Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
!Overdose! #377 üzenetére
üdv
én is keresek egy procihűtőt tusl-2c + PIII 1133 tualatinhoz merre vetted nem találok sehol -
Viktor77
titán
válasz
Én is úgy kezdtem mint Te. 1000-es majd 1400-es Celeron, sima ST6-ban, valami alap hangkarival, Azona táppal, egy Radeon 8500-el. Csak 'sajnos'' elkapott a gépszíj.
Egyszer élünk vazzeg!(2-es számú konfig az adataimnál.)
-
Jockey007
aktív tag
válasz
gratula! ebből is polír gépezet lesz!
-
!Overdose!
őstag
Felélénkíthetnénk ezt a topicot!
Vénségemre (20) meghülyültem és kitaláltam, hogy összerakok egy high-end PIII-at!
Még csak fél úton vagyok, de nem bántam meg, nagyon tetszik a gép! Ha nem akarok játszani, akkor ezt a gépet használom!
Asus TUSL-2C (ez volt a cél)
Intel Celeron 1200 MHz (a cél egy PIII-S 1400 lenne, de azt esélytelen szerezni és nem ér annyit, amennyit kérnek érte)
Zalman CNPS 3000+ (a cél egy 3100+ lett volna, ami annyiban különbözik, hogy full réz, nem pedig alumínium-réz)
Hynix 256Mb 133MHz CL2 (hamarosan jön az utódja, egy Kingston Value 512/133/CL2)
BBN GeForce 2 GTS 32Mb DDR + Zalman NB47J + Zalman RSH1 (a cél egy Asus V6600 Deluxe GeForce 256 lenne, erre még van esélyem)
Creative Sound Blaster Live! 5.1 (ez volt a cél)
Maxtor 20Gb (ez a Quantum-Maxtor házasság határán született és 3db működik hibátlanul köreimben)
Nagyjából ennyi! A jövendőben még egy Asus iPanelt szeretnék, de még nem találtam, csak a Vaterán, de arról lecsúsztam!
Mod: Meglepő milyen halk és gyors a gép! A procihűtő szinte hangtalan, egyedül a táp nagyon hangos, de idővel azt is le fogom cserélni!
[Szerkesztve] -
!Overdose!
őstag
válasz
Killer man #375 üzenetére
Szerintem nem lehet letiltani, de könnyen lehet, hogy egy bios frissítés megoldja a problémádat!
Ajánlom a tweak biost!
Ja és Windows alól is tudsz flash-elni, úgyhogy nem nagy meló, kb. 2 perc! -
Killer man
tag
Hali! Valaki tudja, hogyan kell letiltani a PS2-es portokat, ugyanis nem működnek rendesen és bekavar!? Előre is köszi!
-
tusl
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni! Van egy ilye tuls-2c alaplapom de nem működik az AGP-portja az everest program meg azt írja róla hogy AGP állapota ----letiltva.Hogyan lehet ezt engedélyezni? A biosában csak anyit találtam hogy 2x vagy 4x-es-re állítom az AGP-t. -
Rica
senior tag
Sziasztok!
Azóta is atomstabil 1600-on. Kis paszta és polír után 45,5 fok a max. Került a deszkára még egy 9600 pro is, úgy hogy az öreg masina csúnyán veri a céges fél éves laptopomat
Most P3-mal nyomom a Most Wanted-et
Hozzám hasonló kispénzű műkedvelőknek tökéletes konfig. -
Rica
senior tag
válasz
Konflikt #368 üzenetére
Naná, hogy a következő lépés polír és paszta. Egyébként a gyári hűtőjén a kis venti a bios szerint 4600-at pörög. Ez egy kicsit soknak tűnik, de ahogy írtam is 48 fok fölé nem ment.
Még egyszer köszi mindkettőtöknek és a többi fórumozónak is a segítséget!
Most jön a GPU tuning -
Gitros
aktív tag
Na látod... megy ez. Te meg már majdnem föladtad
Hozzáteszem, hogy nekem már volt szerencsém Tualatin kupakkal ellátott Coopermine-hoz, bár arra rendre ráírták, hogy 128k cache és 1,75V.
Szóval akkor most ''Örülünk Vincent? - Örülünk!''
Az 1,6V-ból adódóan meg lemegy a procid 50 éves élettartama úgy 20-30 évre
Uff Gitros voltam... -
Rica
senior tag
Teljes siker!
Végig rágtam a tuás topicot is és az overclock.com is sokat segített. Ott vettem észre, hogy a filippiben készült 1200-es cerkákat tudták jól húzni, míg maláj társaik gyengén muzsikáltak.
Összefoglalom a lényeget, hátha más is tudja használni.
Tehát a proci p3 1200/256/100/1,475 tua cerka.
Az én malájom (és szerintem az öt jegyű stepping kód is fontos: SL5XS) nem tudta, amit eredetileg szerettem volna, ti sima 133:100:33 -> 1600 mhz és ram, pci ne változzon.
Minden létező tusl2-c-hez való bios-t kipróbáltam, de mindegyik csak 1,75 vagy 1,80 voltot kínált neki, ami ugye hülyeség, hacsak ez nem coppermine magos, de azt gyakorlatilag mindenki kizárta. 1404-ig volt stabil a win, de itt már majdnem 39 volt a pci, én viszont féltettem rendesen az sb karimat, ezért csak 1320-on járattam.
Tegnap sikerült vennem egy ugyanilyen procit, de fillipínót és csontra ugyanaz a kódja, mint az overclockosé: SL6C8. Kicseréltem, a bios (1014 beta Konfliktnak köszönet) mindjárt váltott normál vcore lehetőségekre, adtam neki 1,6-ot, sima 133:100:33 (arány és freki is). 1600 mhz elsőre, prime95 egész éjjel ment, no error, no warning
Paszta és polír nélkül, levett oldallapokkal 48 fok fölé nem ment a bios szerint (az aida 35 fokot mutatott)
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Egy utolsó kérdés: 1,6 volt kell neki (1,55-tel win nem indul), ez nem nyírja ki hosszú távon?
[Szerkesztve] -
Gitros
aktív tag
válasz
Konflikt #363 üzenetére
Ja tényleg... bocs. Előrébb gondolkodtam, mint amit írtam. De szerintem egy Celeronnál 133-tól lefelé megy a tuning, ritkábban fölfelé, tehát nem aggódom amiatt, hogy a memókkal gond lenne. Meg azért egy-két MHz-el megy még afölé is. Rica ahogy írta, neki a 133 a végcél nem pedig a rajt.
Ez így korrekt.
Uff Gitros voltam... -
Konflikt
addikt
2: nem állitható midegyik, mégpedig a szorzó az fix
Tuningolni 133 fölötti fsb-nél pedig 133:100:33 arányba kel állitani, mert különben 133:133:33-ban ram freki 133 fölé megy tuningban, és azt nemsok ram bírja, ram feszt meg itt még nem lehet állítani
Az első sor az arányokat állitja be, a második pedig azokban az arányokban tudja huzni az órajeleket. -
Gitros
aktív tag
Azért várjál... már engem is kezd zavarni, hogy nem megy semerre sem. Elő is kukáztam egy tusl2-c manualt.
Lenne néhány kérdésem, hogy tiszta legyen számomra:
1) A ''JumperFree mode'' engedélyezve van? (a lap jobb alsó sarkában egy ''JEN'' feliratú jumper 2-3-as állásban és a jobb fölső sarokban a DIP switch-ek mind ''off'')
2) Ha igen, akkor a BIOS-ba ugorjunk... az ''advanced'' menüben ezek vannak ugye:
CPU internal frequency Manual
CPU frequency multiple 12x
FSB:SDRAM:PCI 100:100:33
FSB/SDRAM/PCI 100/100/33
CPU Vcore 1.475V
És persze mindegyik állítható?!
Ez esetben ha minden jól megy, akkor a 4. sorban lévő ''FSB/SDRAM/PCI'' soron kell módosítani, hogy menjen följebb a cucc... ez megy egészen 132-ig és ott a fölötte lévő sorral átugrik 133/133/33-ra... namost az én meglátásom szerint 120-125MHz felé már tényleg elég magas lesz a PCI-od, tehát nem lenne rossz, ha 133/133/33-on működőképes lenne a dolog. Ehhez kell a feszkó. De sajnos tényleg jól olvastad, az 1200-esek nem voltak olyan tuningbajnokok (leszámítva néhány nagyon atom darabot), mint az 1000-esek.
Uff Gitros voltam... -
Rica
senior tag
Minden biost kipróbáltam. Amit nem értek, hogy miért nem tudom csak az fsb-t emelni külön, arról nem is beszélve, hogy ha sikerülne 133 fölé menni, nincs is olyan opcióm, ahol több feszt lehetne adni.
Szóval itt feladtam. Köszi mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmgyűjtés
- sziku69: Szólánc.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest