Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A kérdés...
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, nálam is így hozza létre az useradd -m parancs, amit mindig az Arch Wiki alapján csinálok. Az megint más, hogy én utána usermod-dal berakom a felhasználóm a video, storage, disk, audio, wheel csoportba is, néhány szoftvernek meg a sudo-nak szüksége van ezekre. De ez sem úgy történik, hogy így hozódik létre telepítéskor, hanem én futtatom tudatosan ezeket a user/group parancsokat, semmilyen automata installer nem dönti el ezt helyettem. Ez a jó az Archban, csak a systemd és az initramfs van eldöntve az ember helyett, minden mást saját maga állíthat, telepíthet.
Engem egyébként nem érdekelne, hogy a userem tagja-e a userem nevű csoportnak, vagy csak a users-nek. Teljesen mindegy. Ha annyira zavar valakit, később egy darab usermod paranccsal át tudja ezt szabni magának, csak akkor lehet a fájlrendszeren a user fájljainál át kell szabni a csoportjogosulságokat is chmod-dal.
Egyébként míg nem lesz jó a Gentoo-m, addig feldobok egy Archot az Artix helyére. Oka: Artixon nem tudtam megoldani a lassú mirrorokat, és a rendszer idle memóriafogyasztása elszállt 300 MB-ra, ami nálam sok. Archon 140-170 körül tartottam, pedig ott systemd is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
BoB