Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Köszi, én is agyalok közben mi lenne a jó. Ez a gomb nyomogatós megoldás is tök érdekes.
Közben eszembe jutott, hogy a chatgpt olyan lámáknak való mint én, szóval kb 10 perc alatt lekódoltattam a két verziót. Wokwiban tesztelve működik mind a kettő és így látom, hogy mi-mit csinál a kódban.
Annyi, hogy ESP-re átalakítom még, mert nem arduval szeretném működtetni.
Melyik az a magyar, megbízható webshop, ahol megkapok ehhez a projekthez mindent? Kábelek, léptetőmotor, motorvezérlő, ESP stb? -
5150head
senior tag
Sziasztok!
Egy folyamatos sebességel működő léptető motort szeretnék egy-egy gombbal lassítani, gyorsítani.
Odáig eljutottam, hogy folyamatosan forog a motor és az egyik gombbal (folyamatos nyomvatartással) tudom ezt a forgást gyorsatni, de a lassítás nem akar összejönni.
Gondolom ott a hiba, hogy konstans sebességet adok meg, viszont nem értem, hogyan lehetne ezt megkerülni és adott gombnyomásra lassítani a léptető forgását.
Elnézést, ha nagyon láma a kérdés, de kb most kezdtem az ismerkedést a dologgal.
Köszönöm
Itt a kód: a downpin része nem akar működni.
[link] -
5150head
senior tag
válasz
Janos250
üzenetére
Akkor vissza a kályhához
Van ajánlott klón ami tuti jó lesz, vagy csak válasszak valamit aliról és ennyi?
Ha jól értem, akkor az ESP32 az unot váltaná fel, csak korszerűbb kivitelben, viszont kell hozzá egy alap board.
A TMC2209 meg halkabb meg újabb mint az A4988, ha jól értem.Érdemes egyébként starter kitet venni, majd ahhoz még amit kell, vagy csak vadásszam össze ami jó lehet?
-
5150head
senior tag
válasz
Janos250
üzenetére
Nyitott vagyok bármire, mivel nincs berögzülve nálam semmi.
Azért unora gondoltam mert ahhoz rengeteg leírás, guide van. Gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni.
Nyilván ha gotosítani szeretném akkor ahhoz kell egy pc vagy egy astroberry szerver.
A lényeg, hogy hamit írtam, azt a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban megoldani.
Ha nem muszáj pl nyákra nem forrasztanék, annyira nem vagyok gyakorlott. -
5150head
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Semmi extra. Egy adott sebességen forgó steppert akarok csak egy csillagászati mechanikához. Visszakeresve volt itt olyan aki már épített, de ha jól emlékszem ő go-tot, ami magától rááll egy objektumra. Neki írtam már pm-et de eddig nem válaszolt. Én egyelőre csak annyit szeretnék, hogy a föld forgását kövesse le.
Wokwiban ezt hoztam össze, nyilván lelesve innen-onnan a kódot, most kezdtem csak foglalkozni a dologgal. [link]
Esetleg annyit jó lenne még megoldani, hogy két gombbal tudjam csak egy pillanatra ameddig nyomom a gombot gyorsítani/lassítani a forgást, meg lenne mondjuk egy on/off.
Később majd a másik tengelyt is motorizálnám. -
5150head
senior tag
Sziasztok. Melyik arduino uno klón az ajánlott pl amazonról?
Egy, majd később kettő db nema17 léptetőt szeretnék róla hajtani.
Ezekhez milyen motor vezérlőt ajánlotok?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- Gumi és felni topik
- NBA és kosárlabda topic
- Windows 11
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 9410 i7 / 16GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijelző Profi gép, kedvező áron!
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia
- Intel 12th gen. i5-12500 / B660M / 16GB DDR4 félkonfig
- Toshiba Survillance S300 Pro 8 TB megfigyelőrendszerekhez - 2 db
- Gustard x18
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő