Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy
    addikt

Sziasztok!

Eddig asztali gépen ubuntut használtam, de meguntam, sok gondom volt vele. Laptopon már jó ideje manjarot használok, ami atom stabil, így gondoltam áttérek az asztalin is.
    Ez szép és jó, de a TP link AC600 t2u Plus wifi kártyám nem bírom működésre bírni.
    Pedig nagyon fontos lenne, mivel oda a géphez nem tudok kábelt lehúzni...
    Próbáltam ezt, anno ubuntun segített:
    https://mybuntu.okis.hu/news.php?news=202101091015
    De itt egyszerűen semmi, próbáltam különböző videók alapján,volt benne azt hiszem "dkms", hasonlók, de nem bírom működésre bírni.
    lsusb látja egyébként, tehát driver gond van itt.

Esetleg valaki találkozott ilyennel?
    Bocsi ha valamit hülyén írtam le, kb 4 hónapja használok fő rendszerként linuxot, nem vagyok még nagy guru...

Tehát telepítsd fel a linuxodat egy ezeréves usb-s wifi hálókártya segítségével (pl régi tp-link, vagy régi ralink usb-s wifi kártya segítségével) és mindaddig ne nyúlj rá a fax@ rtl8812au kártyádra, amíg ki nem tiltod a rossz gyári támogatását az >=5.9 kerneledből, mert csak ezután tud érvénybe lépni a kártyád régebbi kernelekhez fejlesztett DKMS drájver (kernel modul).

Tehát ha majd odaérsz akkor:
    Wi-Fi not working for kernel >= 5.9
    The Linux Kernel 5.9 version comes with a broken rtw88 module developed by Realtek that has poor compatibility with most revision of the 88xx chip.
    You must disable it by adding the following to your module blacklists (/etc/modprobe.d/blacklist.conf):
    blacklist rtw88_8812au

Tehát nyitsz egy terminált
    cd /etc/modprobe.d
    sudo nano blacklist.conf

a villogó kurzorhoz begépeled ezt:

blacklist rtw88_8812au

majd cotroll o (avagy ctrl+o)
    enter
    ctrl+x

Most már nem működik a kerneled rtl8812au támogatása és tolhatod rá a DKMS támogatást:

***UPDATE 09.08.2021***

Installation on Ubuntu 20.04 or Linux Mint 20.2:

Open the terminal and execute the following commands :

1. Update the package information :

sudo apt update

2. Install dkms and git :

sudo apt install dkms git

3. Install Build Dependencies :

sudo apt install build-essential libelf-dev linux-headers-$(uname -r)

4. Download the Driver files using git :

git clone https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git

5. Navigate to the Downloaded directory :

cd rtl8812au

6. Install the Driver

sudo make dkms_install

if the installation is aborted , execute this command '''sudo dkms remove 8812au/5.6.4.2_35491.20191025 --all''' , if errors pop up '''Usage: remove / --all'''

Vagy arch esetén telepíts egy yay-t , azzal egy pamac AUR-t lépj be a pamacba engedélyezd az AUR támogatást és ezutrán keress rá az rtl8812au422-dkms-git -re és telepítsd.

Indítsd újra a vasadat most már az ócska hálókártya nélkül.

Remélem, hogy sikerülni fog . Az
    blacklist rtw88_8812au sor csak analógiás alapon lett általam kreálva, de bízom benne, hogy jó lesz.

Hajrá ! :)

Új hozzászólás Aktív témák