Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz szasanyi #45024 üzenetére
Az 600X3D-s lejátszó 2012 novemberében jelent meg Európában, ez testvérek között is 3 éve már lassan. Tény, hogy valóban egy szuper, megbízható, jó támogatottsággal működő vas, de 2015 év vége felé elértük arra a pontra, hogy a "hagyományos" médialejátszók kora lejárt.
A hangsúly a PC, mini PC felé helyeződik, ezen belül is a Kodi médiaszoftverre. Ezt Te is kipróbálhatod, csak letöltöd a Kodit és megnézed, hogy tetszik. Ha bejön, nyert ügyed van. Bár bevallom őszintén, én még nem találkoztam olyan emberrel akinek ne jött volna be. Gyorsabb, még inkább fejlesztik és foglalkoznak vele, sokkal komplexebb, átfogóbb és ráadásul már van pár lejátszó amit már itt is ajánlanak. Kérdezd csak meg djnice kollégát, de biztos fog reflektálni, ha olvassa ezt!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz szasanyi #45061 üzenetére
Onnan hogy a kívánalmak közé soroltad a megfelelő támogatást és frissíthető firmware-t, 100e alatt megállunk a MED600-nál, esetleg Popcorn A410-nél. Nincs a piacon egyéb médialejátszó, ha a Kodi alapú kis játékszerek is kiesnek. Ezeknél egyébként maga a Kodi szoftver frissítései tartanak naprakészen, ha feltételezzük, hogy maga a hardver nem ütközik limitációba, tehát pl eleve nem alkalmas arra a folyamatra, amit elvégeztetnél vele.
-
Froclee
őstag
válasz szasanyi #45068 üzenetére
Felejtsd el a szutyok médialejátszókat, építs Asrock N3150-re. (specifikációk)
Rá egy openelec és szevasz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szasanyi #45068 üzenetére
Nemrég linkelték, ezeket hívtam játékszernek: Player Choices with Kodi + Full 3D + HD Audio, Windowshoz képest "kerülőúton" történő 3D-vel.
Windows + Kodiba integrált gyári BD3D szvsz egyhamar nem lesz.
Mini pc választék pedig: Intel NUC, Beebox vagy magára a mini pc szóra keresve dögivel találsz. Általában memória, ssd vagy egyéb kiegészítő kell hozzá, természetesen op rendszer és Kodi.
-
devil-k
nagyúr
-
Chrys_
addikt
válasz szasanyi #45147 üzenetére
AliExpress. A megrendelésnél meg lehet adni az eladónak szánt infóablakban, melyik színben küldjék. Én feketét kértem, de ha aranyszínű érkezik, az sem baj.
-
Wasquez
senior tag
válasz szasanyi #45981 üzenetére
Szoktam rengeteget olvasni, minden műszaki témában, a cikkek íróját nem szoktam tudni társítani az itteni felhasználókhoz, ez azért már túl mély érdeklődést feltételez.
Nekem semmi problémám nincs a kapott válaszokkal, mert segítőkész volt, amit kérdeztem, azt érthetően megválaszolta. Azért feszegettem a témát, mert sejteteni kezdtem a válaszok mögött a megszállott felhasználót. Nekem az érdeklődési köröm nagyon szerteágazó, van, amikor a pc, vagy házimozi, hegesztőgép, autó szerelés, elektronika akad be időszakosan az érdeklődésembe, és ezeket nem lehet lottó ötös nélkül maximalista ként űzni. A hozzám hasonló embereknél nem a hi tech a cél, hanem a használható már életképes megoldás és az optimális ár megkeresése.
Nem vagyok hajlandó olyan funkciókért többlet pénzt kiadni, amikre igazából nincs szükségem. Nem volt ez mindig így, például a minden extrákkal felszerelt alaplapok kapcsán, amiből tanultam, hogy a negyedét sem használom, és nem is hiányzik.
A médialejátszó kapcsán ezért nem tudtam sokáig dűlőre jutni, hogy HT-PC, vagy asztali lejátszó legyen?
Az asztali lejátszót túlárazottnak tartom, felesleges funkciókkal, akkor inkább HT-PC, ami meg az időmet rabolta volna el, amíg megépítem, és drága, viszont nyerek vele egy kisfogyasztású asztali gépet.
És mindezt azért, mert a PC-n nekem macerás a filmnézés. És itt jött be ez a gagyi maxell lejátszó a képbe, 8000Ft, az 5.1 megvan, a dts dekóder megvan. Ennél ár/értékhatékonyabb megoldást nem tudtam volna kihozni. Nyilván nem hasonlítható egy profi felszereléshez, de a TV hangszóróin hallgatva sem hasonlítható a jelenlegi összeállításához.PC
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46116 üzenetére
Hát tényleg szubjektív vélemény de amit a kérdező írta hálóba, monitorra saját beépített hangszóróval, én még nem találkoztam hiper, szuper, beépített hangszóróval. Akadás mentesen játszotta a 24fps filmeket be lehet állítani és a hang kimenet meg PCM-re van állítva, nekem 2.1 projektre van direkt kötve. Most kaptam meg az MXIII G pc. nem találtam sok különbséget köztük, ha csak azt nem, hogy az MXII G nem játssza le normális képminőségben a DVD ISO filmeket mert egy sárga szűrőt tesz elé minden piros sárga.
Ez a MAXEL ami 3 éve még 34 k volt még a DVD ISO, és a DB 3D ISO filmet is simán viszi, igaz csak 2d-ben. Amúgy az MXIII G is csak így viszi. Azt hittem, hogy nem kell vennem blu ray lejátszót a 3d-nek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46116 üzenetére
Hát még 1x leültem és felváltva teszteltem mind2.
A mátrix trilógiát az MX-KODI szaggatva játszotta le, bármit állítottam.
A maxel akadás mentesen vitte. Megjegyzem a maxel kimutatta, hogy 24,36 fps volt a remux kódolva, ezért nem bírt az MX -KODI vele.
A DVD filmet szépen felkonvertálja HD vagy fullhd minőségbe ezt már nem látom kiírva de nagyon szép a képe, nem úgy mint egy sima dvd lejátszónál.
Igaz utána kutatva csak 128mb a rammja de erre pont elég, kettő vincsesztert dugtam rá 4 partícióval és másodpercek alatt beolvasta.
Egyenlőre nekem nem kell több és megtartom a MAXELT, az MXIII G többi szolgáltatása nem nagyon kell tehát megválok tőle.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
válasz szasanyi #46128 üzenetére
Itt informálódj. Jó cucc, és nagyon olcsó. Egy mini PC, és kiválóan használható médialejátszóként is. (Állítólag nem profitorientált, hanem alapítványként működő a vállalkozás, célja az olcsó, sokak által elérhető számítástechnika elterjesztése.)
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz szasanyi #46132 üzenetére
Itt mindig felbukkan ez a téma, nem akarják sokan tudomásul venni, hogy nem szeretne mindenki barkácsolni. Asztali lejátszók közül, a Med széria, Dune, a 4K, h265 támogatással bíró közül a Himedia Q5, Q10 népszerű manapság.
Ezek az alapbeállítások és finomhangolások után elvégzik a rájuk bízott munkát: lejátszanak. Az FW frissítés már itt is bevett gyakorlat, többyire online, vagy USB meghajtóról elvégezhető egyszerűen.
Olcsó megoldásként felbukkant itt a Maxell lejátszója.
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46132 üzenetére
És ez?
5 év gyári garancia
EMINENT EM7480[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46172 üzenetére
Sanyikám nem is lesz ennek a cuccnak vége.
Neked ezt ajánlottam amit te keresel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #46188 üzenetére
Ha nem fogadod meg senki tanácsát akkor nem lehet segíteni...
Tessék, napi szintű támogatás: [link]A BFS 4KH/4KM pedig nem szar és nem is drága. Teszt soha nem lesz róla, aki tesztelte annak pedig adni kell a véleményére (többek között én is teszteltem, másik kb 20 lejátszó mellett).
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46182 üzenetére
Hát a válaszom az, hogy kutakodj a tesztek után, ne várd meg, hogy más helyetted megcsinálja.
A támogatottságban meg én úgy vagyok, hogy egy jól megcsinált szoftvert nem kell havonta frissíteni.
Amint látom már van beépíthető 3.5" vinyóval való változat is. Tehát nem hagyják magára és lesz majd szvsz h/x265 is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46188 üzenetére
Eredeti kérdésed:
Üdv.mindenkinek! Hozzáértők, tapasztalattal rendelkezők segítségét kérem! 2TB külső, 2,5" (USB3.0) merevlemezhez szeretnék egy médialejátszót. A legfontosabb, hogy képes legyen lejátszani:
- HD filmeket minden kép-, és hangformátumát (3D, AVC,high@4.1 és .m2ts fájlok, DTS-HD, True-HD stb. és természetesen a feliratfájlokat)
- flac tömörítetlen zenét, HD hanganyagokat
- legyen megfelelő támogatás és frissíthető firmware
- HDMI 1.4 + optikai kimenet (+ USB ugye) legyen
- hálózati csatlakoztathatóság előny, de nem feltétel (a megbízhatóság igen)
- teljes körű távvezérelhetőség (bár gondolom ez már alap)
Mivel csak elvárások vannak és típus / árismeret nem ezért árat egyelőre nem írok. Nyilván csak annyit akarok költeni amennyit muszáj de egyrészt nem tudom mi itt az "olcsó" másrészt sz@rt nem akarok venni.
Ez így önmagában nem elég! - Mi hiányzik a linket lejátszóból?
EMINENT EM7480
3D-s Full HD Media Player a következő generációs Realtek RT1186 chipset-tel.
- Támogatja azokat a file formátumokat, amelyek nem támogatnak a Smart TV-k: BD ISO fájlt, és a DVD ISO fájlokat
- Kompakt, erős és teljesen csendes
- Lejátszás külső merevlemezről, USB stick, és a hálózati (NAS)-ról
- Film infó és felirat letöltési funkciót
- Videó formátumok lejátszása, mint az MKV, VC-1, AVCHD H/X.264 a Full HD 1080P televízióján
- Támogatja a 7.1 Dolby TrueHD és a DTS-HD áthaladását a HD Audio HDMI-n keresztül
- 3D formátumok: Side-by-Side, Top-Bottom és Frame Packed
- Beépített Gigabit LAN. WiFi opcionális USB dongle-n keresztül (EM4576/EM4579)
- Támogatja a 2D-s és 3D-s Blu-Ray ISO fájlokat
- Beépített SD / SDHC memóriakártya-olvasó
- Zene vagy videó az Ön hálózatából Samba-val vagy UpnP-vel
- BT továbbítás (Bittorrent Client)
- Webszolgáltatások: YouTube, Picasa , Web böngésző
- Kedvencek Menedzser
- USB 2.0 host port (oldal panelen) és egy USB 3.0 host port (a hátsó panelen)
- Lejátszott fájl kijelző
- Teljes szülői felügyelet a mappákban
- Fotó diavetítés háttérzenével
- Egyszerű beszerelés
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46217 üzenetére
Mivel én is szándékozom hasonló média lejátszót venni így kb 2-3 hete kutakodok utánuk. Vannak régebben a fórumra regisztrál személyek mint én és mégis tanácsokat kérnek. Amiket én találtam és szerintem megfelelő volna ezt volt merszem ajánlani és nem olyan drága mint az egekig magasztalt mede8er. Amit én találtam róla specifikációt az "majdnem ugyan az". Minden újdonságot valakinek el kell kezdeni tesztelni, de ne mi legyünk a "nyuszik".
Egyszerűen nem kell állást foglalni - eddig úgy voltam, hogy mivel időm engedi keresgéltem a kéréseknek megfelelő válaszokat, mivel evvel is tanul az ember. Van akinek nincs ideje órákat keresgélni és köszönettel veszi a lehetőségeket.
De akkor leállok vele és több időt fordítok a poker játékaimra.
És csak olvasgatni fogom a tanácsokat.
Remélem "PH! nagyúr" nem sértődtél meg?
Csak tudnám mit jelent a PH?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #46199 üzenetére
"PC-t nem akarok akárhogyan is hívják"
Ha egy Broadcom ARM SoC-on futó lightweight linuxot (OpenELEC) PC-nek hívunk, akkor ennyi erővel az összes médialejátszó az, hiszen vmilyen busybox-os linux az alapjuk amin egy gui program fut, a SoC gyártója meg adja az SDK-t...
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #46230 üzenetére
Az OpenELEC "telepítése" Pi2-re kb olyan mint egy fw frissítés. Image fájl felírása egy microSD-re, beteszed a kártyát, bekapcsolod és megy is. Más lehetőséged nincs ha olcsót akarsz, aminek jó a supportja, ráadásul kadenciahelyes és a 3D MVC-t is tudja. Lehet itt venni Oplay-eket meg WD-ket, csak éppen gond lesz az Asus-nál a 23.976-tal, a WD-nél a 24 fps-el és a deinterlacing minőségével, döcögős, lassú lesz a kezelőfelület, a CEC vagy menni fog vagy nem és még drágák is. Még mindig nem látom hogy miért jobb a rosszabb, de én is lezártam itt ezt a témát.
-
synar
őstag
válasz szasanyi #46199 üzenetére
Tegnap megjött a Raspberry PI, amit csütörtökön rendeltem, kb. 5 perc alatt üzembe is helyeztem rajta az Openelec-et, gyors, stabil, hang és kép kifogástalan, Yatse működik, ez többet ér bármilyen távirányítónál. Tegyél egy próbát, nem fogod megbánni.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz szasanyi #46510 üzenetére
Rövid leszek, alkalmas. A mellékelt kártyáról első behelyezéskor kiválasztod az OpenElec telepítést és már használhatod is. Egér, billentyűzet, vagy rádiós távirányító is csatlakoztatható hozzá, vagy ott a Yatse. Amúgy itt a Raspberry PI topikja, kérdezz bátran.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz szasanyi #46615 üzenetére
Tyu, 25 rongyos hdmi kabel..
Ettol biztos teltebbek lesznek a szinek..Nalam 4 eve egy 8$-os ebayes noname 5 meteres kabel teljesit szolgalatot, es semmi gond nem volt vele.
De persze akinek van feles 25 rongya..We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz szasanyi #46632 üzenetére
Nem árt tudni mit jelent a minőségi kábel.
No, de akkor mit is jelent?
Mert az árán kívül nem tudtunk meg róla semmi mást.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz szasanyi #46639 üzenetére
A linkek mellett nem tudok rohoges nelkul elmenni..
Pro:
Stable images
great colours
impressive detailing
tight, deep soundWhile the focus of AudioQuest’s HDMI cables is groundbreaking audio, video performance is hardly an afterthought.
A magikus kabel, amitol az 1esek es a 0ak teltebbek lesznek, hm..
En csak ezt es ezt linkelnem tanulsagnak.
[link]Az en rendszeremben a 4km a hozza kapott kinai hdmivel megy az erositobe, onnan az 5 meteressel a tvbe, elotte ugye masik lejatszo volt a helyen. Se a keppel, se a hd hanggal nem volt eddig problema/hiba/kihagyas vagy bmi mas.
De elfogadom, hogy van aki ebben hisz, van aki a telapoban, csak a linkelt marketing anyagok es fizetett tesztek nem eppen a mondanivalot tamasztjak ala, de tovabbra is eltavolodtunk attol, hogy egy a topicba frissen idetevedt embernek rogton egy 25k-s kabel lett ajanlva.
Ez a legjobban zavaro dolog.Meg a vegen ebbol is olyan topic lesz, mint az a par kerulendo "audiofil" topicok.
Es ezzel reszemrol lezartam ezt a parttalan vitat.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #46639 üzenetére
Viszont várok hozzáérő választ a médialejátszóval kapcsolatban feltett kérdésemre!
Hát Sanyikám, tudom én nem szólhatok hozzá.
De még mindig nem kaptál választ azóta sem? Ez szomorú.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest