Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz JoceeHunt #7835 üzenetére
Itthon semmi... a 4G nem megy mert más frekvenciát használnak az itthoni szolgáltatók, ezért csak 3G-üzemmódban menne. (Szerintem az is bőven elég napi használatra...)
Az hogy megéri-e, csak a pénztárcád dönti el... ha van annyid amennyibe az új kerül akkor vedd meg, a kijelző miatt nagyon megéri szerintem.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
nagyúr
válasz JoceeHunt #7835 üzenetére
Technológia. A 4G/LTE hálózatok jelentősen gyorsabbak, ám egyelőre - itthon - kicsi a területi lefedettségük.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz JoceeHunt #108196 üzenetére
Vegyél M1 Air-t nagyobb tárhellyel. Erre a jegyzetelős célra semmi értelme az M2-nek, ha a különbözetbe belefér az M1 + upgrade.
Btw nekem 256GB-os van egy külső 1TB SSD-vel (Samsung T7), de a 2TB is beleférhet. Vagy több évnyi felhő tárhely, ahogy a többiek is mondták.
-
-
plejik
addikt
válasz JoceeHunt #108373 üzenetére
Be ha exFat a pen. Én már 3 hónapja áttértem macre céges és saját használatra. Mac office 21 -et pár ezer forintért meg tudod venni. Tökéletesen működik. Én a Parallels desktop 18 at használom mellé virtualizálásra (win). Van 1-2 olyan app ami azon működik, de elenyésző. Ha kell akkor bármikor ott van és eszméletlen jól illeszkedeik a machez mind megosztások, működés stb. természetesen az is fizetés, de van lehetőség egyszeri licenc megvételére.
Egyáltalán nem bántam meg a váltást. Akkuidőben is brutális köröket ver a win-es gépekre és nem utolsó sorban úgy, hogy képes a teljes teljesítményét leadni akkuról is. Én kb. 2-3 naponta teszem töltőre, de volt, hogy 5 napot is simán elment. (MacBook Pro M1 Pro).
[ Szerkesztve ]
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
Head88
addikt
válasz JoceeHunt #108409 üzenetére
Ez elég vegyes. Az apple kommunikációja szerint 1000 ciklust kibírnak. Viszont ennél jóval hamarabb is tönkremennek. Több gyártótól szerzik be az akksikat. Tapasztalatom szerint az SMP/Simplo gyártmányok gyorsabban halnak, előbb fújódnak fel stb. Dynapack minőségibb. USB-C modellektől kezdve bevontak más gyártókat is, de ezekről még nem sikerült ilyen fajta következtetést levonnom.
-
Head88
addikt
válasz JoceeHunt #108412 üzenetére
Még a 100-150 is jó. (szinte újnak számít és nagyjából 95-98%-os a max kapacitás ilyenkor még)
A gép gyártási dátumához mérd az akkuciklusokat. (coconutbattery jelzi a gép és az akku gyártási dátumát is)
Pl: Ha 2018-as gyártású a gép és most adják el 50 ciklussal (4-4,5 év), akkor az nekem instant azt jelenti, hogy többségében töltőről ment. Ilyenkor benne van a pakliban, hogy jobban gyengült az akku teljesítménye mintha használták volna. -
-Skylake-
addikt
válasz JoceeHunt #108693 üzenetére
apple okoszisztemaban (tehat nem csak konkret Apple markaju termekeknel, hanem Apple markaju ES Apple-hoz gyarto markak osszege) a blackfriday mint fogalom ertelmezhetetlen. ilyen 5% kiegeszitokre es tarsai olyan akcio, ahol tisztessegesebb lenne ha siman csak egyaltalan nem lenne akcio. ebben egyebkent szeretett iStyle-unk egeszen verhetetlen, neha szoktak olyan emailek jonni a brutalis akciokrol, hogy en szegyellem magam helyettuk. ugyhogy ha erre varsz, hat szerintem nem kell kulonosebben izgulnod hogy lemaradsz a fel aras macbookokrol.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Head88
addikt
válasz JoceeHunt #108720 üzenetére
Utoljára a 2017 13" non-touchbar pro és a 2017 air volt cserélhető SSD-vel szerelt. Azóta minden kiadott gép alaplapjára rá vannak forrasztva a NAND chipek és a hozzájuk tartozó vezérlők.
Új gépre hivatalos viszonteladótól vásárolva 3 év jótállást kapsz szóval nem kell aggódni.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz JoceeHunt #108724 üzenetére
Megértem a kérdést, de mégsem tudom ,hogy hogy lehet úgy élni az életet, hogy mi lesz ha x év múlva ez lesz vagy az lesz?! F.szom, majd átméssz azon a hídon, akkor ha odaértél.
Mit kell agyalni ezen? Lehet addig elb@sz a villamos vagy fejedre esik egy tehén. Mit tudom én....
Ilyen alapon bármikor bármi megtörténhet, nem tudod kiszámolni. Vagy bevállalod vagy nem. Lehet lesz vele valami vagy nem....Nem tudsz és nem is lehet az életben mindenre felkészülni. És nem is érdemes állandóan minden szaron aggódni. Én is ilyen voltam,, de nagyon igyekszem... és a boldogságom egyik kulcsa, hogy "elég a jó, nem kell a tökéletes!".
-
-
Head88
addikt
válasz JoceeHunt #108846 üzenetére
Nem, de nincs is értelme ilyennel foglalkozni, hiszen nem tudják letiltani. Nincs IMEI száma, nem tud mobil hálózatra kapcsolódni, így letiltani sem tudja a szolgáltató a mobil hálózatról.
Amire figyelj oda az, hogy az eladó mindenképp jelentkezzen ki a saját icloud fiókjából. (weben is lépjen be és ellenőrizze, hogy a készülék már nincs listázva a fiókban és a find my mac is legyen kikapcsolva)
Illetve recoveryben ne legyen firmware password bekapcsolva.Letiltani csak úgy lehet macbookot, ha MDM lockos. (Céges hálózatba van beléptetve..és az admin távolról tudja vezérelni..ilyennel import, használt céges leselejtezett gépeknél lehet találkozni)
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz JoceeHunt #108842 üzenetére
A Telekom nem tudja letiltani, de feljelentést tehet a vásárló ellen. Egy eljárásban elkobozhatja a rendőrség.
Ismerőstől autót vettek el és azt mondták, hogy a csaló eladón hajtsa be az árát (tegyen feljelentést, vigye bíróságra, stb).
Ha nem tudja vagy akarja igazolni az eladó papírokkal, hogy tehermentes az eszköz, akkor hagyd ott a fenébe. Pláne ha gyanúsan olcsó (egy kifizetett cucc akkor is annyit ér, mint a piaci átlag, ha Telekomtól van).
-
plejik
addikt
válasz JoceeHunt #108975 üzenetére
Én a helyedbe az M2 pro-t venném, főleg, hogy annyi mint az air. És abból is az 512 -es változatot. (mivel az gyorsabb mint a 256 -as verzió.)
Ha ezekből akarsz persze választani.
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
félisten
Ha nem szamit annyira a penz, akkor en biztos a Pro M1-et vennem, ha meg szamit, akkor meg a 256-os Air-t 560e-ert. A ketto kozottieknek nem latom tul sok ertelmet.
Volt itthon M1 Air, 14-es Pro, 16-os Pro, meg egy rakas Windows es Linux PC is -- szerintem az M1 Pro 14" egy kivalo gep (mondjuk en probalok majd visszamenni Linuxra, de a laptop marad Mac egyelore).
while (!sleep) sheep++;
-
Aaron14
őstag
Nekem nagy megkönnyebbülés a 2014-es 13"-es Pro-ról M2-es Air-re váltás után, hogy alig van súlya. Talán nem volt 0,5 kg a különbség, de nekem sokat számít. Akkumulátort meg kb. heti 1x töltöm, max 2x. Egy Skype óra alatt meg van az is.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
plejik
addikt
válasz JoceeHunt #108983 üzenetére
Amúgy lehet az a legegyszerűbb, ha veszel olcsóbb 2016 -17 es macbookpro-t és kipróbálod, hogy bejön-e egyáltalán.
Én így tettem, vettem egy 2016 os i5 -ös macbook prot, használtam 1-2 hetet így könnyen el tudtam, dönteni, hogy milyen gépre is melyikre van szükségem + , hogy bejöne-e egyáltalán a macos. Azt eladtam (annyiért amennyiért vettem.), és vettem egy 2021 es macbook pro M1pro gépet, mert az lefedi azt amire Én használom.[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
pzstm
titán
-
őstag
válasz JoceeHunt #109265 üzenetére
Találtam frankó védő kendőt.
Tokkal kapcsolatban, szimpatikus kettő:
1. Nem tudom ez a gép szellőzését gátolja-e.
2. Ez azért szimpatikus mert gépelésnél egyfajta megemelést ad.Vannak tapasztalatok róluk?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Aaron14
őstag
válasz JoceeHunt #109269 üzenetére
Nekem holnap jön ugyanez a védőkendő. Remélem jó lesz az Air-hez is.
iStyle Black Friday akcióban most nagyon jó áron van a Pro, gondolom onnan rendeled. 800-ért amúgy annyira kecsegtető ajánlat, hogy még én is elgondolkoztam rajta, de nekem Air vékonyságú kellene.
Szerintetek van rá esély, hogy a Pro vonalat vékonyítják a jövőben?
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
pergabb
senior tag
válasz JoceeHunt #109595 üzenetére
200 mW
Minden egyéb ilyen izgalmas info itt:
https://www.anandtech.com/show/17024/apple-m1-max-performance-review[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
válasz JoceeHunt #109754 üzenetére
Használt a cél sajna, mivel nem tudok olyan hosszúra nyúlni feltétlen.
De a 2015-s 13 esetleg 15"-s gépek még élhetőek?
Net, YT, hobbi videóvágás, max hangfelvétel (podcast ha odajutok) felvétele tehát nem, nem a hardcore use.
Igazából a Dell Latit elkéne passzolnom, mivel Windowsos gépeim vannak bőven.
-
syl5
őstag
válasz JoceeHunt #109759 üzenetére
Én nem találtam a YT szívatásra megoldást, de hátha valakinek lesz majd. Workaround, hogy nem egy Safari ablakot használok. Amúgy sem elég általában egy, de a tab group-ok jók, azokat én is szeretem. Pro tipp, ne legyen megnyitva túl sok tab, mert nem szereti a Safari és a macOS sem. Igazából Neked sem jó, ne halogass!
- Google Drive
- YT appot én sem találtam
- Gmail app, de én nem engedném semmilyen más app-on átfolyatni az e-mail-jeim, titkosítás ide, vagy oda. Arról nem beszélve, hogy ugye authentikálni is kell... Még a beépített Mail app-ot tudod használni, abban jobban megbízok.
- Parancsikon nem tudom, de van shortcuts app, abban lehet jó dolgokat varázsolni pl.: OCR a kijelződről, meg ilyenek..
- A szinkronizálást az első app megoldja, arra van tudod tükrözni a komplett drive-ot, de lehet online módban is használni, akkor nem csinál másolatot a hard drive-ra.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz JoceeHunt #110139 üzenetére
Bármelyik USB-C to Ethernet adapter működik vele, de ha csak normál USB to Ethernet adaptert sikerül beszerezni, akkor az is működik egy USB-A to USB-C átalakítóval. Nekem például egy Linksys USB3GIGV1 (pár éve egy Windows-os géphez vettem) van USB 3.0 csatlakozóval és egy C-s átalakítóval kiválóan működik.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Processzor és videókártya váltás után nincs kép és billentyűzet.
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest