Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taybore
aktív tag
Sziasztok!
Újra kéne telepítenem egy TUSL2-C-s gépet, csak nincs meg az alaplap CD-je. Valaki nem tudná elérhetővé tenni ftp-n, torrenten vagy valamilyen formában? Esetleg külön komponensenként a driverek is jók lennének (chipset), WinXP-hez. Viszonylag gyorsan kéne.
Köszönettel: Taybore -
stm_
tag
Üdv Urak!
Adott eme öreg P3.
Asus Tusl2-C
Pentium III-S 1400Mhz
Samsung 512mb/133Mhz
Maxtor 80GB D740X-6L
Corsair CX-430Szinte minden telepítés, rar kicsomagolás, program futtatás hibaüzenettel ér véget.
Nagyobb telepítőknél NSIS Error-t dob. 3dmark2001se (ha sikerül felrakni) van ,hogy hiba
nélkül lefut, van ,hogy korrupt fájl hibaüzenettel kilép. Előfordul ,hogy a win betöltésekor újraindul a gép.. A szóbanforgó oprendszer Win XP. Próbálkoztam Win7 telepítéssel (csak a móka kedvéért) de már a művelet elején hiányol/nem tud telepíteni x fájlt. Minden program beleértve a win-t is másik gépen hiba nélkül települ/működik.Optikai meghajtó csere megvolt,kábel csere megvolt,ide csatornák variálása megvolt,memtest,hdd ellenőrzés,hdd "installálása" biosban,tápcsere,ram csere,procc csere szintén és az eredmény 0
Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában -
Espla
aktív tag
Húzás menetéről tudtok tutorialt adni?
1.2 P3, 512 133-as RAM
Még sose csináltam ilyen tuningot, de már ráférne a gépre. -
Jam.
aktív tag
MEGVAN A MEGOLDÁS A HALOTT PS2 PORTOS LAPOKRA!
Közvetlenül a PS2 port mögött van egy 8 lábú kondenzátor, amin a "C151" felirat szerepel, ezt le kell forrasztani és minden úgy működik, mint új korában! Nem vicc, 3 napon keresztül túrtam a netet ezért a megoldásért, de megérte.
A lapba toltam gyorsan egy 1,4-es Tua-t, 512 SD-t, egy TNT2 M64-et, PCI-os USB 2.0 kártyát, hang- és hálózati kártyát, egy 40GB-s vinyót, egy LG CD/DVD kombót és az egészet belepakoltam egy kis FSP táppal szerelt házba.
Szakmai topicban még mindig nem hirdetünk.
[ Módosította: Viktor77 ]
-
szacsee
nagyúr
No akkor minden happy..
Húzás helyett a memóriát bővítsd 512Mb-ra és ha lehet akkor mind 133Mhz-es legyen.
Biosban pedig 133/133/33-t állíts be és használd.
Ha elfogyna, akkor még mindig ott a tuning.
Ja Pentium proci 133Mhz FSB-je miatt kisebb szorzóval rendelkezik, de nagyobb az L2 cache és emiatt sok helyen fürgébb. -
fraba
aktív tag
A-a, működik a drágám!
Az új procival is megy, semmi gond nincs vele. Többet nem szándékozom rákölteni. Ebből kifolyólag jobb nem is kell. Amúgy minden adott volt a konfighoz, tehát eddig csak a procit újítottam.
Azzal nem számoltam, hogy ennek nem 14 lesz a szorzója, hanem csak 10,5, és így 133-as FSB-n megy 1,4 GHz-et. De nagyon durva, elméletileg, mármint a BIOSban akár 2,5 GHz-ig (itt ha jól emlékszem vmi 250 körül lenne az FSB
) is tudnám húzni, az már más kérdés, hogy nem teszem.
Néztem is, mint borjú az újkapura, hogy WTF?!
:-)
Ezt a PCI frekvencia miatt szintén nem ajánlott húzni gondolom.... Bár mivel más az "agy", lehet nem is kell. Majd meglátjuk.
Amúgy meg kondenzátor van itthon bőven, szóval nem kéne vadászgatni. Mivel SMD volt annó
, ezért ez behatárolja a kapacitását olyan nF-ig bezárólag. Tehát ha nem működne, próbálgattam volna, de mivel megy, én már nem nyúlok hozzá többet! Itt hála Istennek, mélyebbre nem ment, "csak" azt a kondit végeztem ki.
Btw, a borda felrögzítése eléggé el van cseszve szerintem. Hihetetlen, hogy hogy lehetett ilyet gyártani. Értemain, hogy atombiztos, mert hogy ez sosem fog leesni róla. De ha le akarod szedni, akkor cumi van, és mint a mellékelt ábra is mutatja, kisebb bajok is történhetnek. Na mindegy.
-
szacsee
nagyúr
Öreg hiba volt!
Viszont lehet olcsóbban jársz, ha veszel egyet, mint hogy alkatrészér futkározol.
Beszéld meg az eladóval, hogy 1K-ért postai csomagban adja fel Te meg előreutalod a pénzt.
Talán így eltekint a helyi átvételől... ha Bp-n laksz, akkor esetleg használt PC-s boltokban vagy bontókban max 2K-ért még mindig előrébb vagy.
Betenni beteheted a procid, de szerintem meg sem fog nyekkenni benne, azzal meg nem vagy előrébb.
Egyik ismerősöm hasonlóan járt, csak Ő a memória mellé tolta be a csavarhúzót, így 4-6 áthidalót csinálhattunk a deszkára, szerencsére nála nem tört le semmi a deszkáról, csak mélyen szántó volt a szerszám.Most nézem az apróban lap+ proci árában lehet már kaptál volna AGP-s P4-es deszkát és procit is akár. Csak ugye előre ezt nem lehetett tudni.
-
fraba
aktív tag
Megvettem Klitli kollégánktól az 1,4 Ghz-es P3-as procit
, DE......
Mikor megpróbáltam levenni a bordát az 1,3-as tetejéről, akkor véletlen az egyik célszerszámom megcsúszott, és okozott egy (felületi) sérülést az alaplapon. Tudom nagy trógerságra, és bénaságra vall... Legszívesebben azonnal felkötném magam, de annak nem lenne értelme, attól nem javulna meg a dolog.
Feltöltöttem egy képet a sérülésről ([kép]), ill. annak helyéről, hogy lehessen lokalizálni a dolgot. Ha valakinek van kéznél egy tusl2-c alaplapja, mondja már meg, legyen olyan kedves, hogy mi volt az ott. Úgy gondolnám, hogy egy SMD kondenzátor, de biztos nem vagyok benne. Értékét sem tudom... :S
Bekapcsolni még a sérülés óta nem akartam/mertem, pláne nem az új procival. Nem akarom, hogy az is meghaljon... :S
Edit: Találtam [ezt], hátha még nem ismeritek. Vállalkozó kedvűek előnyben!
Az az evil inside-os logo nagyon ott van!
-
szacsee
nagyúr
Nézd meg, hogy 1,5V-on mekkora az a freki, amin még stabil.
Nem érdemes kockáztatni pl 100-120 Mhz-t azért, hogy elhalálozzon valami a gépedben.
Ezt a PCI cuccok védelmében mondom, no meg a 100Mhz-es ram is izzad már gondolom.
Véleményem szerint nem is lenne szükséges a procid húzni, mivel a gépedben a ram kevés sajnos. XP beszippant alapból 256-ot, ha nekiállsz youtube videózni pl akkor már a virtuális memóriához nyúlkál nagy valószínűséggel.
Memóriából a 2 oldalasok régebbiek így nagyobb valószínűséggel mennek a gépedben, mint egy újabb gyártású egyoldalas. Viszont az egyoldalast beteheted a 3. slotban is és 256-nak látja. Ha jól emlékszem és a 2 memória között van egy helyed, ami abból a szempontból nem rossz, hogy nem fűtik egymást fel. Szóval 2 oldala van az éremnek.
Elsőnek próbálj memóriát venni bele, majd utána próbáld ki mindkét esetet. Tuning és tuning nélkül is. Meglesed videó közben mennyire terheli a feladatkezelőben a cucc a procid és aszerint döntesz, hogy melyik szimpi.
133Mhz-es modult végy, így annak semmi baja nem lehet, bár a 100-asnak sem, ha nem emeled meg a feszültséget. Auton pedig ne hagyd, mert olyankor emelt feszt adhat a ramoknak tuning alatt (már ha van ilyen lehetőség). -
fraba
aktív tag
Teszteltem az everestnek a stabilitás tesztjével tuningolt állapotban is a PC-t. 31 percig ment a teszt, 48 fok fölé nem ment az everest szerint a hőmérséklet, a borda meg kézmeleg volt, szóval nincs para. Az északi híd is kb kézmeleg volt. Memókat nem tudom, sajnos nem nagyon férek hozzájuk.
Igazából az egész laphoz nem igazán férek hozzá, mert én okos felszereltem már a végleges helyére mg mielőtt belőttem volna mindent.
De megoldom, eddig mindig sikerült.Az AGP-t valóban visszavette 2X-re a kis mocsok, ahogy az meg lett jósolva.
Azon gondolkodom, hogy így húzott állapotban (1586 MHz-en, 2X AGP-vel - a kártya egy GF mx440 64 MB videórammal) vagy normális üzemben (1300 MHz-en, 4XAGP-vel - ua a kártya) járok jobban mondjuk youtubebal? Játszani, komolyabb videókat nem terveztem/tervezek rajta nézni.Tervezek venni továbbá memóriát is az esetleges "új" proci mellé. Ahogy olvasgattam a hirdetéseket, rájöttem, hogy valamiért az sem mindegy, hogy hány oldalas a memória. Ebben mi a lényeg?
-
fraba
aktív tag
Na kipróbáltam a 133/xxx/xxx-t 1,6 V-on is, de nem működött. Most 122/122/40-en vagyok. 1,5 V-on a 3 db XP boot-ból mind a 3 kékhalállal végződött. 1,6V-on csodálatosan muzsikál, tesztelni még nem tudtam. az 1,55 V-ot nem próbáltam. Innentől már nem érdemes feljebb húzni a PCI miatt, igaz?
Az everest szerint 42 foknál nem ment feljebb a CPU hőmérséklete, igaz, nem járattam többet kb 5 percnél.
Jelenleg a gépben - mint említettem már - egy 100 MHz-es 64 MB-os modul és egy 133MHz-es 256 MB modul van. Ezek hogy viselkednek - de leginkább a 64MB-os - ezen a megemelt frekvencián?
Mivel lehet/érdemes tesztelni?
-
szacsee
nagyúr
Visszaolvastam többen is használták 40Mhz-en de lutri, szóval eslőnek inkább 1,5V és 133/100/33-at próbáld meg, ha nem megy akkor 1,6V-on de csak ha jó a hűtőd és a hőfokokat nézd nehogy elszálljon a procid. Ha bebootol 133-on és stabil, akkor próbálhatod a 133/133/33-as felállást. A lényeg, ha nem megy, akkor ne erőltesd, mert 1200-as cerkákkal mentek az ilyen beállítások ahol is 1600Mhz-en ment a proci. Maláj procik nem mentek így.
1300-asnál lutri hogy bírja-e. A biztos, ha az FSB-t addig tornászod, míg a PCI freki 35-37Mhz nem lesz, addig biztonságos jó eséllyel. -
szacsee
nagyúr
Nem tudom mennyi a limit rég volt PCI-os cuccom és rég volt Tusl2-C alaplapom.
Lehet tovább is mehetnél, csak hasraütve írtam a 40Mhz-et, talán ott még nincs baj.
Ha jól emlékszem tartósan 110-115Mhz-en használtam.
Ha belövöd 133/100/33, vagy 133/133/33-ra és nem indul, akkor cmos reset, elem kivesz 5-10 percre és mehet a móka megint pl fsb emeléssel.
Lehet valami P3-as tuning topikban kellene visszaolvasnod, vagy itt a régebbi hsz-ok között.
Más deszkánál lehetnek más beállítások is, így ez csak erre érvényes. Más platformnál meg mások a feszültségek, frekik, illetve másra is kell figyelni nem csak ezekre... -
fraba
aktív tag
Ezt a [linket] alapul véve tehát addig szabad növelnem egyesével az FSB-t, míg a hozzá tartozó PCI frekvencia eléri a 40 MHz-t, ugye? Tehát kb. 118-as FSB-nél jobban nem tudok feljebb menni a PCI-os eszközök halála nélkül.
A PCI kártya azonnal elszáll >40 MHz esetén az első újraindításnál, vagy csak hosszútávon jelentkezik a probléma?
Ha 100-as a procinál beállítom a 133/133/33-at, akkor se kép se hang lesz, vagy nem tudjuk?
Itt is csak addig szabad húzni, amíg a PCI freki eléri a 40 MHz-et, ugye? [link]
Ha olyan frekvenciakombinációt állítok be, amin nem képes üzemelni, illetve, ha menne, de nem elég nagy a Vcore-t, akkor hogy jelzi ezeket? Van valami különbség, vagy mindkettőnél csak se kép se hang?
Ha se kép se hang van, akkor BIOS resettel újra működésbe hozható a dolog, ugye?
Értemén, hogy gőzgép ( de mi a faszom hajcsa?!
- szokták mondani.. :-) ), hogy saját felelősségemre csinálom, de amíg nem száll el az agyam, addig nem történik semmi kár sem az allcutracek-ben, ugye?
És még egy kérdés. Ha másik alaplapot is akarok húzni a jövőben, akkor annál is ezekre kell odafigyelni, tehát ez a kis tutorial, amit itt nagy hirtelen összedobtál nekem ez "univerzális", vagy az újabb technikában már vannak más paraméterek is, amikre figyelni kell?
-
szacsee
nagyúr
Spec code, vagy más néven stepping azonosítására utaló kódsor.
Az első linken ami van, az régebbi így biztos megy az alaplapodban, a második újabb stepping, lehet hogy némivel hűvösebb, kevesebbet is fogyaszthat...elméletben.
Próbáld meg az újabbat, ha beszámítják a procid, mert vállalnak rá visszafizetési gart..
Anno 4-4,5K-ért vettem egyet alaplapostul. Neked kell mérlegelni, hogy megéri-e vagy sem.
Induláskor höbörög a deszka, hogy ismeretlen proci, de nem kell vele foglalkozni, mert lekezeli. -
fraba
aktív tag
Szóval azt mondod, hogy nem nagyon éri meg húzni ezt a cerkát?
Már nézegettem aprón, hogy mik vannak, és mennyiért. A 1,3 GHz alatti cerkákat/pentiumokat alapból kiszűrve ezek jöttek/jönnek számításba:
http://hardverapro.hu/apro/piii-as_procik_eladok/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/p3_tualatin_1400_512_133_piii-s_sl6by_proci/hsz_1-50.html
Vélemény?
Apropó, az a kód - pl a másodiknál : "sl6by" -, ami a proci megnevezésének a legvégén van, az mit jelent?
-
szacsee
nagyúr
A procid 13x100Mhz-es Tualatin Celeron gondolom.
100Mhz FSB-vel és 13-as szorzóval.
Már nem tudom pontosan mit hogyan, de nálad ugye ha a ramok 133-asok, akkor az FSB/SDram/PCI szorzó első a proci fsb-je, a második a memória freki ami max 133-as.
A necces ugye a PCI frekvencia, mivel ha ezt nagyon megemeled, akkor a túlvilágra küldheted a PCI eszközöket is.
Ha vinné a procid a 133-as FSB-t akkor a szorzókat csak át kellene állítani itt 133/133/33-ra és letesztelni, bár ezt nem biztos, hogy bírja. 100Mhz-es ramok esetében 133/100/33 lenne a megoldás.
Ha nem bírja a 133-as FSB-t akkor marad az FSB emelés amit itt tudsz elkövetni, de nagyon ne emeld meg a fent leírtak miatt. Elvileg itt is tuningolhatsz, és akkor az FSB szorzónál át is állítódik az alap freki (egy linkel fentebbi kép)
Alapfeszes tuningnál 1,5V-ot adj a procinak, ha erős hűtőd van és nem megy terhelve sem 45-50°C fölé, akkor adhatsz neki 1,6V-ot, de itt már a proci degradálódhat.
Nézd meg szerintem, hogy fsb emeléssel meddig stabil 1,5V-al, majd ha a PCI freki nem lépi át a 40MHz-et akkor maradhat, ha átlépi, akkor próbálj meg némi + feszt a procinak és meglesni a 133/133/33-as vagy a 133/100/33-as beállítást.
Mindent természetesen csak saját felelősségre, mint mindig... hisz ez tuning.
105Mhz-es FSB-ig nem csökkenti az AGP sávszélességét tuning alatt, viszont felette igen... hacsak nem 133-as beállítást állítasz be. Nekem anno az 1200-as cerka nem vitte, ezért maradt alapon. Sajnos ami most nálad akadozva megy, az nagy valószínűséggel sem fog jobban menni tuning alatt, a platformlimit miatt. Azaz, ahol a te procid elfekszik, ott a tuningolt proci is elfekszik. Ha nagyon leköt a P3 akkor még érdemes körbenézni, mert apróban lehet kapni 1400-1500Mhz-es S-es P3 procikat, amik mennek a deszkában és nagyobb L2 mellett az fsb-jük is 133Mhz. Ott már érzed a némi különbséget és nem is drágák efektíve... 1500-2500Ft körül (egy barátom a P3 1000Mhz-es prociját 2000 környékén 85K-ért vette... na az drága volt)."Ha a PCI-t fixálod 33 MHz-re, amire itt van lehetőség, akkor az AGP is fixálódik automatikusan 66 MHz-re? Ezek összefüggnek egymással? " A PCI freki kétszerese az AGP freki, tehát ha 33Mhz akkor az AGP 66-on megy. Viszont csak alapon 33Mhz, mert ahogy emeled a frekiket, vagy FSB-t akkor látod, hogy az is emelkedik majd itt.
-
fraba
aktív tag
Belőttem a jumperfree módot, a DIP switch-t kikapcsoltam
Csináltam néhány képet a könnyebb eligazodás/segítségnyújtás érdekében:
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4][kép5][kép6]Amit a képeken láthattok, az mind alapbeállítás. 1326 Mhz-en kipróbáltam Auto módban, gyönyörűen futott.
Auto módban a proci frekvenciája 1300 MHz-től 1716 MHz-ig változtatható, 13 MHz-es lépésközzel.
Az FSB/SDRAM/PCI Freq. Mhz nevű sorban 100/100/33-től 132/132/44-ig lehet állítani.
Vcore-t mikor, és mennyire kell állítani? Nyilván az húzásfüggő paraméter.
Ha a PCI-t fixálod 33 MHz-re, amire itt van lehetőség, akkor az AGP is fixálódik automatikusan 66 MHz-re? Ezek összefüggnek egymással? Mert akkor nem kell bűvészkedni azokkal a szorzókkal, amiket említettél Szacsee.
-
fraba
aktív tag
Köszönöm szacsee a segítő hozzászólást!
Közben rájöttem, hogy a 256 MB-s modul 133 MHz-es nem 100-as, rosszul emlékeztem. Anélkül, hogy levenném a bordát a professzorról, honnan tudom meg, hogy 100-as vagy 133-as? Kicsit macerás lenne annak a megoldása, ezért vmi szoftverrel kéne megnézni, ha lehet...
Még nem csináltam semmit tuning szempontjából, még várok. Nem akarom elcseszni/kinyírni.
Ha húzom a procit, és eljutok oda, hogy se kép se hang, akkor egy BIOS reset megoldja a problémát, igaz?
-
szacsee
nagyúr
DIP switch-et rakd autó állásba, akkor megy biosból a tuning, ha megy a proci 133 MHz-t, akkor lehet okoskodni a DIP Switch-el, mivel ha biosból tuningolsz akkor 105Mhz FSB felett már visszaveszi az AGP adatátviteli sebességét vagy 4x-re, vagy 2x-re, de volt a deszkához azt hiszem 1009-es tweak bios, viszont ugye csak saját felelősségre.
Vigyázni kell, mert már nem emlékszem kristály tisztán, de ha nem tudod fixálni a PCI buszt 33 MHz-re illetve az AGP-t 66-ra, akkor a szorzókkal úgy kell bűvészkedni, hogy ne nagyon menj ezek fölé, mert a csatlakozóba rakott HW bánja (VGA, hangkari stb).
Feszeket manuálisan állítsd be elsőként alapon adott feszre (CPU-Z kiírja, illetve SD-ramnak azt hiszem 3,3V az üzemi feszültsége, de google-zd ki mindenképpen) frekiket pedig szorzóval és FSB emeléssel állítsd be, hogy húzzon a rendszer, de a fenti frekikre figyelj.
Ram szorzót se feledd visszavenni, hátha az nem bírja a tempót.
Ha feláll a win tuningolva, akkor memóriatesztet csinálj mindenképp, illetve valami light-os tesztet eressz rá amivel megnézed nem hibázik-e a proci olyan sebességen... Prime 95 túl erős oda, mivel kinyírhatja ezeket a korosodó alaplapokat, inkább winrar sebességtesztet, vagy everest / aida stabilitástesztet ajánlom.
Rég volt ilyen deszkám, így megerősítésképp várj meg egy másik fórumtársat, vagy a kezdőknek tuningtopikban is kérdezz rá.815P, illetve 815 EP chipset max 512MB ramot tud lekezelni így felette nem lát vagy ha látja is nem kezeli le, ezér fagy boot közben.
-
fraba
aktív tag
Illetve még egy elméleti fejtegetésem lenne a néhány hozzászólással ezelőtti témához.
Ha több mint 512 MB RAM-ot raksz a lapba, akkor azt a BIOS felismerni. Nekem konkrétan 576 MB volt benne, és kiírta, hogy 589 824 KB memory. Ha felismeri - meg tudja "számolni" -, akkor meg is kéne tudnia címezni az összeset anélkül, hogy két memória tartomány ugyanazt a címet kapja, nem? Nálam nem tudom, hogy mi történt a BIOS lefutása után, mert akkor nem volt még OS a vinyón.
De ha meg tudja címezni, akkor miért fagy ki >512 MB RAM-nál az OS boot?
-
fraba
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot kérnék tőletek! Szeretném húzni egy kicsit ezt a konfigot:
Asus tusl2-c-m, benne egy 1,3 Ghz-es Celeron processzor, egy GF mx440 videókártya, 64MB videó rammal, 8X AGP-vel, 1 db 256 MB-os és egy 64MB-os SD RAM modul (mindkettő 100-as).
Mivel, és hogyan kéne ezt megtenni? A DIP switch-t már megtaláltam. Az alaplap leírása szerint (http://www.unitycorp.co.jp/support/download/manual/370/tusl2_c_e.pdf) jelenleg a 2. csoport 3. rekordja alapján van beállítva. BIOSban is lehet matatni vmivel, és ha igen, hogy? DIP switchen kívül van valami más, amivel hardveresen lehet húzni?
Válaszotokat előre is köszi!
üdv: fraba
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Egy ilyen lap, kifogástalanul üzemelt egy jó darabig, mire egyszer csak nem indult el, a tápegységet se kapcsolja be (csere volt), az alaplapi zöld led világít, de egyébként semmi, prociventilátor se megy, a tápé sem.
Ha tudtok valamit, előre is köszönöm
By.: Johnny
-
veze
őstag
válasz
czundermák #552 üzenetére
Linux alatt se?
-
Gitros
aktív tag
válasz
czundermák #552 üzenetére
Egen... a tények makacs dolgok!
Uff Gitros voltam...
-
czundermák
aktív tag
válasz
Viktor77 #551 üzenetére
Hasonló esettel találkoztam énis, de ez csak 3 egyforma samsung memóriával jött elő (3x256Mb 133Mhz), mással eddig nem sikerült.
Valóban látja a bios, de az oprendszer, vagy az everest már nem fogja látni, sajna ezt tapasztaltam. Pedig de szép lett volna 1 giga ebbe a lapba -
kuimester
csendes tag
Szevasztok!
Nemrég kotortam elő egy igen legyalázott TUSL2-C lapot. Megtakarítottam szépen és kicseréltem rajta egy kontárul behelyezett kondit. Bekapcsoláskor felismer mindent amit kell, kivéve a billentyűzetet. Sem PS/2-es, sem USB-s billentyűzettel nem működik a dolog. Próbáltam USB 2.0-ás kártyával is, úgy sincs eredmény. Érdekes, hogy PS/2-vel kiírja hogy nem talál hardvert, USB-vel pedig nem, de az eredmény ugyan az. Olvastam, hogy nem csak nálam létezik a probléma. Kinek van pozitív tapasztalata ez ügyben?
-
Panzermeyer
tag
kiszedtem mindent a gépből és lesz ami lesz alapon 1 MHz-ként továbbmentem
125 MHz-n jártunk, ott még ment alapfeszen (1.475)
126-on nem indul, 1.675V feszkón sem, seképsehangszánalom szar
-
Panzermeyer
tag
Ha már így feléledt a topik...
van egy ilyen alaplaphoz egy Tua 1200-es celeron, sl5xs Malay
természetesen nem indul 133-on, 120-ig emeltem, ott megy alapfeszen is, pci 40 mhz
de 133-on nem indul el 1.625 feszültségen sem
érdemes a lábkötözést megcsinálni és úgy próbálkozni, vagy én is olyan szerencsés vagyok, hogy 132-n megy, 133-on meg nem?
vagy vegyek Abit ST6-ot? ott is ilyen balfaszul van leosztva a pci frekvencia?
esküszöm a hulladék Acorp via85-tel jobban bírtam a celeron 366-ot tuningolni, mint ezzel az agyonajnározott tusl2c-vel -
gsc73
aktív tag
válasz
Panzermeyer #543 üzenetére
Hoppá, az kimaradt...megnéztem...Azt írja, hogy 24 C alapon.....
Nekem olyan kellett volna, ami az óra mellett mutatja folyamaosan, de ezzel is megoldom.
Köszi az ötletet!
-
Panzermeyer
tag
Asus Tusl2c
1.2 Tualatin celeron (1200/256/100/1.475)Az alaplap minden indításkor elfelejti a processzor beállításait és 800 MHz-n indítja (gondolom 12x66), aztán rögtön megnyitja a Biost. Ott beállítom, hogy 1200, restart és megy tovább a következő kikapcsolásig 1200-on. Mást nem felejt el.
Mi lehet a gond? Az elem jó, kicseréltem.
Az alaplapon van egy 5 kapcsolóból álló switcher, ezt beállítottam 100/100/66-ra (fsb/dram/agp), ekkor az 1-3-5 kapcsolók vannak ON állásban, a másik 2 OFFElőször mindegyik OFF-on volt, akkor is ugyan ez volt a tünet.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Mivel tudom megmérni egy ilyen lapban a TUA. proci hőfokát?
Speedfan-nal nem kompatibilis, MBM-et sem sikerült beüzemelni nem is tetszik), illetve az egyéb próbált programoknál csak temp1, temp2, stb értékek vannak, nem tudom melyik a CPU hőmérséklete.
Vagy ha van gyári program, akkor azt honnét lehetne letölteni? (asus.com-on nem találtam)
Üdv:g.
-
gombcomp
senior tag
-
AXisBOLD
addikt
válasz
gombcomp #534 üzenetére
pfff...
ez kb. a 3. variáció
.
amit vettem 512MB(egyoldalas) az eladó állítása szerint minden 512-t kezelő lapban megy(mondjuk ez nem tudom jelentheti-e azt is, hogy mind az 512-t látja biztosan).
most 512-t lát: egy samsung 256-os van benne és az 512-es, amiből 256-ot lát.
de visszaolvastam és többen írták hogy ez a lap egyáltalán nem kezeli az 512-es modulokat és ráadásként maximum is csak 512 mehet bele. szóval a maximum ami bele mehet az 2x256-os formában lehetséges.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Baltazár84 #530 üzenetére
-
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek Tusl2-c-hez tweak-elt 1014-es bios-a, vagy nem tudjátok, honnan lehetne letölteni?
Üdv -
Baltazár84
csendes tag
válasz
Baltazár84 #530 üzenetére
ez gyors volt! elkelt!
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
ez a lap(ASUS TUSL2-C) milyen memókat szeret?
szeretnék bele egy 512-es modult, de nem tudom milyet.
most egy KINGSTON KTC-EN133/128 és egy SAMSUNG PC133U-333-542(M366S3253CTS-C7A) van benne. egyoldalasok.
-
djculture
félisten
válasz
Baltazár84 #527 üzenetére
Ha saját biosa van a vezérlőkártyának akkor p1 esbe is belerakhatod mert ugyis az kezeli le külön a vinyókat ,viszont érdemes egy idés vinyót hagyni a rendszernek.Akkor nem kell beadagolni a sata drivert win telepitéskor.Hanem szépe felmászott a windows akkor felrakja az ember a drivert és lőn felismeri a sata kártyát és a rajta lógó vinyókat.
-
Baltazár84
csendes tag
a TUSL2-C lap lekezeli a sata vezérlő kártyát? 2db 1tb winyóról lenne szó. Hanem akkor meddig kezeli az idés winyókat? letöltö gép lenne.
-
Bull Boss
őstag
Asus Cusl2-C Black Pearl ha érdekel valakit [link]
-
Viktor77
titán
Túl nagyot nem érdemes, nem tudja kihajtani a proci. Nekem egy Radeon9500 van benne (nem pont ebben, egy ST6-ban, de gyakorlatilag ugyanaz), ezzel olyan 6700-6800 körül kapok 3DMark01-ben. Látszik, hogy már ezt se tudja meghajtani. A proci és ram (512mega semmi) nem elég már neki.
Ha rám hallgatsz inkább veszel egy 478-as lapot, bele egy olcsó P4-et (2Ghz+), mellé egy Radeon 9700-9800-at, és mérföldekkel előrébb vagy, gyakorlatilag ugyanabból a pénzből. -
milszab
senior tag
Videókártyát miet érdemes belerakni? Az újabakkal is elbír? Vagy van neki 1 határ? P3-as 1.4-es tualatinos proci lesz benne amúgy! Ja és játékra lenne inkább
-
tj790606
csendes tag
sziasztok! nekem is asus tusl2c-m van és én már tettem bele 3 db 256 os sd ramot mind a 3 133MH-en futott de nem indult el az XP rajta de ha kiveszem az 1 oldalast belőle vagy valamelyik 2 eset akkor meg elindul ez mitől van?ez egy kicsit gáz nem de lenne benne 768mb istenem de jó lenne vagy a proci nem akarja ? valaki segítene?köszi
-
-
fap333
aktív tag
válasz
Qcsika70 #515 üzenetére
Helló!
Ez nem feltétlenül alaplap probléma... A tápról nem írtál semmit, pedig gyakran az okoz ilyen galibákat. Ha van lehetőséged próbáld ki egy nagyobbal.
Annak az orvosolására, hogy néha bejön a bios, szerintem egy elemcsere elég, mivel azért elég régi gépről beszélünk.Üdv:
Peti -
Qcsika70
csendes tag
A következő a problémám, tusl-2c alaplapon az XP szbálytalan időnként újra indul. A topicot végig olvastam, nem találtam rá megoldást. Az alaplapot most kaptam egy 1200-as tualatin Celeron procival. Előtte Abit Bh-6 osom volt, abból pakoltam át a cuccokat. Áramtalinítás után néha a bios menű is előjön bootoláskor, de a beállítások nem változnak rajta. Cpu alapon megy, 35C fokon, memória 2db 128/133 és egy 256/133, VGA 64Mb-os MMX2 Geforce, 1 hálókártya, 1 digitalizáló kártya, CMI-s hangkártya, 1 40GB és 1 60GB vinyo, 1 Samsung Cd író és 1 Asus DVD író van benne. BIOS 1014 Beta. Egér és klaviatúra USB-s, 1 USB-s webcam. Az Abittal tökéletesen működött, csak kevés volt az USB port ezért cseréltem az alaplapot. Púpos kondim sincs. Az everest, és a harddisk sentinel nem jelez hibát, ha valaki tud segítsen, mert én elég láma vagyok hozzá. Köszi
-
Solymi81
aktív tag
Nekem 1012-es BIOS-om van a laphoz. Ugyanis van egy olyan kis sunyi tulajdonsága, hogyha húzod a videókártyát akkor letiltja a 4x-es AGP-t. Hiába jelzi a Windows is annak, csak 2x-esen megy. Legalábbis ezt olvastam anno. Meg még van pár okosság az új BIOS-ban. Asus honlapján ne keressétek
Ez Evil Inside logóval töltődik be
-
veze
őstag
ha megoldhato NE usb-n vidd be a netet...mert minden sávszélességböl lecsip valamennyit. ezt valahol olvastam forumban,nem tom már hol..Viszont tapasztaltam is.. Miután olvastam róla változtattam. A net letöltési sebessége max 350KB/s volt usb-s modemmel, miután tettem bele egy hálókártyát és azon keresztül kapta, ugyanaz a net egyböl 450KB/s letöltési sebesség lett.. router helyett? hmm.. ha kb. négygépes a hálózat (négy hálókártya bele?nem is értem minek,akkor már inkább +1 és HUB) én nem biztos hogy járatnék egy gépet folyamatosan egy router helyett.. korábban volt igy nekem de csak azé mert a csak USB-s csatlakozós modemet egy routerbe se lehetett bedugni.. persze ez csak a privát véleményem..
-
fap333
aktív tag
válasz
Killer man #508 üzenetére
Nálam szerencsére még hibátlan a lap, most fogom szervernek beállítani ezt a gépetrouter helyett... Lesz benne 4 hálókártya
és windows server 2003. Kíváncsi vagyok hogy hogy sikerül majd beállítani, mert még ilyet nem nagyon csináltam...Anno az USB sebességét azért kérdeztem, mert ha gyors lett volna, akkor jöhetett volna azon a net, és akkor elég lett volna 3 hálókártya, de így 4 lesz...
Békés Ünnepeket Mindenkinek!
-
veze
őstag
válasz
Killer man #506 üzenetére
nekem is müködik egy ilyen lap, nekem usb-röl megy az egér a billentyüzet ps2, és semmi problémám nincs vele.
az USB 1.1 ha ez nem elég akkor ha teszel bele egy 2500 ft-os PCI-os usb 2.0 ás kártyát, akkor lehet USB 2.0. kérdés hogy ennyit rááldozol e.. nekem van egy ilyen usb-s kártyám igaz egy másik lapban ami szintén csak 1,1-et tudott és korrektül müködik -
fap333
aktív tag
Az első kérdésemre meg is vana válasz, 512Mb memóriánál nem lehet többet bele tenni, mivel az i815-ös chipset nem képes többet használni.
De lenne egy újabb kérdésem: az USB csatlakozói ennek az alaplanak milyen sebességűek? Próbáltam utánakeresni, de ezze nem találtam utalást, hogy 1.0, 1.1, vagy netán 2.0-ás usbt tud-e a lap.
Az esetleges válaszokat megint köszönöm!
Üdv:
Peti -
fap333
aktív tag
Helló!
Van itthon elfekvőben egy tusl2-c alaplapos gépem, és most munkába szertném állítani, csak egy kicsit fejleszteni kéne rajta. Ha valakinek van már konkrét tapasztalata, akkor szívesen venném, ha megosztaná velem, hogy lehet-e több mint 512 memóriát belerakni??? Jelenleg 256 Mb van benne, és kéne valami infó, hogy mennyit lehet még beleszuszakolni.
előre is kössz!
Üdv:
Peti -
veze
őstag
összedobtam a lapot,(tusl2-c) de az itt olvasotakkal ellentétben (és a manualban irtakkal, miszerint slotonként akár 512-t is felismer, de a total memoria 512 MB lehet) nekem 3x256 memoriát felismerte,lecsekkolta és OK nak találta..akkor most csak felismerte de használni nem fog belöle csak 512-t? a bios v.1011
-
Gitros
aktív tag
Jah... esetleg még az Intel Application Accelerator-t fölrakhatod hozzá, de nem kell, csak "ajánlott". Amit Neduddki javasol azt mindenképpen told föl!
Egyébiránt az "ilyen" alaplap most mit is takar? Számomra nem világos, hogy melyikről is van szó... jó, mondjuk ha nem kell se hang, se vga, akkor tulajdonképpen driver-ügyileg mind1.Uff Gitros voltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest