- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Spuri2000 #7252 üzenetére
Nem bonyolult, csak ránéztem és elszörnyedtem. Egy igazi kódhuszár erre köp egyet és tovább lapoz.
Tényleg hasznos az a "programkód" szövegformázás, így behúzza a sorokat a struktúrának megfelelően a fórum motor. Én pl már ott ráncoltam a szemöldököm, hogy három kapcsos zárójel egymás után.
Ami azonnal átlátható megfelelő formázással, de így meg át kell nyálazni, hogy melyik hova tartozik, ki kivel van.(#7250) dzz
Hát ha a karórámból indulok ki, ami BLE-vel kapcsolódik, akkor nem sok.
Két falon keresztül már megszakad a jel (mondjuk kimegyek a fürdőbe egyazon emeleten és hisztizik az óra, hogy megszakadt a kapcsolat). Néha a saját testemmel le tudom árnyékolni, mikor pl összefonom a karjaim. De hát ugye okkal az a neve, hogy Bluetooth Low Power.
A klasszik BT ugyan erősebb, de az nincs implementálva még az ESP-IDF-ben se, nem hogy Arduino vonalon.
Én azt mondanám jó, ha megvan a 10-20 méter szabad rálátás esetén.
Viselhető eszközökhöz és kis hatósugarú mesh hálózatokhoz van kitalálva, nem arra, hogy kirakjunk egy állomást a semmi közepére. Persze ha kimész a helyszínre kiolvasni az adatokat, ahhoz amúgy megfelelő, mert viszont jó választás az akkumulátoros üzemhez. Sőt, akkus üzemhez én eleve nem is gondolkodnék másban. Állítólag megfelelő alkalmazásban a BLE kevesebbet fogyaszt, mint az elem önkisüléséből eredő merülés. A wifi-nek nem lesz hosszú üzemideje e szempontból. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Spuri2000 #7245 üzenetére
Ha szeretnél érdemi segítséget kapni, akkor:
1. használd az auto formázást az IDE-ben és a szerint írd a programod (CTRL+T),
2. a fórumon használd kérlek a "program kód" szövegformázási lehetőséget!
Ez így egy katyvasz, ami nem átlátható.
A sorok behúzása rengeteget javít a kód olvashatóságán. Sztem nem túlzok nagyot, hogy senkitől nem lehet elvárni, hogy átrágja magát ezen - mire meglátja benne a struktúrát - és több időt szánjon rá a szabadidejéből, mint ami indokolt lenne. -
Janos250
őstag
válasz
Spuri2000 #7242 üzenetére
Első ránézésre:
az if (kapcsolo1 == HIGH) {
utáni két if nem tűnik tökéletesnek:
A pin2, pin11 állapotától függően vagy az egyiket, vagy a másikat volna célszerű végrehajtani.
A pint akkor is lehet olvasni, ha outputra állítottad, akkor azt adja vissza, amit utoljára kiírtál. -
gyapo11
őstag
válasz
Spuri2000 #7144 üzenetére
Írj egy kis programot, ami másodpercenként kiírja a millis() értékét. Ott látni fogod, hogy a millis() folyamatosan működő számláló, 50 nap után fordul át. Másodpercenként 1000-rel nő az értéke.
Ha elteszed a pillanatnyi értéket egy változóba, és utána a loopban folyamatosan hasonlítod a változót a pillanatnyi millis()-hez, akkor amikor a különbség elérte az 1000-et, akkor eltelt 1 másodperc.
Azt nem írtad hogyan akarod a gombokkal villogtatni a ledet. Addig, amíg nyomod, vagy egy nyomásra kezdjen villogni, második nyomásra hagyja abba.
Rákötöd a gombokat egy-egy bemenetre, és a loopban beolvasod, hogy meg van-e nyomva valamelyik, amelyik igen, az annak megfelelő változóba beírsz egy 1-est, ez jelenti, hogy a lednek villognia kell, ha 0 van benne, akkor nem villog.
A loopban vizsgálod ezeket a változókat, és az értéküktől függően villogtatod vagy nem a megfelelő ledet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Android szakmai topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- World of Tanks - MMO
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest