Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #6757 üzenetére

A Vifm sem tud futni önmagában, kell neki a terminál. De ez kifizetődik, amikor már sok terminálos alkalmazás van nyitva, akkor egy csomó libet közösen használnak, nem tölti be mindegyik példány a sajátját. Így 10-15 terminál alig foglal többet memóriában, mint 2-3.

A Tux Commandert rég néztem, akkoriban évekkel ezelőtt nem találtam rossznak. De aztán mikor fő rendszerként váltottam Linuxra, akkor a Double Commandert tettem fel. De mióta áttértem csak terminálos alkalmazásra (mpv, firefox, játékok kivételével), így terminálos fájlkezelésnél maradok. Megmondom őszintén, a Double Commander hiányzik, mert elég zseniális, sokat tud. De hát nagy bloat progi egy terminálos megoldáshoz képest. Néha napján mégis előveszem, ha valami olyan különleges tömörítvénybe kell belenézni, amit a Vifm nem kezel.

A trash-kezelését sose bántottam Vifm-nek. mc-ben nem tetszik, hogy a nézeteit és a billentyűit nem lehet normálisan testre szabni. Vifm-et teljesen testre lehet szabni és saját scriptekkel, makrókkal bővíteni. Na, meg a hatékonyabb vim-es irányítás is mellette szól. Az mc csak a fájlstruktúrában tud vimes billentyűkkel mozogni, de ezzel kifújt.

Nézegettem még Rangert, de a Python miatt kiesik, kerülöm az abban írt alkalmazásokat, és még ott van az „lf” (LF kisbetűkkel), amit még nem próbáltam. Az nnn fájlkezelő sem jött be, nekem túl kevés, amit nyújt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés