- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß #13250 üzenetére
Köszi!
Igen, a TCP kapcsolat felépítésének a lassúságára az Arduino alatt mások is panaszkodnak. Jó lenne az UDP is, mert nem gond a csomagvesztés, ezért is gondoltam erre is. Mivel ez nem egy állandó állomás, hanem havonta egy-két alkalommal odamegyek valahova,
mérek 10 percig, és ennyi, ezért nem nagyon akarnék erre külön néhánytízezres kütyüt, amikor a telefon úgyis ott van a zsebemben.
Viszont lehet, hogy mégis rákényszerülök.
Most még azon is gondolkodom, hogy az adatokat UART-on beolvasó ESP32-n WEB szerver, amiről a másodpercenként beolvasott
adatokat egyben HTTP-n keresztül megpróbálom leszívni a másik ESP32-vel, de ilyen, több kilónyi adatot egyben nem tudom hogy tudok
átvinni fájlként, de lehet, hogy WEB lapként, de akkor előtte - azt hiszem - karakteres formára kell konvertálnom a bináris adatokat. WEB lap törzsében már vittem át karakteres adatokat, azzal nem volt gond, az jól működött.
IPv6-ot még nem próbáltam ESP-n, de elvileg van. Azt se tudom, telefonon megy-e ez, ennek is utána kell néznem.
Régebben csináltam egy telnetes szervert, ami annyit csinált, mint egy MQTT szerver, hogy amit valaki küldött, azt továbbította minden bejelentkezettnek. Lehet, most is ezzel oldom meg, mert az látszólag jól ment, bár nagyobb adatmennyiséggel azt se próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PayPal
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- Asztalos klub
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest