- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
EA's hit
őstag
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39181 üzenetére
Végül visszavittem az Asus-t, sajnos durva hangokat tudtam kihozni belőle például egy memória tesztnél. Lett belőle egy Lenovo Legion, az OLED kijelzőt sajnálom egyedül, a többi dologban nem. Az Asus zsanérja is nagyon lötyögős volt, a több mint 3 éves olcsó Lenovónak is feszesebb volt... Szóval ahogy jöttem, úgy el is köszönök, mindenkinek további jó fórumozást! Ja és köszönöm a segítséget.
Ez már OFF, de nagyon nagy köszönet a notebook.hu értékesítőjének, sajnos nem online vásárlás volt, csak ha rossz akkor cserélik 3 napon belűl és a hibám meg nem megmutatható hiba volt bolti környezetben (klíma hangja eleve elnyomta volna). Ennek ellenére első pillanattól elhitték a problémám és megoldást találtak mindenre pillanatok alatt, szóval ajánlott hely, nemcsak eladni szeretnek, hanem vevőt megtartani is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
osonte #39179 üzenetére
Szia,
a hangjelenséget tekercsek adják ki. Átfolyó áram hatására így vagy úgy berezonálnak, aztán hol így szólalnak meg, hol úgy. Azt nem tudom hogy az említett cserélt alaplapon milyen tekercsek lehettek, de legtöbbször ezt a hangot az eszközök töltői adják ki. Első nap pl azért lehetett hangosabb, mert az akku gyárilag nem volt fullra töltve, később pedig már kisebb áram folyt. A konnektorba dugott töltőt hallgasd már meg lécci, ne a laptopban keresd a forrást. Átverős, ha mellette volt.
Mivel egy lakáson belül is lehetnek aprócska különbségek konnektor és konnektor között (leterheltség miatt), megoldás lehet ha pl hosszabbítóval egy másik konnektorba dugod, és a kis töltőkockát magadtól (a füledtől) minél távolabb helyezed el.
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39175 üzenetére
Nem tudom mennyire jellemző másnak, de valamikor hallok egy nagyon magas frekvenciás sípolást a jobb oldalán a laptopnak (ha USB-A -ra vezetékes egeret dugok, akkor kifejezetten hangosabb, de szerencsére BT-s egeret használok). Annyira magas a frekvencia, hogy a feleségem nem is hallja, meg lehet sokan mások sem (például a boltba az eladó). Első nap annyira durva volt, hogy még másnap reggel is sípolt a fülem.
Most azóta 8 verzióval frissült a bios és eléggé sikerült optimalizálni a beállításokat, így vagy nem jelentkezik, ha igen, akkor halkan, de mivel nagyon magas frekvencia, már akkor is hallom, amikor a gép nem adja ki (benne marad a fülembe). Utánaolvastam "coil whine" a jelennség, az Asus is ír róla, szerinte természetes, bár igyekeznek csökkenteni a jelenséget. Minden laptop márkánál előfordul az Asus Strix, Dell XPS, MacBook Pro stb... , valaki másodszor cseréltette az alaplapot vagy laptopot és nem változott, valakinél SSD csere megoldotta. Még ma benne vagyok a 3 munkanapba, de az eladó sem fogja hallani szerintem és amúgy minden rendben a géppel, végre belaktam, attól félek egy hangosabbra is cserélhetik.
Kérlek erősítsetek meg, hogy nem éri meg cserélni (nem online vásárlás, bonyolult lenne) a bizonytalan végeredményért. Lehet kb mind ilyen, csak az emberek nagyobb százaléka nem hallja már ezt a magas frekvenciát.
Sok évig adtam el, szervizeltem laptopokat, de ilyenbe nem futottam még bele, inkább asztali gépnél hallottam ezt a jelenséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest