Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
válasz kk831228 #45452 üzenetére
Vigyázz, mert sok belőle a klón. Én is kifogtam egyet és kinlódtam vele rendesen amíg fimware telepítés utáni téglából vissza tudtam hozni és találtam hozzá megfelelő OpenElec-et, viszont azóta kiválóan működik. Kérdezd Lifeforce-t a biztonságos itthoni beszerzésről.
-
synar
őstag
Legjobb egy olyan eszköz, ami futtat KODI médialejátszót, Openelec-en, pl. Raspberry PI, vagy egyéb androidos box. Nálam ez úgy néz ki, hogy van egy NSA-310-es NAS és egy Amologic M8S tv box, amin egy Openelec rendszer fut stabilan. Itt a KODI látja a NAS tartalmát, hálózaton keresztül, csak kijelölöd a NAS-on lévő mappákat a médiatár számára: filmek, sorozatok, zenék stb. Ha ezekbe a mappákba később másolsz tartalmat, az automatikusan frissül a médiatárban is. A NAS-ra telepítettem a Transmission torret klienst, amit pc-ről, WEB-ről vagy táblagépről is irányíthatok, táplálok. A KODI távirányítására az androidos Yatse remekül bevált szintén tabletről, egy álom vele a tartalmakat böngészni. Ez az összeállítás az én igényeimet bőven kiszolgálja. Lehet van ennél profibb konfiguráció is, de azt majd mások elmondják.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
HD kamerával egybeépített tv-box, van ahol beválhat.
-
synar
őstag
Ha valakit érdekel:
Best Android TV Box Wireless Remote Control? -
synar
őstag
Cyber Monday akciók, beszúrom ide is, hátha valakit érdekel:
ACEMAX Ki Plus TV Box Amlogic S905 - $32.99
és
Chiptrip MXV S805 - $25.99 -
synar
őstag
válasz SzlobiG #46040 üzenetére
Ha kizárólag média lejátszásra akarod használni, tehát nincs szükséged egyéb androidos programokra, akkor próbálj olyan eszközt választani, amihez készült OpenElec, mely gyakorlatilag egy kizárólag KODI-t tartalmazó önálló oprendszer. Ez sokkal megbízhatóbb és kisebb erőforrás igényű, mint az android alatt futó KODI, pl 1GB RAM-mal vígan elketyeg. Nálam egy Amoligic M8S S812 fut (ami lehet, hogy ráadásul klón verzió) OpenElec rendszerrel nagyon stabilan működik, full hd projektoron nézve is kiváló kép és hangminőséggel, míg korábban Android alatt többször is fagyott, vagy újraindult.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz SzlobiG #46080 üzenetére
Csak egy tipp:
Próbáld meg ezt a Windowsban:
Vezérlőpult \ Hálózat és internet \ Hálózati és megosztási központ \ Speciális megosztási beállítások
> Összes hálózat
> Nyilvános mappa megosztása > Megosztás bekapcsolása (pipa be)
és ugyanitt lejjebb:
> Megosztás jelszavas védelemmel > Jelszóval védett megosztás kikapcsolása (pipa be) -
synar
őstag
válasz Lackki #46096 üzenetére
Nem próbáltam, de ezt nézd meg:
KODI how to setup Airplay on XBMC
KODI-hoz van YouTube kiegészítő, billentyűzet meg mindegyikre csatlakoztatható.
Még itt nézz körül, hátha találsz olyan remote app-ot, ami használjai az Ipad billentyűzetét, mint androidon a Yatse.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz szasanyi #46199 üzenetére
Tegnap megjött a Raspberry PI, amit csütörtökön rendeltem, kb. 5 perc alatt üzembe is helyeztem rajta az Openelec-et, gyors, stabil, hang és kép kifogástalan, Yatse működik, ez többet ér bármilyen távirányítónál. Tegyél egy próbát, nem fogod megbánni.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz A_ScHuLcZ #46497 üzenetére
A javaslatom Raspberry Pi2 B+, OpenElec (KODI) rendszerrel (pl innen, ez egy 24 órában működtethető szett, de ha nem sürgős és kicsit olcsóbban szeretnéd, akkor részegységenként is megveheted több helyről). Ha a KODI irányításához használod a kitűnő androidos Yatse programot, akkor azon böngészve a tartalmakat, vezérelheted a lejátszást is és zene hallgatáshoz így kijelzőre sincs szükséged. Az analóg hang kimenethez egy ilyen átalakító szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz szasanyi #46510 üzenetére
Rövid leszek, alkalmas. A mellékelt kártyáról első behelyezéskor kiválasztod az OpenElec telepítést és már használhatod is. Egér, billentyűzet, vagy rádiós távirányító is csatlakoztatható hozzá, vagy ott a Yatse. Amúgy itt a Raspberry PI topikja, kérdezz bátran.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Mostanában projektorhoz Raspberry Pi 2-t használtam hálózati médialejátszónak Kodi-val, HDMI-s erősítőn keresztül ment a kép és a hang is. Történt, hogy a kiváló Onkyo NR609 AVR erősítőm megadta magát és vidéki révén macerás és drága lenne a javíttatása, ezért gyorsan vettem egy Denon AVR-1306-t, amin nincs HDMI a digitális hangok fogadására. Az RPi előtt használtam egy Androidos M8s boxot, de azt már eladtam, így nem volt más választásom, előkerestem az évek óta fiókban pihenő, már nyugdíjazott Egreat R6s lejátszómat, hogy legalább optikai kábelen tudjam a HD hangokat is továbbítani. Ezt a készüléket eddig projektoron még nem próbáltam, így nagyon meglepett a kép minősége, ami jóval dinamikusabb és élesebb, mint a korábbi két Kodi-s lejátszó esetében volt, valamint a mozgás is sokkal folyamatosabb. Úgy tudom, hogy itt az Egreat még hardveresen oldotta meg a kódolást, talán ezért lehet ez a szembetűnő különbség. Csak sajnos mivel nem mai készülék, már nincs rá támogatás és nagyon válogatós lett a formátumok tekintetében. Tudtok-e a ma kapható lejátszók közt hasonló minőségű készüléket ajánlani, van-e ilyen tapasztalat? Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz gippazoid #56105 üzenetére
YouTube-ot nekem úgy a legkénylemesebb nézni, hogy tableten böngészem a tartalmat és megosztom a hálózati médialejátszóra, sokkal egyszerűbb, mint a távirányítóval. KODI-nál a Yatse letászót használom vezérlésre tabletről így ott azt választom ki a megosztáshoz is. Az Egreat-nál az AllConnect vált be.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Banggood -20% TV box-okra, kód: TBC1705
-
synar
őstag
Ezt néztem ki:
MECOOL BB2 PRO kuponnal 15,687Ft-ért elhozható.Itt a választék, hogy mire jó a -20%-os kupon.
-
synar
őstag
válasz Raypapa #56237 üzenetére
Mielőtt megveszed a 40"-os UHD tévét, javaslom olvasd el ezt a cikket:
Ilyen messziről nézzük a tévét!
Szvsz monitornak munkára jó méret lenne a 4K 40", de tévéhez, mozihoz 60+", vagy projektor az igazi.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Itt is megkérdezem:
Szeretném kikérni a véleményeteket a Beelink SEA I TV Box Realtek 1295 lejátszóról, annak okán, hogy ha jól látom a Zidoo X9S-hez nagyon hasonló hardverrel és képeségekkel rendelkezik, viszont most jóval olcsóbb nála:
a 2/16 GB-os $89.99
a 2/32 GB-os $99.99
Miben lehet jobb a Zidoo szerintetek, ha választani kellene a kettő közül? Gondolkodom egy Zidoo lejátszón de most találtam erre Beelink-re és kissé elbizonytalanodtam. Köszi a választ előre is. -
synar
őstag
Nézz be ide: Amlogic S905, S912 processzoros készülékek és olvasd el az összefoglalót, ott találsz ajánlott típusokat is.
-
synar
őstag
válasz junkpod #56762 üzenetére
Ha már beépíthető HDD, akkor ehhez mit szóltok vs. Xidoo, Minix szemszögből: Beelink SEA1 Android 6.0 TV Box Realtek 1295DD 2G/ 32G EU Plug Discount code: LZJ32G3530 -> US$ 99.99
YT review(#56760) Beni2360 ez a ZIDOO X9S, azért biztos jobb $119-ért EU-ból. Kár, hogy egyelőre semmi bajom az X96-al, különben most megvenném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Router gondok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest