Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Így már működik :) a lényeg hogy pontosan ugyanazt a rendszert hozzam létre, mint Arch alatt, csak debian alapokon. Ez a kérés, én meg nem mondtam nemet. De most ezt csinálva nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a debian max minimál install-al szervernek jó, mert innen felépítve desktopra eléggé pazarló. Nem csak memóriát foglal többet, de jóval több csomagot is tett fel, és még nem vagyok kész. Most egyelőre a polybar-al és az arra kirakott cuccokkal szenvedek. Halál jól működik Arch-on, debianon egyelőre nem akar. Mondjuk az külön vicc, hogy a netinstall közli, hogy az ath10-es drivert én külön adjam meg neki. Baszki netinstall. Hiányzik driver, akkor töltse már le.

Végül melyik megoldás működött pontosan?

Debiant nem tudom, nagyon rég használtam már minimal netinstall, sok éve. Mennyi az a sok memóriafoglalás?

Én is Polybar-ral tolom, meg Openbox WM és Picom kompozitor, xautolock + i3lock képernyőzárnak. Login Managert nem használok, 1-es konzolról (tty1) jelentkezve be automatikusan indul a X.org, xinit-be fel van véve az openbox-session. A háttérképet a feh jeleníti meg, terminálnak Alacritty van.

Debian-nál az ath10 drivert azért neked kell feltenni, mert non free csomagként igényel egy firmware-t, és a non free alapból tiltva van rajta, alapból le sem tölt ilyeneket, mivel a Debian szigorúan GNU Free disztró, azaz alapból csak olyan csomagokat érsz el a tárolóból, aminek szabad licence van. Egyébként a Void Linux is ilyen. Meg a Parabola, ami egy Arch-klón. Ezekben, ahogy Debianban is, az első, hogy még telepítéskor vagy közvetlenül telepítés után engedélyezni kell a nonfree tárolót.

Új hozzászólás Aktív témák