v mit javasoltok 30eft ig felsőmarót? -
epmd
tag
szia! nem befolyásol semmit az egymás fölötti vízszintes ajtó és a a mellette lévő magas ajtó!Ami a kérdés hogy 18 mm-es az anyag? Akkor az alsó szekrényeknél mi megy végig az alja vagy az oldala (teherviselés szempontjából)?A felső szekrény alkatrészeinek a mélységi mérete meg vasalat függő (Kamar vagy IKEA vas ?)!!
Több infó kell ehez egy kicsit!
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Elszánt "barkácsolóként"
szeretném az első komolyabb konyhaszekrényünket megépíteni.
Tavaly volt némi megtakarított pénzünk ezért az ajtó és fiók frontokat ill. vasaltok nagy részét megvásároltuk.
Idén került felújításra a konyha így lassan ki kellene számolnom a korpuszhoz kellő anyag mennyiséget, méreteket.Konkrét segítséget a front elemek és munkalap (28mm vastagságú) közti hézagok méreteit illetően szeretnék segítséget kérni.
pl.:
Alsó szekrény: 2 fiókos ( fiók elő:126x397mm) + 2 ajtós (ajtófront:590x397mm) esetében ráütődő pántokkal.
Felső szekrény: 2 felfelé nyíló ajtóval ahol fent teli (358x797mm) ráütődő pánttal és alatta üveges (358x797mm) front félig ráütődő pánttal lett tervezve.
Utóbbinál nem tudom számít ha közvetlen mellette egy 2 ajtós teli (718x397mm) frontal szerelt szekrény lenne.Válaszokat, előre is köszönöm.
-
epmd
tag
válasz
Speciali #17892 üzenetére
Az elhatározás jó ,csak egy hét múlva a többiek is megtalálják és használni fognak mindent mert a "cégé"!
A rotexen a talpcsere megérne egy misét, ha le is ejtették szerintem a tengely nem nagyon tud megsérülni!Vagy annyit ment hogy már kikopott benne valami?Régi 2-es rotexel dolgoztam egy helyen,csak a tolókapcsolója repült el előszeretettel amikor bekapcsoltam és mindig húzhattam ki a knonektorból mert nem bírtam utána kikapcsolni se!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest