Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz #63718632 #7318 üzenetére

Mindegy melyiket választod. Mindkettő jó. Amúgy a telepítési scriptjeimet pont ma frissítettem, mert volt olyan rész, ami már nem úgy működik, meg automatizáltam 3-4 rendszerfile-ba írást is, hogy ne kelljen mentett fileokat visszatölteni. Kipróbáltam, és megkaptam ugyanazt a működést, mint most van. Frawly-ra én nem hallgatnék a telepítési script nem-megírása miatt. Én szeretem időnként frissíteni, korszerűsítenni. Az is csak gyakorlás. Az még nettó hülyeség, hogy nagyobb munka karbantartani, mint kézzel feltelepíteni az egészet. Csak 1 dolgot kellett javítanom. Formázások nem mennek scriptből, miközben manuálisan ugyanaz lefut. Csak ennyi volt. Többit amit változtattam csak szebb, konfortosabb lett.

• Frawly

veterán

válasz #63718632 #7318 üzenetére

A saját scriptet nem ajánlom, mert nagyobb munka megírni meg folyamatosan gondozni, mint a rendszert feltelepíteni. És ha scriptet használsz, nem fogod látni, hogy mi miért nem megy, kifelejtettél-e valamit, vagy a rendszertelepítés menete változott, amihez a script nincs hozzáigazítva.

Így én egy pacman -Qq csomaglistán kívül semmit nem mentenék. Elvileg a felhasználód beállításai meg megmaradnak, ha a /home-ot külön partícióra tetted.

Nálam ezért is rövidebb az Arch telepítése, az EFI /boot és a /home is külön partíciókon vannak, így egy újratelepítéskor csak a root partíciót formázom, meg arra telepítek, a boot és home része a régi telepítésből van, így egy csomó telepítési lépést kihagyhatok, megspórolhatok reinstallkor. Persze a home-ot sem egyben húzom vissza, általában átnevezem a régi /home/felhasználkói-mappát, de fontos-alap config fájlokat visszahúzok belőle.

Esetleg a /etc/ mappából lehet még pár fontos config fájlt elmenteni, pacman.conf, ntp, hostname, /etc/systemd/system.conf, sudoers, stb., de ezt nem szoktam részemről megejteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés