Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Rák
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Én pl azért raktam Grub-ot systemd-boot helyett, mikor egy Kubuntus próbálkozás után újraraktam az Arch-ot, mert a Grub képes egy másik lemezen lévő OS-t(gyk Windows) is indítani. Míg a systemd-boot csak akkor képes erre ha a windows efi partíciójáról a microsoft könyvtárat átmásolom az Arch efi partíciójára. Nem túl elegáns megoldás de így érzékeli a systemd-boot a windowst és megjelenik a menüben és el is indítja a másik lemezről. Hátránya ennek a megoldásnak hogy a Bios(uefi) menüben így kétszer jelenik meg a windows boot manager bejegyzés, ezt el akartam kerülni, ezért raktam Grub-ot. A windowsos indítómenü hozzáadása a grub hoz úgy nézett ki hogy felcsatoltam a windowsos lemez efi partícióját a /mnt alá, futtattam az os-prober-t, kiírta hogy felismerte a windows efi betöltőjét, aztán a szokásos grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg ami szépen hozzáadta a windows indítómenüt. Nem olyan rossz a Grub, custom menük hozzáadására is van lehetőség, az Arch wiki grub pontja ír néhány példát, pl Efi(Bios) menübe lépés, én ezt hozzáadtam, és prímán működik, ha rányomok akkor az EFI-be dob a gép újraindulás után. Bár tény hogy a systemd-boot-ban alapból van efi-be lépés menü.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- LEGO klub
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Google Pixel topik
- OLED monitor topic
- iPhone topik
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
BoB