- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
válasz
PandaMonium #3851 üzenetére
Igaz, én csak a HDD-s Archnál használom úgy, ahogy írtad.
-
jimmy399
senior tag
Legújabb kernellel sikerült belefutni egy:
"AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0017 address=0x0000000000001000 flags=0x0000]"
hibaüzenetbe, ami szimplán csak vidám 1 perccel hosszabítja meg az SSD-s indulási időmet ami csak 3 másodperc lenne max... Az egyel ezelőtti kernellel simán ment, most meg hm... Olvasgatva az angol fórumokat írták hulladék az AMD virtulaizációs implelentációja... Még szerencse, hogy iommu=soft paraméterrel nem tartja fel a bootot egy vidám perccel...
-
-
jimmy399
senior tag
Szembe találtam magam egy nagy gonddal.
Fel akartam telepíteni az Arch-ot egy GPT-s lemezre. Nem sikerült... UEFI BIOS de legacy boot-tal. Létrehoztam neki a 200 MB-os EFI FAT partíciót a root partíciót, swap partíciót, meg egy NTFS partíciót a lemezen. Eddig király, de az arch wikit olvasva se tudtam rendesen feltelepíteni a rendszerbetöltőt. Legacy módban nem indul el a rendszer, grub rescue fogad. Azt hiszem egészen másképp kell telepíteni mint egy MBR-es lemezre, s a leírásban meg is csináltam mindent de mégse akar menni... Kár, most lehet ezért újra kell partícionálni az egész lemezt, hogy MBR-es legyen...
-
jimmy399
senior tag
válasz
spammer #3588 üzenetére
Akkor nem fogok kétségbe esni.
Viszont kérdésem lenne. Az Arch-on az fstabban megadtam egy samba megosztást, amit a boot során a systemd nem csatol fel. Failed-del elbukik a kísérlet, csak terminálból megy a mount -a paranccsal, miután teljesen elindult a rendszer. Ja igen és a dhcpcd is elhasal ip kérése közben valamiért... Ez miért? A dhcpcd-vel kap dhcp segítségével routerrel vezetékes hálózatról ip-t... -
jimmy399
senior tag
válasz
spammer #3586 üzenetére
hú, ez elég bomyolultnak tűnik, de lehet majd rászánom magam. Nekem is volt backup a teljes rendszerről, sőt mind a három oprendszerről, de pont ezen a merevlemezen voltak rajta azok. Bár éppen beszerzés alatt van egy 1 TB-os verzió egy Western Digitalból, remélem tovább húzza, mint 1 év.
Már alíg várom, hogy ismét nekieshessek az Arch telepítésnek, bár kb 1 hónapja telepítettem, de már kb sokmindent el is felejtettem, hogy oldottam meg. Na mindegy. Amúgy mellesleg jó nehéz a lemez... így kézbe fogva 2 kg felé tendál a súlya, az SSD-hez képest kb nehézbombázó xDJa ugrott az a pár virtuális oprendszer is ami a virtualboxban volt... :S
-
jimmy399
senior tag
Hamarosan ismételt erővel vetem bele magam majd az Arch telepítésébe, mert sikeresen elszállt alóla a merevlemez... :S Persze a biztonsági lemezkép mentések is ezen voltak. Fura volt, mert a grub olvashatatlan hd2-t jelentett, belépett a rescue módban, de egy-egy restart után még ment. Aztán indítottam az Arch-ot, és nem egy helyen perosan jelölt be sorokat a logban... Feltételeztem, hogy lehet adatkábel vagy tápkábel lazult ki, szétszedtem a gépet és megigazgattam. Aztán bekapcsoltam a gépet és hallottam a legrosszabbat, amit lehet hallani amikor egy halálán van. Kattogás. Ez a 2. lemez, ami meghal a 15 év alatt mióta van gépem.
Eddig egy 1 Gb-os WD halt meg, most ez az 500-as Seagate... Poén, még csak most vettem észre, hogy ez a HDD már eleve javított volt. "Certified repaired HDD" ez van rajta a cimkén, bár tény, hogy ettől még vadiúj HDD-k is elhasalnak, ha úgy alakul...Ajh, mire beállítottam az Archot úgy, hogy jó legyen... most kezdhetem elölről. Addig kellett volna mentést készíteni, amíg ment a lemezképekről, de már késő. Nem indul be a lemez. Kifagy az EFI tőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- World of Warships
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest