Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FordFair
tag
válasz Patice #12959 üzenetére
köszi!
HP microserver + régi videókártya akár lehetne, csak nem ismerem, pl fogyasztás és kezelhetőség szempontjából... (sem
az új gép microATX + sokat is fogyasztana
igazából jobb médialejátszó is érdekelne, ha az említett nas-funkciókat tudja (szinkronizálás, backup, távoli elérés, torrent)
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12963 üzenetére
A hálózatban a router a szűk keresztmetszet (100Mbps), ha megy is a böngésző (ami a bitmeter szerint nem forgalmaz, mikor nem kattintgatok benne), azért 100Mbiten csak át kéne érjen az a 40Mbit (át is ér, ha nem fut a böngésző).
Két winyó van, egyikről se megy rendesen: 1.5TB-os 5400RPM-esek (AHCI ki van kapcsolva, de nincs tervben újratenni emiatt a rendszert), egyikről másikra olyan 70-80MByte/s sebességgel másolnak... ha fut a böngésző ha nem! Emiatt gondoltam valami hálózati szerviz tökéletlenségére, de nem tudom megfogni a hibát.
2x2GB DDR3 GEIL nemtommi (barnás-antracitos színű hűtőborda van rajta).
Firefox jelenleg (a windóz szerint...) 7-15% erőforrást igényel, a fizikai memória 53%-a szabad.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12968 üzenetére
Nekem winhét van, én se tudom, hogy hol lehetne limitálni... egyedül a virtuális memóriára szokott panaszkodni, de ha van fizikai memória, akkor mi a frászkarikának nem azt használja?... Aszongya a windóz, hogy a virt. memória minimuma túl kicsi. Nézem: van szabad másfélgiga fizikai. De egy hülye rendszer ez...
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12976 üzenetére
4-6GB a swap. 10GB helyem van most a "cén", és hol ennyi, hol annyi. Win7 ebben is kocsog: XP alatt elég volt, ha a rendszerpartíción van annyi hely, hogy *egyszer* meg tudja csinálni a swapfilet, amikor kész volt a pl. 4GB-os file, utána a maradék helyet akár fel is tölthetted. Win7 alatt ha pl. van 8GB helyed, és készíttetsz vele egy 6GB-os swapet, akkor reboot után az előző file valamiért nem lesz jó neki, készít egy újat, de látván hogy csak 2GB hely van a partíción már csak 2GB-os swapet csinál, függetlenül attól, hogy az előző 6GB-os filet letörli... Erre is jó lenne valami megfejtés, de ezt már szvsz át kéne tenni valami Win7-es topicba, mingyá keresek is neki egyet
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #12978 üzenetére
pontosan,először azthittem hogy a notesszel van valami,aztán kábelt is cseréltem,ugyanaz.
most van egy uj fullos noti,ezzel is ugyanaz,tehát nem tudja.
a sebesség ugyanolyan lassú ki-be.az a300 nem annyira régi,már régóta van usb 3.0,szóval ennek menni kellene,de ezek itt mind elméleti dolgok,ahogy a gigabites lan is
nem érdekes,ftp-n leszedem ami kell.
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12976 üzenetére
1GB ramdisket készítettem és a windows swapet tettem rá próbaként. Onnantól, hogy feláll és megállapodik a rendszer a jól ismert winyókerregés mondjuk 95%-a megszűnik... total commanderben másoláskor eddig az volt, hogy amíg bírta RAM-mal, addig másolt szépen, aztán kicsit meglassult és reszelt mint a félbolond, most szépen csendben másolgat, nagyjából stabil sebességgel (az adatforgalom visszajelző LED a gép elején nem erős fényű bevillanásokkal, hanem félhomályosan világít (gondolom a sűrűbb impulzusok miatt látom így, egybefüggőnek)). SFV ellenőrzés úgyszint: ha az adat nem fragmentált, egybefüggő helyre van mentve, a winyónak a hangját nem hallani, eddig meg kerepelt, gondolom amiatt, hogy folyton vissza kellett mennie a swapet gyámolítani, mert átlógott bele valamiért az olvasási buffer... Mindegy, most relatíve néma csend honol a dobozban
P2P klienssel még majd megnézem, meg úgy általában, hogy mégis mennyire stabil dolog ez így.
Ami ON:
Helyrejött a streaming probléma is: szépen csendben streameli a gép a HD filmeket, mellette még azt se bánja, ha fut a böngésző. Ez előtt, ha ment a böngésző, akkor eszeveszett reszeléssel streamelt, annyira megfogta a gépet, hogy könyvtárakat váltogatni se nagyon lehetett mellette (és szaggatott, akadozott a kép és a hang, mert nem jutott elég bithez a játékos...), ha nem futott a böngésző, akkor is hangosan, de legalább folyamatosan tudott a gép streamelni. Most csendes, szekvenciális olvasási jelleget mutat a winyó...
Ha stabil marad így a rendszer, akkor lehet veszek még RAM-ot, upgrade-ként, mintegy. Abból már mehet kicsit több (pl. másfél giga) swapnek, fél giga browser cachenek, és maradna szabadon 6GB HW RAM, mert néha azért kell. Most, hogy a levelező, p2p és a böngésző fut, a 3GB maradék RAM-ból 2.85GB foglalt, szóval szűkösen leszek, ha több böngészőfül lesz megnyitva... most nincs csak 73db, ez szokott lenni az áltag, néha lepusztítom 40-50 körülire, máskor felhízik 120-130-ra.
Köszönöm a tippet!
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #13052 üzenetére
Az SSD a következő upgrade lenne, előbb a háttértárról el szeretném űzni a cache-eket, meg ha még találok valami erős írási igénybevételű ideiglenes dolgot, akkor azt. Registryt nyilván nem lehet, de pl. a windows\temp (ide dolgozik elvileg a silverlight is) és a %temp% átmehetne... SSD nyilván sokat dobna, de előbb úgy látom először egy alacsonyabb írási terhelésű rendszert kell összehozni, aztán jöhet az SSD. Ez már itt nagyon off, de ha most 80-90MB/s winyóról-winyóra másolási sebességet ír a total commander (UDMA6, ami elvileg 133MB/s kapacitású), akkor ha bekapcsolnám az AHCI-t (és emiatt jó eséllyel újraraknám a windózt...) akkor azzal érnék el valamit? Volna változás akár szekvenciális akár véletlen elérésben? Csak mert ha nem muszáj nem bolygatnám a windowst...
-
BBéci
legenda
válasz Patice #13069 üzenetére
Ott rontottam el, hogy nem vagyok hajlandó semmit telepíteni a laptopra. Úgy is mennie kellene, de a Dune csak a PC-t látta, a megosztott mappát nem. Visszafelé működott, tudtam (volna ha akarom) kezelni az USB-n hozzákötött merevlemezt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Patice #13199 üzenetére
Többször, hosszasan vizsgáltam a képét (SIM2 C3X+Stewart) és a hangját (Meridian DSP5200), OPPO 95-höz hasonlítottam és határozottan jónak találtam. Viszont ár/érték arányát nézve inkább OPPO 93-at vennék, ami 3D-vel többet is tud.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pinnacle
nagyúr
válasz Patice #13364 üzenetére
Köszi! Kipróbáltam, de nem segített, valószínűleg az a gond, hogy sztereó jelet kap a TV-től. Azt viszont nem értem, hogy a Scarttal csatlakoztatott DVD lejátszó, hogy tudja a párbeszédet erősíteni, amikor ott is csak sztereó megy át.
gulyasa Nekem a WD TV Live-nál csak a 1920x1080i30, 1280x720p60 van feltüntetve, mégis tökéletesen viszi a 1920x1080 60p vagy 50p kamerás felvételeket. Van olyan lejátszó, ami hivatalosan is lejátssza ezeket a videókat? Úgy tudom, hogy pl. az új WD TV Live-al már nem megy.
-
BBéci
legenda
válasz Patice #13434 üzenetére
Fejből nem tudom, ki lehet csalogatni abból a Jack aljzatból komponens jelet?
A kompozit nagyon szar, az még DVD-lejátszó/CRT kombóval is durván látszik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gulyasa
őstag
válasz Patice #13511 üzenetére
Ha érdekel, nézd meg, amit az mpeg4 fórumon összeraktam eddig:
http://forum.m4p.hu/index.php?s=996ed0ef802b24b8ce2a77fed7c48a1c&showtopic=2476Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
törölt tag
válasz Patice #13511 üzenetére
Egyelőre csak hamarjában, kíváncsiságtól fűtve átnéztem mit tud. Komolyan mondom mosolyoghatnékom van, $73-ba fáj egy ilyen szerkezet szállítással, és a BD 3D ISO-tól a BD50-ig játszik mindent. Hosszabb együttlétnél biztos találni majd benne hibád dögivel, mint ahogyan az összes többiben is, de nagyon meggyőző.
HD hanggal semmi probléma, legalábbis azokkal, melyeket a Dune 101/301 képtelen volt megszólaltatni, az Egreat simázza. Egyben biztos vagyok: ebben a topikban sokan keresnek olcsó, "mindentudó" médialejátszót, többségében 32-47" tévéhez. Ennek a körnek bátran kijelentem, hogy az Egreat 1186-oslejátszóinak semmiféle hátránya nincs képminőséget tekintve a kategóriájába tartozó Sigma chipes lejátszókhoz viszonyítva, pl Dune 101/301/Pop v8 stb. Ha valaki nem tud várni 3D képes Sigma lejátszóra, a 8643-as lejátszók mellé is jó választás.
Elsőre megijedtem , bármilyen színmélységet állítottam, mindig túlzott fényerőt továbbított a tévé felé. Ezután az új HDMi bemeneten kikapcsoltam a tévé xvycc beállítását, és megjött a kívánt képminőség. Majd még szórakozom vele....
Néha tekergetés után elveszti a hangot, vagy riceg egyet a kép, de ettől majd mind lejátszó szenved. Néha láttam 24p problémát, remélem csak valami pillanatnyi gikszer volt.
Természetesen a későbbiekben komolyabban összehasonlítom mind kép, mind hangminőség terén, de túl nagy szükség nincs rá. Annyian dicsérték már a topikban, mindent elmondtak előttem, első blikkre nálam is abszolút ajánlott kategória.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Patice #14165 üzenetére
Az nem gond. Mondjuk ott az utódja a 300-as. Egy jó állapotú használtba simán beleugranék az árcsökkenésért cserébe. Elvileg ez is ugyan úgy sima chip-es, kb. ugyan azt tudja, bele megy a HDD, egyedül a kijelzővel kevesebb...és ami fontos még, hogy Infra távos, tehát kezeli a Harmony. Ezekből bele lehet futni néha egész jó használtakba. A D1 az olyan, mint a fehér holló. Ha nincs velük különösebb gond (A210 vagy A300).
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #14186 üzenetére
Az a210 is tudta ezt, kb ez a proci tűréshatára.
De amikor full torrent megy( értsd töltés plusz seed aktívan) akkor a bd iso is szét tud akadni, akkor nem érdemes lépkedni mindenfeléEbben egy picivel erősebb a proci, kevésbé érzékeny az ilyenre, de nálam ezek az ajánlott beállítások.
-
vlevi
nagyúr
válasz Patice #14228 üzenetére
"Ha "okosak" lettek volna, akkor 25/50/100/200 Hz mellett voksolnak oszt cső."
Vagy 60-al, mert az amcsiknál az NTSC annyi...Kicsit komolyabban : Az NTSC miatt van az egész, de tényleg. Az NTSC képfrissítése ui. majdnem 60Hz. Egész pontosan kétszer 29.97, a váltottsoros letapogatás miatt. Az öregek még emlékeznek rá, hogy a régi képcsöves tévékhez ez kellett
Naszóval, ennek a duplája az 59.94, amibe éppen belefér 4db képkocka 23.976 frekcenciával.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #14274 üzenetére
Gondolod hogy ezért vett ilyet?
Jericho: nincs bennem gonoszság, én is sok lejátszót megnéztem és mindenképp valami újabb procis gépet akartam venni, amit nem kell egy ideig cserélnem.
A dune gépek is tetszettek, viszont azokban még a régi sigma van.
Vannak hülyeségei ennek a lejátszónak is, de alapvetően jó készülék.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Patice #14364 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy technikailag megoldható-e bármilyen dugó egy HDMI-s kábel másik oldalán. Mivel ilyen licencet eddig nem adott ki a HDMI-t felügyelő társulat (HDMI Licensing LLC), elvileg nem létezhet. Csak akármi -> HDMI anya átalakító + normál HDMI-HDMI kábel, ami hivatalos, a többi mindenképpen tákolmány. Még akkor is, ha én magam is használok ilyet, és kifogástalanul működik.
Hivatalosan csak ezek a kábelek léteznek:
Standard HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
High Speed HDMI Cable with EthernetMindegyik mindkét végén HDMI dugó van...
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz Patice #14596 üzenetére
Rendben, de azt ugye nem vitatod, hogy egy 4000 kbps körüli TrueHD jobban szólna. Egy zenés film esetében ezt a bitrátát alapkövetelménynek gondolom. Szeretném a kedvencemet a lehető legjobb minőségben hallani!
A 640 fájdalmasan kevés.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Patice #14600 üzenetére
Az a zene abszolút az én világom, Jennifer Hudson a kedvenceim közé tartozik.
Radics Gigi a Megasztárban egészen jól énekelte a számait.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Patice #14839 üzenetére
Igen! Valószínű, hogy az SD kártyaolvasó protokoll sebessége nem ilyen puffer-célú használatra való.
De egy darabig eltartott, mire volt időm pendrive vásárlásra "méret szerint" merthogy túl vastag vagy túl hosszú nem fér bele. Végül olyan szép kis fémházas 8GB-os Kingstone-t (madarasteszkó, 3ezer Ft) vettem amit szinte sajnáltam elrejteni benne...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sanyi150
tag
válasz Patice #14875 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ!
Asus N16 gigabites routerem van és NetGear NTV 550 media lejátszóm (100 megabit)
Vagy a router kezeli hibásan a kisebb sávszélességű eszközt vagy a media lejátszó hibázik de gigabites hálózaton akadozik a filmlejátszás. Csak úgy érek el normális, nézhető állapotot (pl. BD isoknál) ha beiktatok egy 100 megabites switchet a router és a mediaplayer közé; csak azon keresztül sikerül elérni 40 maximum 50 megabit/sec lejátszási sebességet.
Azt gondolom hogy gigabites medialejátszóval ez a gond megszűnne - és a jelenleg csak kompatibilitási okból használt switch kiiktatásával még nagyobb sávszélességet érnék el
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest