Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Korábbi projektem kissé megakadt idő hiányában.
Tehát képen látható orosz csodát szeretném modernizálni ezzel a kóddal ami egyelőre kicsit túl mutat rajtam.
Amikor elindítom egy ideig semmi gond nincs aztán, halk búgás hallható ami később erősödik.
Ekkor kikapcsoltam azon nyomban.
Nem kellene a motor lábaira kondenzátor? Hogyan méretezik azt?
A motorshield lábait lelehet vágni, azokat amelyek a arduino boardról tápfeszt kapnának?
A gondom az ezzel, ami már korábban írtam. A z usb portról akarja táplálni a motorshieldet is hiába van külső tápra jumperelve. Amikor kipróbálnék valamit a programban és feltölteném folyton össze kell dugni a két lapot elkerülendő az anomáliákat. Például az egér is lekapcsolt mér emiatt egyszer.Köszönöm!
-
Oryctolagus
tag
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Ma próbálgattam a shieldet és ebben a leírásban található programmal sikerült mozgásra bírni a két motort.
Miután feltöltöttem és elindult a program azt tapasztaltam, hogy a board lecsatlakozik a PC-ről.
Lehetséges, hogy nem kap elég kraftot.
Kellene két külső adapter ami külön-külön táplálja az eszközöket.Még próbálgatom a programot is, mert szerintem van ennél egyszerűbb is. Kezdőknek.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Megérkezett az eszköz.
Hogyan tudom Windows10 alatt használni?
Milyen drivereket kell feltelepíteni?CH340/A ATmega 2560
Köszönöm a válaszokat!
-
Oryctolagus
tag
válasz
Tankblock
üzenetére
Köszönöm, de szerintem maradok az Arduino mellett.
Szerintem ez is elég lesz nekem, bár ez olyan mintha lenne összehasonlítási alapom a két eszköz működésével.
Pont ezt a keresgélést és a fórumok turkálását nem szeretném kihagyni.
Ez lesz az első ilyen projektem. Érdekesnek tűnik..
Később persze jöhet az ESP is. -
Oryctolagus
tag
válasz
Tankblock
üzenetére
Ezt az ESP32 Development boardot nem ismerem és te is említetted hogy a támogatottság növekszik amiből arra következtetek hogy, ha elakadnék még több időt kellene a megoldás felkutatására szánnom.
Ez a két termék elég lehet nekem, szerintem.
Esetleg ez a 2. helyett.
Én már elégedett lennék magammal, ha motor megmozdítaná a gépezetet és mondjuk egy gombot a billentyűzetről hozzá tudnék rendelni eme funkcióhoz.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Segítséget kérnék a választásban!
Melyik típust kellene megvennem, ha az elsődleges cél egy hernyótalpas játék mozgatása a cél.
Később talán vonalkövetés és távlati célként telefonról irányítás is.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Corsair tápok
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold