- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
A biztonság kérdéséhez én ennyit tennék hozzá:
Ami Arduinora bejön netről, azt én egy txt fájlként kapom meg, és az én dolgom, hogy mit csinálok vele. Vagy saját magam elemzem, vagy rábízom egy valaki által megírt programra. Én az előbbit követem.
Ha nem azok közül jön be valamelyik, amiket várok, akkor ejtem a dolgot, mondván, hibás kérés jött. Persze a túlterheléses támadás kivédhetetlen, akkor addig elérhetetlenné válik az eszköz.
Vannak módok, amivel lehet növelni a biztonságot. Például lekérhetem a küldőtől akár az IP-jét, portját, MAC címét, stb. , és ez alapján szelektálhatok. Vagy ha SIM-es eszközt használok, akkor lekérhetem a küldő telefonszámát, és csak a számomra szimpatikusat fogadom el.
Ez már elég jó biztonságot ad, nem véletlenül használják kapunyitó, meg egyéb funkcióknál. Nem feltétlenül növeli a telefonszámlát, mert pár csöngetés után megszakít, anélkül, hogy "felvenné".
Lehet SMS-el is vezérelni, de az pénzbe kerül. Ott is a küldő telefonszámának ellenőrzése ad elég nagy biztonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest