Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rimuru
    veterán

Hello!

A napokban Arch linuxot szeretnék telepíteni egy AMD Athlon XP számítógépre. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
    Először is, milyen ablakkezelőt? nVidia GeForce 4200Ti van a cuccban, ahhoz nem tudom van-e rendes zárt driver. Szóval lightweight kéne. LXDE-ből meg Ubuntu 12.10-es tapasztalataim vannak, szerintem túl fapad. A Design még elmenne, de annyi tudást elvárnék mint a Mint Cinnamon tud. Tehát keresés a "start menüben", meg ablakok pofozása hogy a monitor felét foglalja el. Igazából ennyi kéne.
    RAM az van, 1,5GB. Viszont a HDD 40GB-os, amin még osztoznia kell egy Win98SE-vel, mert kísérleteznék XP-n nehezen munkára bírható játékokkal. Meg mondjuk lecserélném (pihentetném) a fasza kifáradt Take ME! tápos P3-masomat. (Nokia DCT-3 flash)
    15GB+ 512MB swap együtt elég neki? Úgy hogy a /-ben csak egy mappa a home?

Aztán remélem beválik. XP nagyon szenvedett már rajta, csak a táp tönkrevágta a 160-as vinyót (mercury). Erre meg már nem fér föl... (ahogy mi használjuk)

Ha kell DE akkor szerintem jó az LXDE, de ott van simán az Openbox, vagy Awesome és keresel valami alkalmazást amivel tudsz úgy keresni ahogy akarod (csak nem a menüben jelenik meg hanem futtatod külön). Emlegettem korábban már itt is (vagy PH-n másik Linuxos topicban) valami keresős dolgot, szerintem Siriusb tudni fogja ő rémlik vele kapcsolatban. Én awesome-os modult használok tabulátoros kiegészíts megy nekem az elég.

Új hozzászólás Aktív témák