- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Wolfram #23091 üzenetére
Szia!
Úgy tűnik, hogy az a remek motor még lendületből (belül) megtesz valamennyi fordulatot, ami a nagyobb fordulatszámnál arányosan több lesz! Ugyanis ezek a motorok több közlőkeréken keresztül adják ki magukból a fordulatot és a nyomatékot. Ha csak egyszerűen elveszed a motorvezérlést, akkor az valamennyire biztosan túlpörög!
Nem tudom, hogy a driver mennyire szeretné elviselni, ha a 180fok megtétele után adnál egy rövid 'fékutasítást', amivel azonnal leállna a motor belső forgórésze! Vigyázz vele, mert ilyenkor hirtelen, nagy áramfelvételt fog a motor produkálni! Nehogy tönkremenjen az ULN2003-as IC-d! Esetleg összedobhatnál egy izmosabb IC-helyettesítést, nagyobb határértékekkel rendelkező Tranzisztorokból és diódákból!
Fékezéssel sem tudsz majd hajszálpontos pozíciót kiszámolni, mert nem egész számú a közlőkerekek osztása: itt láthatod a magyarázatát...de legalább minden fordulatnál ~ugyanannyi lesz a kúszás! Úgy emlékszem, hogy volt már erről szó! Talán a keresővel megtalálod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest