- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Teasüti #7312 üzenetére
Hello,
Ha jól emlékszem, akkor külön task ID fog kapni és fog párhuzamosan futni n-szer is.
Amit leírtál az tervezést igényel.
SW megoldásként : a megszakításban kellene viszgálni, hogy mikor volt utoljára meghívva az interupt és ha az idő megfelelően nagy csak akkor végigfuttatni a megszakítás logikáját.
Vagy
Perlmentesíteni HW esen,
Delay miért kell? nem lehet másképpen megoldani? pl Queue v xEventGroup (ez nem tudom, h implementálva van-e ESP32 FreeRTOS ra.) Vagy Taskot suspendedbe tenni és felkelteni amikor kell....
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #7312 üzenetére
Hát, ezt éppen nem próbáltam. Elég érdekes ez a két mag, több task rendszer. Azért pár dolgot leírok, nem Neked, hanem azoknak, akik még most kezdik. Automatikusan a core1-re megy a loop. Azt úgy lehet áttenni a core0-ra, ha megkeressük a main programot, és átírjuk benne 0-ra. Megy, bár lehetnek gondok, pl. mindkét magnak - úgy tűnik - külön számlálója van, ezért vigyázni kell az időzítésekkel. A számlálót ezzel lehet olvasni:
__asm__ __volatile__("esync; rsr %0,ccount":"=a" (CycleCount32));
Ez 240 MHz-el jár, de csak 32 bites, ezért tizen.. másodpercenként átfordul. Én csináltam hozza egy 64-bitest, az már az unokám életében sem fog átfordulni. Viszont, mivel gyors, finom időzítéseket lehet vele csinálni. Elvileg. Ugyanis hiába próbálunk mindent átrakni a core1-ről a 0-ra, akkor is szaggat valami. Talán a saját szoftver számlálója, amit az xTaskGetTickCount()-al lehet olvasni. A 240 MHz-es számlálót írni lehet, de ne írd, mert megbolondul az időzítés. Hogy pontosan mi hol fut, azt nem lehet tudni, mert a vTaskList nem működik. Meg a statisztika sem. A taskok számát le lehet kérdezni, de nem sokra mentem vele, hogy tudom, hogy nálam 7 task van, amiből háromról tudom, hogy mi, a többiről nem. A taskról információt akkor lehet lekérni, ha tudjuk a "nevét". Na, ezt nem tudjuk. Az IRAM-ba rakással is vigyázni kell, mert amit oda pakolunk, csak az egyik magon futtatható. Na, így egy szuszra ennyit.
Egyébként, ha a specialitásait nem akarja kihasználni az emberfia, akkor nagyon jó kis proci, ajánlom mindenkinek. Két mag, gyors, multitasking, de hiába freeRTOS, nem igazán RT (real time), a már említett okok miatt. Előbb-utóbb csak megoldja valaki, hogy a core1-en ne legyen szaggatás, de ezt még a neten is keresik.
Ha mondjuk egy UNO-n futó programot teszünk rá, akkor természetesen ilyen gondok nincsenek, csak annyit tapasztalunk, hogy megy mint a szélvész. Ajánlom is mindenkinek, hiszen alig drágább mint egy kínai UNO, az eredeti UNO árából meg féltucatot vehetünk.
Neked:
Kíváncsiságból megnéztem az RTM kezelést, de csak megnéztem, mert elég macerásnak tűnik első látásra, pedig nagyon jó lenne. Berakja az ember egy külön memória területre az adatokat (1 bit, hogy hi vagy low, és 15 bit a hossz, az időzítés), és utána elindítja, és a hardver sorra veszi ezeket a 16 bites (32= 2*16) adatsorokat és öntevékenyen kiküldi a "PWM" jelet.
Az eredeti kérdésedhez: a static változókra mindenképpen vigyázz, mert az közös!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged