- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Ezek közül az elsődlegesen "reszelendő" az "espcomm_sync failed".
Ez azt jelenti, hogy nem sikerült a kapcsolat a számítógép és az esp8266 között,
Ez korábban nekem is sok fejfájást okozott. Lecseréltem egy másikra (erre FT232RL) a PL2303 Prolific típusút, mert azzal látszólag működött, de ezt a hibajelzést adta.
Más lehetséges okok:
Az esp8266-nak KÜLÖN 3.3 V-os táp kell, nem elég neki az USB-TTL konverter adta táp.
Tehát
USB ESP
GND GND
RX TX
TX RXTápot nem szabad összekötni.
Elvileg (ezt nem próbáltam) megfelelő konverter esetén a konverter átállítja (kontroll vonalak bekötésével)
az ESP-t programozó üzemmódba. Én a kézi módszert használom: GPIO0 földre kötve, majd UTÁNA reset.
Ezzel programozó üzemmódba áll, és nem lesz a fenn hivatkozott hiba.
Felprogramozás után a GPIO0 - föld csatolás megszüntetve, újabb reset (RST földhöz érintve, picit várni, majd elengedni) és az ESP-ben lévő program elindul.
Egyebek:
Gondolom, a hozzá árult kis panelra raktad fel az ESP12-t. Azon van 3 SMD ellenállás, amiből a középső 0 ohm (rövidzár). Ennek akkor van szerepe, ha a panel hátuljára teszel fesz. szabályzót, mert akkor a panel tápja nem egyenlő az ESP12 tápjával, tehát ezt az ellenállást ki kell venni.
Viszont én még olyan embert nem láttam, akinek ez jól működött, tehát a panelra is 3.3 V szabályozott tápot kell adni.
A másik két ellenállás: jobboldali földre (GPIO02), bal oldali magasra (CH_PD) húzó.
Ami nálam sokat javított a helyzeten:
RESET állandó felhúzása HIGHra .3k-10k értéket írnak, tapasztalatom is ez.
Táp és föld közé kondi berakása.
A reset megoldása nem egyszerű érintéssel, hanem az ellenállással felhúzott reset láb kapcsolóval földre vitele, a kapcsoló két lába között kondival pergésmentesítve.
Na, ennyit, mert nem tudom, hogy itt mennyire morcosak a modik, mikor törlik.
Ha gond van, írj. Mindenképpen össze fog jönni.
Amiket leírtam, nem csupán itt-ott olvasott dolgok, hanem SAJÁT tapasztalat. -
Janos250
őstag
Az ESP12 használható az Arduino IDE-vel, "Arduinoként". Én ezt javasolom, mert rengeteg info és könyvtár van hozzá. Én is ezt használom. Egy USB-serial konverter kell hozzá, amit 3.3 V-ra be lehet állítani. Az ESP12 3.3 V-al működik!!!!!!
Nekem az FTDI csipes konverterrel működik, egy másikkal nem sikerült életet lehelnem bele.
WiFi szerverként használom. -
dave0825
őstag
Nem követtem végig a projektedet, tehát lehet, hogy nem segítség, de én szakdogára a VarSpeedServo library-t használtam szervovezérlésre, és úgy emlékszek, hogy abban nem volt fontos, hogy PWM lábra kössem a szervókat. Én csak egy Uno-t használtam, annak a digitális pinjeire kötöttem a szervókat.
-
softguner
csendes tag
Az esp12-őt nem erre találták ki.
Erre tökéletesen alkalmas:
[link]
Bár ha nagyon akarsz akkor webes felületről 4 autót is vezérelhetsz, mert minden gombra megírod a kis utasítássorozatot, de szerintem az nem a legelegánsabb sőt...RC vezérlésre ezeket ajánlom neked :
[link]Kényelmes, olcsó, 16 csatornás, nagy hatótávolságú.
-
softguner
csendes tag
Nem tudom, hogy itt mire gondolsz, az ESP12-vel webes felületről simán lehet ledeket kapcsolni, lehet szenzor adatot olvasni stb. De azt hogy, te Wifin keresztül billentyűzöd be az AT parancsokat, az nem igazán megoldott. Az ESP12-nek van egy firmware-je, vagy AT vagy LUA, de ha mikrokontrollert nézem, akkor a rajta futó programot azt meg kell írni és fel kell rá tölteni. El van különítve a firmware és a futó program. Ha egy olyan programot írsz, ami az GET-tel küldi és fogadja az utasításokat, akkor tudod a kimenetet kapcsolni, de szerintem az nem megoldott, hogy wifi kapcsolaton keresztül küldöd real time a parancsokat. A kérdésből nekem nem derült ki mit is szeretnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged