- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van, tényleg nem kell az AMDGPU PRO driver a Dirt4-hez, betölt a nyílt vulkan driverrel is, csak sokkal lassabban, utána már a játék sebességgel nincs gond. Nyílt vulkan driverrel legalább 3-5 perc amíg betölt a játék, míg amdgpu-pro és hozzá tartozó vulkan csomaggal szinte azonnal indul. Az amdgpu-pro-t és a hozzá tartozó vulkan drivert leszedtem, és felraktam az amdvlk opensource vulkan drivert, és valóban ezzel is megy a Dirt4. Sőt Debian buster alatt is tettem egy próbát a Dirt4-el, ott csak a mesa féle radeon vulkan driver érhető el, az amdvlk nem, a mesa vulkan-t felraktam és azzal is betöltődött a játék, persze itt is lassan töltött be, de utána játszható volt.
Az amdgpu-pro-nak van egy hátránya hogy a telepítése aur-ból nem valami gyors, ugyan nem forrásból teszi fel, hanem ubuntu 18.04-re való deb csomagokat szed le lassan valahonnan és ezt alakítja át arch kompatibilissé. Gondolom a frissítése se lehet túl gyors az amdgpu-pro aur csomagoknak.
Ki kellene deríteni miért tölt be lassabban a nyílt vulkan driverrel a dirt4, a googleban egyelőre nem találtam megoldást. -
Nem nagy ördöngősség az amdgpu pro, a wiki szerint ez egy userspace driver ami a nyílt amdgpu kerneldriver felett fut, a lényeg hogy ne fusson az X amikor telepítjük, mert akkor problémás a telepítés utáni első reboot mert szétesik a kép.
Egyébként linuxon Vulkan alatt jobb teljesítményt nyújt a Dirt4, high részletességgel tudom futtatni, míg windowson csak mediumon mert high-en már picit szaggat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest