- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Artix-on vagyok már egy jóideje, de kíváncsiságból egy másik drive-ra feldobtam az Arch-ot. Hogy tudom azt megoldani hogy a másik lemezen levő Artix titkosított(luks) root partíciója egy boot-kori jelszóbekérés után automatikusan felcsatolódjon ? Az /etc/crypttab -ba ezt írtam:
CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none discard timeout=60
Induláskor kb a vga driver éledésekor bekéri a meghajtó jelszavát, ezzel létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 amit bejelentkezés után manuálisan akár udisksctl-lel tudok csatolni. Viszont automatikusan szeretném. Ezt írtam az /etc/fstab-ba:/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.device-timeout=20ms 0 2
Nem tudja a systemd felcsatolni. hibaüzenet jön bootkor. Lehet az a gond hogy a lemez titkosítása túl későn oldódik fel, a vga driver inicializálódásakor, és a systemd előtte akarja csatolni, amikor még a /dev/mapper alatt nem jött létre az eszköz. Próbálom értelmezni az Arch wiki vonatkozó részét, de gyenge az angolom. Szóval hogyan oldható meg hogy a meghajó időben feloldódjon és az automatikus csatolás megtörténjen ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Windows 10
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Formula-1
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest