Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Janos250 #13245 üzenetére

Szia, részleges válasz:

- TCP megszakadás passz, ezt lehet az ESP csinálja így ? (Nem hiszem, nem lehet hogy vmi programozási izé ?)

- UDP: tipikus streaming/gaming jellegű protokoll, a küldő fél nem vár választ a fogadó féltől, hogy ő megkapta a csomagot, hanem csak küldi észnélkül. Ha a fogadó fél fogadta őt, fogadta, ha nem, nem. Nincs visszacsatolás csomagvesztésnél a küldő fele, emiatt adatfolyam megakadás sem (ami TCP-nél lenne, mindaddig, míg helyesen át nem ment a csomag és erről a visszaigazolót meg nem kapta a küldő fél).

Ha a csomagvesztés nem gond, lehet udp-zni. (Játékban ez nem gond, video-ban sem, mert max. sérül egy képkocka kicsit, na bumm, viszont a forgalom folyamatossága garantált, hibák esetén sincs akadás).

Mobilnetes megosztáson: komplex kérdés, több részre bontom.

1. szolgáltatófüggő, hogy egy SIM kártyával és adatcsommagal rendelkező eszköz, legyen az akár mobiltelefon, akár egyéb, publikus ip címet kap-e, vagy a szolgáltatónál is helyi hálón lévőt, mert spórolnak a nyilvános ipv4 címekkel. A pirosoknál biztos, hogy van ilyen trükk, a kékeknél-rózsaszíneknél nem tudom, de ott eddig mindig nyilvános publikus ip-t láttam magamról.

2. ipv6 mindezen segíthet, ha a szolgáltató, az eszköz és az ESP tudja, de hozhat be plussz bonyikat is.

3. Kék vagy magenta mobil internet kütyüt lőnék, nem telót. [link] Ehhez hasonló (ez csak példa) kütyükkel is lehet kérni, vagy hasonlót megveszel külön és megy bele a SIM, megeteted egy USB portról, vagy akksin keresztül bír vagy 10 órát, sacc.. ezeknek van web-es kezelőfelülete, ahol be tudod állítani a port forward-okat és minden egyéb okosságot, mint egy otthoni router-en. Én egy ilyet használok ha úton vagyok, annak ellenére, hogy a telóm is jóféle motyó, ... tökéletesen teszi a dolgát. Beépített antenna, amit a műanyag doboz nem árnyékol le, szóval a vétel (térerő) is jó, eddig nincs panaszom rá.

• Aryes

nagyúr

válasz Janos250 #13245 üzenetére

Ehhez jó lenne tudni azt is, hogy hogyan épül fel a kommunikáció, milyen weboldalt vagy mit szeretnél folyamatosan elérni, mert az a gyanúm, hogy nem az ESP oldalán van a difi, hanem a kapcsolat nem jól van felépítve (pl http fejlécek).
    Ha gondolod írj privit, elég sokféle webes applikációt írtam már, hátha meglátom a hibát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés