Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz weiss #12767 üzenetére

Az lehet, hogy a magasabb szintű nyelvek fordítóját az átlagnál jobb programozók írják, viszont meg van kötve a kezük. Náluk egy print utasítás paraméterezhető, formázható, minden portra működik, az assembly meg egy stringet másol a memóriából egy másik memóriába, ami a képernyő területe. Több nagyságrend különbség van sebességben bármilyen optimalizálási képességekkel is. Viszont a magas szintű printet sokkal könnyebb használni és már alaposan tesztelt.
    De volt szó a for ciklusról vagy egy port beolvasásáról, mindegyiknél van még egy csomó utasítás C++ szinten, amit assemblybe nem kell beletenni, tehát gyorsabb.
    És nem kell az egész programot assemblyben írni, csak a sebesség kritikus részeket, a váz maradhat C++ legtöbbször. Ha a loopnak kell assembly sebességgel pörögnie, akkor viszont muszáj az egészet megírni gépi kódban.
    Párszor nézegettem a turbo pascal lefordított, futtatható kódjá codeview-val, mutatta az assembly mellett a pascal forrásnyelvi sorokat is, érdekes volt, akár még tanulni is lehet belőle, de ott is látszott azért a fölösleg, bár nem olyan sok. A fölösleget úgy értem, hogy föl volt készítve mindenféle változóra, túlfutásra, 0-val osztásra meg hasonlók, amit én nem biztos, hogy megtennék assemblyben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés