Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Okos?telefon
- sh4d0w: Nyitlocker
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytoll
senior tag
Hello! Hátha van itt valaki dkms mágus:
VMware workstation AUR package még nem kompatibilis a legújabb 5.8+ kernellel, ezért eddig 5.7.9-es kernelt futtattam. Figyelmetlen voltam és frissítettem 5.8.5-ös kernelre (ahol nem működött a VMware), majd downgrade-eltem vissza 5.7.9-re (linux package és linux-headers).
A probléma viszont itt indul, a kernel moduljaim nem tudtak települni 5.7.9-es kernelre, ahogy azt előtte tették. Bármit csinálok mindig elszáll 10-es hibakóddal a dkms install bármilyen modulra. Bővebben megnézve a logokat azt találtam, hogy gcc/plugin not compatible üzeneteket dobálnak a dkms modulok telepítés során.
Ezt követően próbáltam downgrade-elni a gcc-t is, 10.x verzióról 9.3-ra, de ugyan úgy sikertelen volt minden dkms telepítés.
Kezdek kifogyni az ötletekből. Volt valakinek ilyennel gondja ezelőtt? -
Nagytoll
senior tag
Nálam is oh-my-zsh fut néhány pluginnal. A powerline érezhetően belassította minden parancs futtatása után megállt vagy 1mp-re, a többi plugin szépen fut.
-
Nagytoll
senior tag
Hello!
Ma ügyködtem valamit arch live iso-val és feltűnt, hogy sokkal reszponzívabbnak érződik a billentyűzetem mint a rendes feltelepített rendszeremen.
Kevesebb ideig kellett nyomva tartanom egy billentyűt, hogy elkezdje ismételni a karaktereket.
Pár napja láttam is egy Luke Smith videóban, hogy vim-ben is fel lehet gyorsítani így a billentyűzetet.
Nekem teljes system-wide konfiguráció kellene KDE-ben, de nem tudom, hogy ezt a beállítást hol érem el. A keyboard repeat-et próbáltam változtatni, de semmi nem történt. -
Nagytoll
senior tag
válasz
Nagytoll
üzenetére
Megvan a probléma.
Interferencia...
Pedig ez volt az első amit kizártam. Nem hittem hogy tényleg be tudnak egymásnak zavarni a dolgok. Eddig sose volt interferencia gondom.Bluetoothon keresztül elsőre jónak tűnt ameddig be nem dugtam a dongle mellé egy pendrive-ot és elkezdtem rá írni dolgokat. Egyből megfagyott az egérmutató

Most úgy néz ki jobb a helyzet hogy a Logitech unifying vevő a gép hátuljába az alapba van dugva olyan portba ami körül nincs más. Közben 2 másik eszközhöz is kapcsolódva volt a gép Bluetoothon.
Az lesz a végső megoldás amit valahol olvastam, hogy egy USB hosszabbító kábellel távolabb lesz a Logitech dongle, így elvileg nem lesz annyi interferencia.
-
Nagytoll
senior tag
A nagy részével tisztában voltam köszi

Elsőre meg akartam bizonyosodni hogy nem hardveres probléma. Akkor ugye előjönne minden platformon.
A GPU driveres dolog érdekesen hangzik. Ez eszembe sem jutott.
A legújabb amdgpu/mesa driver van fent. A napokban frissítettem 19.xx valami driverről, de ott is akadt.
Mindjárt megnézem hogy Bluetoothon keresztül mit produkál az egér. Eddig a gyári unifying vevővel használtam.
-
Nagytoll
senior tag
Hello!
Van itt valakinek tapasztalata Logitech unifying wireless egérrel?
MX master egerem volt és folyamatosan laggolt, beakadt, nem tudtam végighúzni az egérmutatót az asztalon anélkül hogy nem akadna meg vagy 3x. Ezt betudtam annak hogy több éves az egér és már kezdett szétesni.
Megvettem az új MX master 3-at erre pont ugyan úgy laggol/akad arch-on mint az előző
Utánanéztem a neten, kipróbáltam néhány programot amit arch wikin írnak, de semmi javulás nincsen.
Valami ötlet, hogy ezt hogy tudnám debuggolni?
-
Nagytoll
senior tag
Sziasztok!
Archot telepítettem egy teljesen új ryzen/vega konfigra, nvme ssd-re és telepítés közben minden jól ment, de mikor végeztem és leallitottam a gépet nem sikerült újra bootolnia. Se kép, se grub menu, se semmi nincs. Még az alaplapot se hallom pittyenni (mondjuk elsőre se hallottam). A gépben van még az ssd-n kívül egy WD hdd is, de azt még nem particionáltam.
Az nvme ssd-n 3 particiot csináltam, egy EFI-t (/mnt/efi), egy swap-ot, és a maradék helyre pedig ext4 (/mnt).
Az lehet gond hogy a grubot simán grub-install --efi-directory=/efi-vel telepítettem, anélkül hogy megadtam volna neki a /dev/nvme-t mint cél device-t?Remélem valakinek lesz ötlete és nem hardveres gond lesz

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- 191 - Lenovo Legion 5 (15AKP10) - AMD Ryzen AI 7 350, RTX 5060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BoB