Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Janos250
üzenetére
Fura ez a táp téma. Alátettem egy 2A-es RasPI-s tápot. Azzal nem világított a kis kék beépített led. 1 óráig. Majd utánna halványan csak elkezdett derengeni. Fogalmam sincs mi lehet ez...
Amúgy most nagy projektem van, hátha van ötletetek

Adott egy kazán. Ezt vezérelném. Erre ezer példa van a neten. Most egy legegyszerűbb tekerős termosztátja van, ennél csak jobbak lehetünk

Nade. A tekerős termosztát nem digitális, hanem tud szabályozni, tehát kis hőmérséklet különbségnél csak alacsonyabb feszültséget küld a kazán fele, ergó a kazán csak kicsit melegít. Ha kell meg nagyon.Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy esp8266-ot relével, amit nem a kazánra kötök direktbe ahogy szokták, hanem a termosztát "adat" kábelét szakítanám meg vele? Azon egyenáram megy ahogy mértem. Tehát arra kötném a relét. A tekerőjén beállítanék egy maximumpot, aminél tuti nem szeretnék nagyobb meleget a lakásba, mondjuk 24 fokra. A relével pedig a visszajövő vezérfeszültséget szakítom meg. Így pl 22 foknál is le tudok kapcsolni, illetve megmarad az analóg vezérlés, tehát mondjuk 24 fokra beállított tekerőnél 22 fok esetén már nem fűt 100%-al akazán csak mitudomén 50-el.
Na?
Egy ilyen egybeépített relés ESP cucc 2-3000 ft körül van .Amúgy en most úgy látom a legnagyobb baja ennek az egesz hobbi arduinós dolognak a ház. Mert lehet itt bármit építeni, az, hogy nincsennek házak az alaplapokhoz szerintem tök gáz. Pl amit vennék relés ESP-t fogalmam sincs mibe tudom kultúráltan beépíteni. 3D nyomtatót meg ezért most nem vennék, hogy tudjak házakat építeni... vagy nem jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Huananzhi x99-bd4 (x99 BYD) + E51620v3 + 16GB Kingstone Hyper X ddr4 2133mhz
- Dell Precision 7670 4K+ OLED Touch / i9-12950HX 16C / 32GB D5 / 1TB G4 / A2000 8GB / IR / HU tervező
- Z790 Strix-A, 14700K, 2x16GB 7200 mhz, Tuf 4080, Corsair H1000i
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Üzletből, garanciával, DeLL Inspiron 16 5630 -i5-1340P-16 szál/16RAM/512SSD/16,1"FULLHD IPS
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold