- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
Szia, és (#2382) razorbenke92:
A BD241-nek tudjátok mennyi a hFE-je? 10-25. A VBE 1.8V, és ez azt jelenti, hogy 1k-s ellenállással 30-60mA-t tudsz kapcsolni vele
Ennek a tranzisztornak ahhoz, hogy teljesen kinyisson 0.6A bázisáram kell. Ezért mondtam, hogy vagy darlington (ami a mai világban felejtős), vagy FET.
-
Motor nélkül rendesen nyitott, vagyis meg volt a kellő feszültség.
Ugye tudod, hogy ennek az állításnak nem sok értelme volt?
A tranzisztor nem relé, hogy feszültséget kapcsolj rajta. A tranzisztoron áramot tudsz vezérelni, azt pedig üresjáraton mérve nyilván megkapod a névleges feszültséget, akkor is, ha nem nyitott teljesen. Ha viszont adsz neki egy terhelést, akkor jön a feszültségesés, mert a kapcsolt áram kevés a potenciálkülönbség fenntartásához.
Egyébként az 1K val szerintem is mennie kellett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest