- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Janos250 #23208 üzenetére
Kezdem a válaszokat sorban:
Aryes: köszönöm a motorvezérlős tippet. Első körben megpróbálnám ezekkel a FET-ekkel, de ha azt mondjátok halott ügy akkor elvetem és megpróbálom a vezérlőt. A panelt most fogom tervezni, de az alkatrészek már meg vannak.
Egyenáramú vezérlést szántam, nem pwm-eset.Tankblock: rendben, köszi, csak azt éreztem, hogy talán fárasztóak lehetnek a kérdéseim. Az 1V drop-ot én a motorvezérlö IC-re értettem.
Fesz esés nálam is van, 4,9V-ból marad 4,3-4,4 a motorra (van irf7316 is. Ez még jó, a motor 4-6VDC közt működik és 100mA normál illetve 150mA végállás árama van. Esetemben egyébként úgy néztem, hogy az induláskor veszi csak fel a 100mA-t, utána 60mA-rel beéri.
Van egy fluke 87 V DMM-em, azon van peak detector, azzal talán meg tudnám vizsgálni, hogy lekapcsoláskor mekkora csúcsfesz indukálódik.
Freewheel diode: ez ismeretlen volt számomra, de a google azt mondja, ez a flyback dióda, tehát a visszirányú feszültséglökések ellen van (spike). Lehet hibásan, de én azt gondoltam, a 7309-ben lévő védődióda erre a célra megfelel. Ha tévedtem, természetesen erről gondoskodom.
Jelenleg a tesztre USB, de ez termézsetesen nem USB lesz. Egy 5V-os 230/5V DCDC konverter lenne a digitális/vezérlö rész tápja. Ez szolgáltatná a standby tápot is hogy távirányítóról bekapcsolható legyen a hangerőszabályzó, tehát ez adja a tápot a mikrovezérlőnek, de a hangerőszabályzó áramkörének nem, az toroidról.üzemel.Janos250: köszi a tippeket neked is. Nem a FET-en esik 1V a tesztáramkörömnél, hanem sok motorvezérlő IC-nél talalkoztam ezzel, ami nekem nem jó. A nálam lévők szerintem kinyitnak, kólülönben nem hajtana a motor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 4
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Microsoft Excel topic
- E-roller topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest