Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz b3Ro #5062 üzenetére

Szerintem a Gnome3 kompozitora hasonlóan a belőle készült Cinnamonhoz, nem állítgatható felhasználó által. Azért keressétek csak szorgalmasan. :D

20-intel.conf igy allitottam be, wiki-t kovetve:

Section "Device"
    Identifier "Intel Graphics"
    Driver "intel"
    Option "TearFree" "true"
    Option "AccelMethod" "uxa"
    EndSection

sokan ezt is javasolják:
    "AccelMethod" "sna"

vagy így:

Section "Device"
    Identifier "Intel Graphics"
    Driver "intel"
    Option "TearFree" "true"
    Option "AccelMethod" "sna"
    Option "DRI" "3"
    EndSection

(#5063) Frawly

Gnome3-nak miért kéne waylandesnek lennie? Alapból biztosan nem az.

• Frawly

veterán

válasz b3Ro #5062 üzenetére

Pedig így mennie kéne, ahogy csináltad. A Gnome kompozitorát megnézted? Saját beépített kompozitorral jön. Ott be kéne kapcsolni a vsyncet.

Egyébként ezt a kimenetet nem értem. Lehet igaza van lev258-nak, és én vagyok tájékozatlan, de emlékeim szerint a Gnome3-nak már waylandesnek kéne lennie, aminek a modesetting drivert kéne betöltenie (nem is lenne szabad tudnia mit kezdeni a Xorg driverrel), nálad meg Xorg-ot ír Intel Xorg driverrel, ami nem ajánlott, főleg Kaby Lake GPU-n nem, az Arch Wiki külön ki is emeli, hogy csak régi Intel GPU-kra jó már, újabbakra nem ajánlott. Mindegy, ehhez ne nyúlj hozzá, mert igaz, hogy le kéne szedni, de múltkor is volt egy kezdő a Mint topikban, akivel leszedettem a Xorg drivert, erre annyira összeqródott a telepítése, hogy kép sem volt, pedig nem lett volna szabad ilyennek történnie. Szóval én eltávolítanám az xf86-video-intel csomagot, de neked ajánlani nem tudom, ha megléped, csak saját felelősségre csináld, nem vállalom a felelősséget, ha nem lesz kép!!!

Szerk: remélem a Gnome-ot nem git-ből forgattad le, hanem rendesen a hivatalos Arch tárolóból szedted le pacman-nal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés