- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
EvilNside #13748 üzenetére
Hello, mennyire kell ad hocnak lennie?
Leírnád a use-case-t? Ahhoz hogy Minimál batteryről menjen átlagban uA tartományban kellene tartanod a fogyasztást 10-20uA. ESP-NOW nem lehetetlen. Az egyik oldalnak folyamatosan aktívnak kell maradnia, és küldhet vezérlést is, pl a mintavételezési időt növelni, csökkenteni.....Másik a Soft Latch h valami külső trigger hatására aktíválódik csak és amikor végez akkor kikapcsolja magát....
NRF chipek esetenként bluetooth, vagy Zigbeen keresztül .....
-
válasz
EvilNside #13748 üzenetére
Ez így ebben a formában több okból is elvetélt ötlet. Egyrészt a 3V gombelem szerintem nem képes akkora áramerősséget leadni, hogy a wifit táplálni tudja az adás idejére, még ha megtámogatod is vmi nagyobb pufferkondival. Másrészt a vezeték nélküli hőmérők (te vezetékest írtál, nem tudom elírás volt-e) fordítva működnek, deep sleep-ben vannak, időnként felébrednek, elküldik a jelet, aztán visszaalszanak, nem várnak vezérlő jelet. Nekem legalábbis ami volt, 2 fajta is, az így működött. A kültéri egység az adó, a beltéri a vevő.
A li akkus táplálás nem lehetetlen, hasonló projektet csinált az egyik kolléga, egy 18650 cellával több hónapot elmuzsikált egy esp8266+hőmérő modul. De az nem gombelem. Esetleg 3db AAA ceruzaelemmel tudnám elképzelni a legkisebb méretben.
Ha pedig ragaszkodsz a külső triggereléshez, nem írtad ugyan, hogy mekkora távolságot kellene áthidalni, de én vmi analóg jeladót tudnék elképzelni, a vevő oldalon egy nagy nyereségű antennával+rezgőkörrel, esetleg vmi minimális erősítő fokozattal, hiszen egy digitális bemenetre kell jelet küldeni az ébresztéshez, ami uA nagyságrendű jelet igényel. Esetleg ha néhányszor 10m a távolság, lehetne egy tsop IR receiver a vevő és egy tetszőleges tv távirányító az adó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest