Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Ez igaz. Ennyiből a te megoldásod elegánsabb, nem vár még feleslegesen újabb X percet, hanem a frissítés befejeztével azonnal szabályosan leállítja a gépet. Viszont csak terminálból indított frissítéssel működik.

Bár a legegyszerűbb csak simán terminálosan futtatni a frissítést. Ha még letöltés közben van, és jön a telefon, akkor ki lehet lőni Ctrl+C-vel, vagy a letöltés végeztével a nem-et választani telepítéskor, így később is befejezhető a frissítés egy újabb futáskor. Ha viszont már telepíti a frissítéseket, és jön a telefon, hogy menni kell, akkor én azzal már nem trükköznék, megvárnám. Egy nem korszerűtlen, SSD-s gépen a legnagyobb Arch frissítés is, mikor az összes csomag lecserélődik (igaz ebbe nem kalkuláltam bele az AUR-os frissítéseket, amiknél forráskódból forgatással is megy el idő), végez kb. 2 perc alatt, annyit szépen a telefonáló megvár, míg indulok. Azért az elég furcsa hívás lehet, ami után annyira gyorsan kell indulni, 0 ms-on belül, hogy csak a telefont van idő letenni, meg Ctrl+C+shutdownt nyomni.

Egyébként még annyiból igazat adok a kollégának, hogy ez gyakori felhasználói igény. A windowsos topikokban is gyakran előfordul, hogy valakinek azonnal menni kéne, ezért kilövi a Windows frissülését, ami később gondhoz vezet. Ezért a moden OS-ek frissítés/csomagkezelőjébe be kéne építsenek egy hotkeyt, aminél van a frissítés befejeztével állítaná le a gépet, vagy az első alkalmas, menthető részműveletnél lőni ki a frissítést, úgy, hogy később be lehessen fejezni, adatvesztés és a telepítés tönkretétele nélkül. Teljesen kivitelezhető lenne.

Igazad van. Én ma indítottam egy frissítést, és kb 132db elemet töltött le (ezek mind lent voltak, de mégis szükségesnek ítélte, mert compton helyett már picom lett a csomag, ami csak most derült ki), majdnem 400MB letöltés, és ezek telepítése. i3-as notebookon ssd-vel 1 perc alatt felrakta. Szerintem ez akármilyen sürgős könnyen kivárható.

Új hozzászólás Aktív témák