- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puritan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. egy éve találkoztam az Arduinoval, azóta foglalkozom vele szórakozásból, vagyis eléggé kezdőnek tartom magam. Uno, és Nano alapon több dolgot is kipróbáltam, többnyire sikerrel megoldottam, amit szerettem volna. Most viszont elakadtam. Vettem egy Wemos D1 minit, aminek ugye az a lényeges tulajdonsága, hogy Wifi modul is van benne, és könnyedén kapcsolódik a netre. A konkrét feladat az lenne, hogy távolról szeretnék vezérelni egy termosztátot. Két irányba indultam el, de egyik sem volt sikeres.Az egyik irány, az ESP2286-osok tipikus példaprogramja, a led kapcsolgatás Web felületről. Ezt a linkelten kívül több változatban is megtaláltam, de mindegyiknek az volt a hibája, hogy csak az otthoni hálózaton belülről működik kívülről nem. De ha működne is, nem tudom hogyan lehet megoldani a dinamikus IP cím problémáját.
A másik irány a Blynk alkalmazás volt. Ennél mobilra telepített alkalmazás csatlakozik a Blynk szerveréhez, és az előre elkészített kis "eszközöket" pl, kijelző, nyomógomb, léptetőgomb, stb. lehet egymás mellé rakosgatni az alkalmazásban, és a megadott kódokat kell a saját kódunkba beilleszteni, amivel végül is vezérelhető lenne az eszközünk. Ennek az a hibája, hogy csak az egyik irányba mennek az adatok, tehát a Wemoshoz csatlakoztatott hőmérő értékét szépen látni a mobiltelefonon, de a mobilon megadott számszerű értéket az istennek nem lehet a Wemoshoz eljuttatni.
Az lenne a kérésem, hogy milyen egyszerű módszert javasoltok, aminek a segítségével webről működtethetem a Wemost?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged