Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Nekem egy i3-7130U (Kaby Lake) van a notiban 4GB memóriával, és egy sima Kingston SSD-vel. Egyedül az Atom indulása lassú (4mp a betöoltődése pluginekkel és 4db megnyitott file-al). VIszont ha elindult, akkor már minden gyors, pedig az alap intel vidkártyát használom benne, és nem a dedikált Geforce MX130-at, ami azért gyorsítana rajta.

A Libreoffice meg a Gimp hasonlóan lassú elinduláskor, de a többi program gyakorlatilag azonnal megnyílik.

Nálam i7-2620M prociról van szó (Sandy Bridge), 16 giga RAM, Crucial MX300 SATA3 SSD, Arch Linux Openboxon próbáltam akkoriban, pluginek nélkül az Atomot. Nem mértem hány másodperc, de elég lassú volt minden tekintetben.

A GIMP meg a LibreOffice minden gépen lassan indul, i9-esen, meg Threadripperen is, még az sem számít nekik, ha NVMe SSD-t teszel alá. De csak az első indítás ilyen, ha nem rebootol valaki, másodjára gyorsabban nyílnak meg. De a GIMP-nél meg a LibreOffice-nál nincs gond ugyanezen a gépen, lassan indulnak, de aztán használható sebességgel futnak, nem úgy, mint az Atom.

Új hozzászólás Aktív témák