Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ugyes

senior tag

válasz xrvman #3164 üzenetére

Az AiFoto3-nak, számomra, két gyengesége van: csak volume1-re hajlandó menteni és 999 fájlonként új könyvtárat hoz létre.
    Én volume1-en nem tárolok fontos adatokat, csak a programok, alkalmazások saját dolgai vannak rajta. A fontosak adatbázisairól azért van mentésem. Ez az év elején jól jött, mert véletlenül vagy szándékos programozási tévedésként a ransomware vírus csak a volume1-et gyalulta le.
    AiFoto helyett aktuálisan NextCloud megy, mert annak androidon és iphone-on is működő kliense van. Itt is kell kicsit trükközni, hogy ne volume1 legyen a célkönyvtár (alapértelmezetten odatelepül és azt használja).
    Ami még ingyenes az a SyncThing, de csak androidon működő kliense van.
    Fizetősből van még több, előfizetős és egyszeri ~8-10eFt-os díjú is.

• Gawamatsu

Topikgazda

válasz xrvman #3164 üzenetére

Én a OneDrive-val mentek a telóról képeket (iPhone) a NAS-ra.
    Ez külön jó olyan szempontból is, hogy az iPhone könyvtár és file elnevezés kultúrája fos,
    de a OneDrive mentés a képek nevát átalakítja évhónapnap_órapercmásodperc-re, így tényleg sorban lesznek. Na meg választható az év/hónap csoportosítás/könyvtárazás (én a havi bontást preferálom, amit felette évekre bont.

Annyi a korláozás, hogy ha nincs Office előfizetésed, akkor csak 5GB tárhelyet kapsz.
    A OneDrive-val nem közvetlen a NAS-ra mentesz, hanem a felhőbe, és onnan szedi le a NAS.
    Előbbinél egy irányú a sync, a telóról mindent feltölt, de ha törölsz a felhőben ott marad és viszont. A felhő törlés nincs hatással a telefon tartalmára.

Viszont a NAS-OneDrive szinkronizáció már állítható.

Új hozzászólás Aktív témák