Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: WindowBlinds 11
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puritan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. egy éve találkoztam az Arduinoval, azóta foglalkozom vele szórakozásból, vagyis eléggé kezdőnek tartom magam. Uno, és Nano alapon több dolgot is kipróbáltam, többnyire sikerrel megoldottam, amit szerettem volna. Most viszont elakadtam. Vettem egy Wemos D1 minit, aminek ugye az a lényeges tulajdonsága, hogy Wifi modul is van benne, és könnyedén kapcsolódik a netre. A konkrét feladat az lenne, hogy távolról szeretnék vezérelni egy termosztátot. Két irányba indultam el, de egyik sem volt sikeres.Az egyik irány, az ESP2286-osok tipikus példaprogramja, a led kapcsolgatás Web felületről. Ezt a linkelten kívül több változatban is megtaláltam, de mindegyiknek az volt a hibája, hogy csak az otthoni hálózaton belülről működik kívülről nem. De ha működne is, nem tudom hogyan lehet megoldani a dinamikus IP cím problémáját.
A másik irány a Blynk alkalmazás volt. Ennél mobilra telepített alkalmazás csatlakozik a Blynk szerveréhez, és az előre elkészített kis "eszközöket" pl, kijelző, nyomógomb, léptetőgomb, stb. lehet egymás mellé rakosgatni az alkalmazásban, és a megadott kódokat kell a saját kódunkba beilleszteni, amivel végül is vezérelhető lenne az eszközünk. Ennek az a hibája, hogy csak az egyik irányba mennek az adatok, tehát a Wemoshoz csatlakoztatott hőmérő értékét szépen látni a mobiltelefonon, de a mobilon megadott számszerű értéket az istennek nem lehet a Wemoshoz eljuttatni.
Az lenne a kérésem, hogy milyen egyszerű módszert javasoltok, aminek a segítségével webről működtethetem a Wemost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SERIES 10 46mm GPS fekete gyönyörű, 100% akkumlátor! December 18-ig Apple garancia!
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold