Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gamb1t9

újonc

Sziasztok
    #ez nem szigorúan arudinos technikai kérdés de itt van a community aki segíthet#

Felsőoktatási szakképzéses szakdogatéma brainstorm közben gyűlt eszembe a gondolat, hogy egyszer csináltam egy adatbázis-beadandód melynek témája egy kertészetben különböző szenzorokkal összegyűjtött adatok tárolása volt. Arra gondoltam, továbbvihetném az ötletet és írni 40 oldalt olyanokról, hogy ez hogy működne, miből-mennyit-hogyan, erre alapuló automatizálás illetve monitorozás (és értesítés-rendszer) egy linuxos mysql és webszerverrel (weboldal és/vagy app) megspékelve.

Tudom, hogy ez nem a legeredetibb ötlet, hiszen már rengetegen csináltak hasonlókat vagy részleteit ennek, ezért érdeklődök, hogy mit tennétek bele pluszba, van-e vmi ami felesleges, vagy hogy egyáltalán van-e értelme nekiállni egy hasonló projectnek (kövi félévben írom, asszem nov. 11.-éig kell leadni a témát).

én sysadminak készülök de lenne segítségem van villanyos , szoftveres de még direkt mikrokontrolleres is

Köszönöm, ölelek mindenkit ;) :P

• gamb1t9

újonc

sziasztok

első project, egy plotterről leolvasott értéket duplázva (0-10) szeretném megoldani, h az 5 ledem közül felvillanjon az értéknek megfelelő számú (0-2-ig 1, 2-4-ig 2 stb..), és az érték(kerekítvenyilván) megjelenjen egy 7szegmensű kijelzőn. Ennek ugye egyszerű az emélete, mégsem jön össze. Külön külön minden tökéletesen működik, de nem tudom összehozni az egészet egyszerre. Nem a hivatalos arduino-m van, hanem vmi copy (ebayen az első ha rákeresel h arduino uno).

Mivel a switch-case-t egyáltalán nem tudtam működésre bírni (ahogy olvastam nem igazán működik az arduinon), elkezdtem az if-eket. 0 és 1 tökéletesen működik, prímán meg is jelenik a kis kijelzőn, ég a megfelelő LED, alles gut, but onnantól az istenért se menne tovább. A kód külön működik, de valamiért nem akar a program belépni oda ahová kellene...

int pinA = 6;
    int pinB = 5;
    int pinC = 2;
    int pinD = 3;
    int pinE = 4;
    int pinF = 7;
    int pinG = 8;

void setup() {
    //serialmonitor
    Serial.begin(9600);

//7segment
    pinMode ( pinA, OUTPUT);
    pinMode ( pinB, OUTPUT);
    pinMode ( pinC, OUTPUT);
    pinMode ( pinD, OUTPUT);
    pinMode ( pinE, OUTPUT);
    pinMode ( pinF, OUTPUT);
    pinMode ( pinG, OUTPUT);

//LEDs
    pinMode (9, OUTPUT);
    pinMode (10, OUTPUT);
    }

void loop() {

int sensorValue = analogRead(A0);
    float voltage = sensorValue * (5.0 / 1023.0);
    float kaka = voltage*2;
    Serial.println(kaka);

if (kaka<1) {
    digitalWrite (pinA, HIGH);
    digitalWrite (pinB, HIGH);
    digitalWrite (pinC, HIGH);
    digitalWrite (pinD, HIGH);
    digitalWrite (pinE, HIGH);
    digitalWrite (pinF, HIGH);
    digitalWrite (pinG, LOW);
    digitalWrite (9, HIGH);}
    else if (1<kaka<2){
    digitalWrite (pinA, LOW);
    digitalWrite (pinC, HIGH);
    digitalWrite (pinD, LOW);
    digitalWrite (pinE, LOW);
    digitalWrite (pinF, LOW);
    digitalWrite (pinG, LOW);
    digitalWrite (9, HIGH);}
    else if (2<kaka<3){
    digitalWrite (pinA, HIGH);
    digitalWrite (pinC, LOW);
    digitalWrite (pinD, HIGH);
    digitalWrite (pinE, HIGH);
    digitalWrite (pinF, LOW);
    digitalWrite (pinG, HIGH);
    digitalWrite (9, HIGH);
    digitalWrite (10, HIGH);}
    }

Ha az "else if (2<kaka<3)"-at átírom sima "if (2<kaka<3)"-ra akkor abba lép be, megjelenik a 2-es a kijelzőn és ég a 2 led az értéktől függetlenül. Jól működik a plotter, ha a fent leírt kód fut akkor 0 és 1 között tud váltani, aztán nemtom, elfogy a tudomány ha tovább kéne állni. A programozás terén IS kezdő vagyok de azért szerintem itt nem ejtettem olyan nagy hibát. :W :(

Mit csinálok rosszul ? Előre is köszi (L)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés