- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
"szerintem az a lézeres mérő"
Igen a lézeres mérő, és a GPS carrier fázis mérése alapján írtam, a sharpot nem ismerem.Azt még mindig nem mondanám, hogy pontosan értem, hogy mit akarsz, de vannak róla elképzeléseim.
Tehát van egy mozgó kocsi, aminek infókat akarsz küldeni IR-en. Ez alapján akkor a vevőnek a kocsin kell lenni.
Van 1-2-3 (esetleg több) adó ismert koordinátájú pontokban, amik küldik a jelet. A jel erősségéből távolság infót akarsz kinyerni.
Ahhoz, hogy elfogadható pontosságot kapj, muszáj lesz (szerintem) a vevőt egy pincurka servo- vagy léptetőmotorral az adó, azaz a maximális jel erősség irányába állítani. Hogy az egyéb fények által okozott offset ne zavarjon, az adó(k) jele egy 30 kHz körüli jel, így a jel erősségét a van jel/nincs jel szint különbségéből akarod számítani, ami a távolság függvénye.
A távolság egyértelmű függvénye, ha vagy az adó(k) is a vevő felé irányba beállnak, vagy a sík minden irányába egyenletesen adják a jelet.Jel erősséget is akarsz mérni, és a kódot is venni.
a.) Az adó folyamatosan adja a 30 kHz jelet, ebből digitálisan elég könnyen tudsz jel erősséget kapni, a kódot pedig úgy küldöd, hogy egyértelmű legyen a vevő számára, hogy most meg a kód jön. Pl. a startbit dupla periódusidejű, azaz 15 kHz. Így a kód is viszonylag könnyen kinyerhető.
b.) Egyszerre akarod a kódot is és a távolságot is megkapni. Akkor jön a vér izzadása, hogy mindenféle szűrésekkel megold.Adók száma:
1 adó:
A távolságot a jel erősségéből számolod, de kell egy szög is, hogy a feladat definit legyen. Mivel a kocsin nincs (?) digitális iránytű, ezért a pontos irányát nem tudod, muszáj az adónak forogva meghatározni a szöget. A maximális jelhez tartozó szög.
2 adó:
A távolság mint egy adónál, de a kocsin lévő vevő forgatásával meg tudod kapni a bezárt szöget. Ha tudod, hogy a két adót összekötő egyenes melyik oldalán van a kocsi, akkor akár szög se kell.
3 adó:
Szögek nélkül, csupán a távolságokból is teljesen definit.Melyik verzió az általad elképzelt? Vagy valami tök más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest