Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
senior tag
Egy kis hírmorzsa Xbox Ally X tulajoknak: [link]
-
peet05
senior tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Az 5070Ti 12GB.
-
peet05
senior tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nem lehet, hogy ez csak a Cloud Recovery-vel lesz megint elérhető, mármint azzal a telepítéssel, ami Xbox Ally specifikus?
-
-
peet05
senior tag
Én vegyesen használtam, de kellett a teljesítmény, így 2025 májusban asztalira váltottam.
És tényleg, monitor doboz!
"Az egyébként
(fancy, meg minden, de ebben a felállásban (ROG XG Mobile és egy Rog
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni)" - olcsóbban jött ki, mint egy 5070Ti noti, így megérte Semin-nek, és azt se felejtsük el, hogy egyben dokkoló is. -
peet05
senior tag
Igazad van, hogy rétegtermék, de nem az első generáció, így aki megveszi, azért előtte csak tájékozódik, hogy mi az, amiben kompromisszumot kell kötni, mi az, amiben több, mint az elődök. Szerencsére több forrásból lehet tájékozódni, nem csak streamer oldalról.
Persze, megértem, ha valakinek nem jött be, és eladja, csak meglepett a viszonylag nagy számok aránya.A magam részéről az Ally-X napi használatban volt, jött helyette más, de eladni nincs szívem, mert annyira megszerettem. Néha-néha még bekapcsolom, használgatom, de nem olyan "hardcore" módon, mint előtte.
Miért nem használsz egy LG C5-öt monitornak?
Nekem is IPS van még (2022 - 32GP850), tökéletesen megfelel, de persze, én is eljátszottam a gondolattal, hogy legyen OLED helyette majd valamikor.Abban a nagy ROG dobozban mi lakozik/lakozott?
-
peet05
senior tag
Bizony, szépet megy! Emelte a lécet.
Az én kérdésem inkább az lenne, hogy melyik gyártó fogja "elhozni". Az Asus-MS-Z2E, Lenovo MS-SteamOS-Z2E. Harmadik opciónak megint ott az MSI, de utóbbi kijövetel, szintén Z2E, mert a Lunar drága volt - nem csak a gyártásköltség, Panther esetében nem tudom, hogy hogyan alakulnak a költségek a Lunar-hoz viszonyítva, vagy akár a Halo-hoz.
Ha piacot akar szerezni az Intel, akkor Asus-Lenovo kell, mert a SteamDeck után ők vannak szem előtt, a többi elhanyagolható - persze, ott vannak még, GPD (perpill tök jól elvannak a Halo-val), Ayaneo, stb.
-
peet05
senior tag
A GPD Win 5 bebizonyította, hogy bele lehet "szuszakolni" handheldbe a Strix Halo-t, és nagyon korrekten oldották meg.
Most jön a OneX, szintén handheld vonalon. A másik, 2in1, inkább a ROG Flow "ellenfele".Jönnek a 388 (8/16), 392 (12/24) chip-ek, szintén 8060S-el, utóbbit már az Asus az A14 notiban hirdeti. Talán most jobban elterjednek.
Ally 2: egyelőre nem hiszem, hogy lesz, gyakorlatilag az volt az Xbox Ally-X, nem hiszem, hogy házon belül csinálnak maguknak konkurenciát. Perpill így látom, de ki tudja mit hoz a jövő.
-
peet05
senior tag
Soha nem használtam még hasonlót, biztosan nagy élmény lehet, szó szerint.
Viszont, aki érzékeny, annak hamar problémái lehetnek a viseletéből/használatból - talán Linus említette a YT videó végén.
Sajnos az OLED Steam Deck-et is azért adták el páran, mert használat közben kezdtek rosszul lenni (talán a PWM miatt?). -
peet05
senior tag
Grat a géphez!
Kicsomagol, belak, használ, kb. ennyi. Aztán ha a kisördög ott van, akkor tesztelgeted úgy is, akár Bazzite-ra/Steam OS-re, megnézed a magletiltást (most már menüből), stb.
ETA Prime YT videóit meglesheted a géppel kapcsolatban (is), hátha találsz egy-két hasznos dolgot. -
peet05
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Steam Deck-hez mérve a Z1 Extreme gyorsabb, de ott elsősorban a SteamOS miatt remekel még mindig a régi vas.
Itt Win alatt kell dolgozni a Z1E-nek, és úgy mindjárt más a történet (itt is elég a teljesítmény, félre ne érts, de amit elsőnek is írtam, a 16GB RAM bizonyos esetekben már szűkös lehet - ezen osztozik a 780M iGPU).
Persze, ott a Bazzite, vagy a beta SteamOS a nem Steam Deck handheld-re. Van bőven lehetőség.Grafikus teljesítményben, kb. laptop 1650 szinten van.
-
peet05
senior tag
Xbox Full Screen Experience rolls out to third-party handhelds: [link]
-
peet05
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Ally-nál, bizonyos esetekben a 16GB RAM is szűkös lehet.
Tárhely kérdésre, még ha nem is olyan kényelmes - handheld-nél -, de én ezt használom, mint kiegészítő, Ally-X-en (is): [link]
-
peet05
senior tag
válasz
kissbill
üzenetére
Nincs baj a teljesítménnyel (szerintem - Ally-X), sőt, anno többet kaptam, mint amire számítottam.
Jó, de ott egy 8060S dübörög, ami kb. laptop 4060-4070-nek felel meg, persze, hogy viszi, úgy, ahogy azt kell.
Én inkább arra lennék majd kíváncsi, hogy ha "lefojtod" 17-20-25W-ra, akkor mi lesz a helyzet - persze, akkor is viszi majd szépen, de nah.
Ha elengeded a lovakat, ott nem sokáig fogod élvezni a handheld lényegét, hamar szükség lesz a töltőre - nem véletlenül van ott egy external battery opció (egyelőre a hűtés is kérdőjeles).Ettől függetlenül persze megsüvegelendő a teljesítmény, no meg, hogy egy Z13-nál kisebb házba beleszuszakolták.
-
peet05
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Ahogyan az Ally is válasz akart lenni a Deck-re, a többi pedig válasz akart lenni az Ally-ra. Több-kevesebb sikerrel.
A Claw 8 AI+ (258V) váltotta az A1M-et (155H), MSI-nél ez a váltás volt az a pont, mint nálunk az X, de azért kellett előtte a szárnypróbálgatás.
Killer-nek semmiképpen nem nevezném, de egy értelmes alternatívának igen.A driverek-ben egyetértek. De azért az Asus/AMD sem bombázott minket olyan húdesűrűn.
-
peet05
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Inkább linkelem: [link]
Több + van ott azért, és érezhető a difi.Lesz stabil verzió, biztos vagyok benne.
-
peet05
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az elsővel tapasztalatod van, gondolom a másikról csak hallottál, olvastál már, ha máshol nem, itt a topikban.
Z2 Extreme-ről volt szó.
A 64 lehet, hogy opció lesz, nem kőbe vésett. Kis gép, nagy gép, felhasználás függő, hogy ki-mire, mennyi kell neki - azt is említettem, hogy ált. felhasználás mellett mire lehet még alkalmas.
A 16-ot én is kevésnek tartom, de a 24-et nem - most még.Olyannyira foglakoznak vele, hogy a beta SteamOS 3.7.5-nél jár a nem Steam Deck handheldekre. Reszelgetik szépen.
Azért annyira nem mondanám minimálisnak a difit.
-
peet05
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az a baj, hogy az Ally-hoz méred, nem az Ally-X-hez. Nekem utóbbi van, és kellemes meglepetés volt, hogy a kis 780M mire képes. 80Wh akkuval, 17W-os beállítással: CP 2077 (2.21), 1080p, high settings, 45-53fps. GTA5 Enhanced, 1080p, RT-ON(!) - RT shadows off, 28-29fps (egy-két hsz-szel feljebb képeket is linkeltem), stb.
Üzemidőben is le a kalappal, mert az említett címekkel, ilyen minőségben is hozható 2-3 óra.
eldiablo is csinált tesztet, hogy mi a szitu akkor, ha alkalmazol egy 4/8, 6/12-es beállítást a procinak (szintén visszakereshető).A SteamDeck más kategória, mert ott az OS is gépre szabott, akárcsak a játékok. Ha minden jól megy mi is kapunk SteamOS-t, és akkor kiderül, hogy mi a helyzet.
Ha minden igaz, akkor a Z2 Extreme, 890M-el lesz szerelve, addig is lesd meg, hogy mit tud egy másik gépben - [link] , HX 370-nel.
A 64GB RAM gondolom az AI-proci, és az aköré épülő programoknak is jót tesz majd, különösen, hogy címezhető, így kisebb műveletek is futtathatóak rajta - akárcsak a ROG Flow Z13-mal, AI Max+ 395-tel (persze nem ua. teljesítményben).
-
peet05
senior tag
Ally 2 info: [link]
-
peet05
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
#1917 - Manual 20W
-
peet05
senior tag
Our little robot friend is cooking something up... [link]
-
peet05
senior tag
SteamOS 3.8 on Ally - [link]
-
peet05
senior tag
Próbálgattam a GTA 5 Enhanced változatát, Ally-X-en, RT-vel, és ez lett a vége, borderless fullscreen/fullscreen-ben (képernyőmentéskor nem jeleníti meg a layer-t, ezért az utolsó képet telóval lőttem):
VRAM-nak valamiért 16GB-ot címez automatikusan, ezt nem tudom, hogy miért.
Ezekkel a beállításokkal (RT shadows off), 1080p-ben, 27-31fps között mozog. -
peet05
senior tag
Egy kis info: [link]
-
peet05
senior tag
-
peet05
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is egy Ally-X-el a csapathoz!
Első konzolom, ráadásul Win alapon, de eddig nagyon tetszik, hogy mi mindenre képes ez a kis "gyösz". Zseniális.
Egyelőre Kingdom Come Deliverance II-őt próbálgatom.
1600*900, medium (spec. beállításoknál is med.), FSR-quality - sajna a screenshot-on nem látszik az AMD szoftver saját mérője (AC-t használtam képlövésre), de így ezekkel a beállításokkal szépen tartja a 45-60fps-t, akkuról performance-on, 17W. -
peet05
senior tag
Gyors kérdés!
Perpill vennétek Ally-X-et, vagy érdemes várni a "next-gen"-re? -
peet05
senior tag
Egy kis érdekesség: [link]
-
peet05
senior tag
Én is nézegettem az elmúlt hetekben/hónapokban, elsőnek Ally-t, aztán Ally-X-et, elfogott a kell ez nekem érzés, és egy újabb kütyü, amit lehet "bazirgálni", mert csak.
Lehet, hogy kivárok (nem mintha az X teljesítménye ne lenne elég), 2025-ös CES (Január), ha minden jól megy, akkor lesz Ally 2 bemutató, Z2 (Extreme) elméletileg 890M-mel, vagy erősebb igp-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(fancy, meg minden, de ebben a felállásban (ROG XG Mobile és egy Rog
1600*900, medium (spec. beállításoknál is med.), FSR-quality - sajna a screenshot-on nem látszik az AMD szoftver saját mérője (AC-t használtam képlövésre), de így ezekkel a beállításokkal szépen tartja a 45-60fps-t, akkuról performance-on, 17W.