Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gitros
aktív tag
válasz
czundermák #552 üzenetére
Egen... a tények makacs dolgok!
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Jah... esetleg még az Intel Application Accelerator-t fölrakhatod hozzá, de nem kell, csak "ajánlott". Amit Neduddki javasol azt mindenképpen told föl!
Egyébiránt az "ilyen" alaplap most mit is takar? Számomra nem világos, hogy melyikről is van szó... jó, mondjuk ha nem kell se hang, se vga, akkor tulajdonképpen driver-ügyileg mind1.Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Nem is éri meg... TUSL2-C vagy ST6: egyre megy! Ellenben nem értem a régi ramjaid miért nem voltak jók?
P3-asoknál még gyak. mind1 volt, hgoy hány modulod van. Tuningnál volt jobb, ha kevesebb, de pl. az 512-es SD-k nem voltak tipikusan tuning ramok, 256-osból több volt a húzható.
A kevesebb is az időzítésen segített jellemzően. MHz-ben nem volt jelentősége.Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Töröm a fejem, de nem jut eszembe semmi okosság, ami segíthetne
Hány oldalasak a ramok? és hány chipes a modul?
Mennyi fesz megy most a ramnak? és milyen időzítéssel? Ja és 100 v. 133-on próbáltad?A "jó" modul mindegyik slotban megy?
A Celeronhoz milyen memókat használtál?
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Sajna semmi extra nem mutatkozik rólug. Gugli - a barátom - mondta, hogy Fujitsu gépekben volt ilyen, de nincs sok ötletem mi a gondja a lapodnak velük.
Mondjuk mindenképp egyszerre egy darabot próbálj csak megetetni vele.Próbáld meg, hgoy berakod a régi ramodat, elindítod. Utána kikapcs, rakd be az egyik új cuccot... és úgy mit szól hozzá?
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Khmm... tehát:
Az, hogy Philippines v. Malay elvileg mind1. Gyakorlatilag lehet egy kicsit a Malay felé billen a mérleg annyiban, hogy a P2-P3-as korszakban a Malajziában gyártott procik közül kerültek ki a tuning sorozatok. Ennyi! De hangsúlyozom: ez nem dogma!Hűti-e rendesen?! Nekem is gyári Intel hűtő van rajta mert:
- halk
- amikor ezek a procik mentek azt hittük, hogy a 30-40 fok magas. Ma már tudjuk, hgoy a meleg processzor 70-80 fokos!
- egy Spire FridgeRock-ot használtam rajta sokáig (ez kb. a 3200+ -os Bartonra kell), de rájöttem, hgoy fölös. Ha tuningolnám, akkor azt mondanám, hogy számíthat, de tuning nélkül hülyeség. Értelmetlen... és még hangos is.Nálam a konfig: P3-S 1400; 512Mb 133Mhz 3-3-3; Asus Tusl2-C
Szép... de: a ramom sajna nem nagyon szívleli a tuningot (ami a gyári időzítéseiből is sejthető), tehát nálam ő a kerékkötő. De nem éri meg a hacacárét nekem, hogy szerezzek egy 150MHz-et elbíró darabot, úgyhogy marad így.Nálad a 150MHz lehet cél... ha ennyit sikerül elérni, 1575-ön menne a proc. Így megeszi asztalostul a cerkát.
Figyelni kell, hogy 133 fölött már a PCI-od megint elkezd felfelé kúszni... sőt, az AGP is elmászik. Előbbi (150MHz-es FSB-t feltételezve) 37,5-re kúszik, utóbbi 75-re. Tehát itt több tényező is beleszólhat.
Procid valszeg bírná, alaplap dettó... ha ramjaid elviszik, akkor mázlid lehet.
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Figy... ha tudod stabilizálni az 1200-es cerkát 1,6-on, akkor - mit mondjak - csak a fanatizmusod szabja meg cserélsz-e vagy nem.
Egyébként egy-két dolgot keversz... Celeron-S nincs! Az a Pentium III-S. Így hívják a tualatin P3-asokat kvázi. Tuából valamiért mindenki a celeronra asszociál (valszeg mert a P3 ebből nem volt annyira elterjedt).
Megéri-e cserélni?... ha 1600-ra rántod a cerkát, akkor ott is 133-on fog menni a proci és vele együtt a ram is... tehát a +256kb cache van a -200MHz ellen. Döntsd el neked ez mennyit ér meg ...forintban
Egyébként 133-on úgy lesz 33-on a PCI-od, hogy az osztót 3/3/1-ről 4/4/1-re kell állítani. Mert ebben a képletben az "egység" azaz az 1=33 ebből adódóan a 4=4*33=133 ...ja és ez MHz.Magyarul 133FSB/133RAM/33PCI. Így már érted?
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Nem!
Félreérted. A BIOS-ban nem a graf kártya mem méretét lehet állítani, hanem azt a memória méretet, amit lefoglalhat a RAM-ból a graf kártya (asszem textúrára - AGP apperture size). Ált. annyira szokták beállítani, mint a VGA kártyán lévő meml, de ez nem szentírás. Azt állítasz be, amit akarsz...
Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
Sajnos nem... ebben az egy dologban az elődje - a BX chipset - jobb volt, miszerint az 768Mb ramot kezelt. A te deszkád, a 815-ös csak 512-t tud elvezérelgetni... hiába van rajta annyi slot
A plafon az 512Mb.
AGP... a kártyák 8x/4x AGP szabványt kezelnek. Én nem tudok olyan kártyáról, ami csak és kizárólag a 8x-ban működne.
Ha jól vettem ki, egy 1100 Tualatin Celeronod van?! Ehhez tényleg nem nagyon érdemes túl nagy karcsit raknod, mert 1100-on azért elég gyengus szegény. Esetleg egy 1000-es v. 1200-es tuning példánnyal már érdemes számolni... azok 1500-1600-ra ránthatók. Jobb esetben egy P3-S. Azzal tennéd föl az i-re a pontot. De ahhoz már kell némi fanatizmus is...Uff Gitros voltam...
-
Gitros
aktív tag
válasz
ambrus14 #431 üzenetére
Akkor most kapd ki a procit, majd rakd vissza! Utána meg nézd meg, hogy esetleg a hűtő jól volt-e rajta! (értem ez alatt, hogy nem fordítva volt-e rárakva a socket-re; olyat már nem egyszer láttam, hogy 180 fokkal elforgatva volt fölrakva).
Utána adj magadnak még egy lehetőséget.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Na látod... megy ez. Te meg már majdnem föladtad
Hozzáteszem, hogy nekem már volt szerencsém Tualatin kupakkal ellátott Coopermine-hoz, bár arra rendre ráírták, hogy 128k cache és 1,75V.
Szóval akkor most ''Örülünk Vincent? - Örülünk!''
Az 1,6V-ból adódóan meg lemegy a procid 50 éves élettartama úgy 20-30 évre
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
válasz
Konflikt #363 üzenetére
Ja tényleg... bocs. Előrébb gondolkodtam, mint amit írtam. De szerintem egy Celeronnál 133-tól lefelé megy a tuning, ritkábban fölfelé, tehát nem aggódom amiatt, hogy a memókkal gond lenne. Meg azért egy-két MHz-el megy még afölé is. Rica ahogy írta, neki a 133 a végcél nem pedig a rajt.
Ez így korrekt.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Azért várjál... már engem is kezd zavarni, hogy nem megy semerre sem. Elő is kukáztam egy tusl2-c manualt.
Lenne néhány kérdésem, hogy tiszta legyen számomra:
1) A ''JumperFree mode'' engedélyezve van? (a lap jobb alsó sarkában egy ''JEN'' feliratú jumper 2-3-as állásban és a jobb fölső sarokban a DIP switch-ek mind ''off'')
2) Ha igen, akkor a BIOS-ba ugorjunk... az ''advanced'' menüben ezek vannak ugye:
CPU internal frequency Manual
CPU frequency multiple 12x
FSB:SDRAM:PCI 100:100:33
FSB/SDRAM/PCI 100/100/33
CPU Vcore 1.475V
És persze mindegyik állítható?!
Ez esetben ha minden jól megy, akkor a 4. sorban lévő ''FSB/SDRAM/PCI'' soron kell módosítani, hogy menjen följebb a cucc... ez megy egészen 132-ig és ott a fölötte lévő sorral átugrik 133/133/33-ra... namost az én meglátásom szerint 120-125MHz felé már tényleg elég magas lesz a PCI-od, tehát nem lenne rossz, ha 133/133/33-on működőképes lenne a dolog. Ehhez kell a feszkó. De sajnos tényleg jól olvastad, az 1200-esek nem voltak olyan tuningbajnokok (leszámítva néhány nagyon atom darabot), mint az 1000-esek.
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Te figy... a 100:100:33 csak az FSB
AM
CI sebesség !ARÁNYA! Nem maga az érték! Magyarul 3:3:1. A 133:100:33 értelem szerűen 4:3:1. De ettől még nem fog változni az FSB-d.
Ha mondjuk 133-ra rakod az FSB-t és 133:133:33-ra a leosztást, akkor (kvázi mint egy P3 esetében) kapsz 133MHz x 12 = 1600MHz-et, úgy hogy a PCI sebessége szabvány 33MHz-en marad. Persze attól függ, hogy a procid mennyire bírja a kiképzést (az 1200-eseknek nem ment olyan nagy százaléka magasabban, mint mondjuk az 1000-eseknek). Adjál neki max feszt és lássuk mi történik... ha nincs kép, akkor felejtő.
Egyébiránt nem tiszta nekem - mondjuk már rég láttam TUSL2-C BIOS-t - mi módon kaptál 40MHz-es PCI-t? Meg, hogy mi a jelentősége AGP-s kártya esetében?
Az AGP leosztást 1/2-re kell állítani és akkor 133MHz-nél a normális 66-ot fogja adni a kareszodnak (mert ugye ez 100MHz-nél 2/3-on kellene, hogy legyen).
Uff Gitros voltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Eladó MSI K9N2 SLI platinum alaplap
- 27% számlával! MSI Z790 Gaming Plus Wifi DDR5 Alaplap
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest