Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
válasz Csabee. #8076 üzenetére
Először Oultook-ban beállítod ugyanazokat a postafiókokat (IMAP vagy POP). Ha a szerveren megvannak a levelek akkor újra letölti a gépre (IMAP esetén legalábbis). Ha csak a gépen vannak akkor érdemes visszatölteni a szerverre és onnan automatikusan leszedi az Outlook. Szerintem ez a legegyszerűbb, igaz eltart egy darabig ilyen mennyiség esetén.
Itt van egy leírás, hogyan kell átvinni a leveleket Windows Live Mail-ből Outlook-ba. Nem tudom, hogy Mac-es Outlook esetén működik-e.
-
Eszleny
aktív tag
válasz Csabee. #8105 üzenetére
Ha visszatöltöd a szerverre a leveleket pl. mappánként és a mac alatti outlookkal újra letöltöd akkor simán kell menjen. Pl. csinálhatsz egy google fiókot és imappal beállítod az Outlookban. Utána átmásolod a mappákat az egyik fiókból a másikban az Outlookban. Végül letöltöd újra a leveleket OS X alatt.
-
Eszleny
aktív tag
-
Eszleny
aktív tag
Miért van az, hogy Safari a Facebook kommenteket betűméretét nem nagyítja. Minden egyebet nagyít, de a kommentek szövege ugyanolyan kicsi marad. A Firefox gond nélkül nagyítja. A minimális betűméretre vonatkozó beállítást sem veszi figyelembe.
-
Eszleny
aktív tag
Valaki megerősítené nekem, hogy a Safari (5.1.9) Snow Leopard alatt nem blokkolja a sütiket.
Másik problémám a Safarival, hogy ha belenagyítok egy oldalba (pl. index.hu) amin sok a kép, akkor a görgetés el kezd döcögni. Snow Leopard és Mountain Lion esetén is ugyanez a helyzet., sőt az utóbbi esetén sokkal durvább. -
Eszleny
aktív tag
Alap nagyítás esetén nekem sincs semmi gond, pedig több mint 3 éves a gépem. Ha belenagyítok akkor kezd el akadozni. Azt gondoltam, hogy a gépem kezd elavulni, de bementem az Apple Store-ba és az új gépeken is ugyanúgy akad. Kíváncsi vagyok, a "Smooth scroll"-ra a 10.9-ben.
Pont a hétvégén próbáltam ki a Mountain Lion-t. Snow Leopard-ról frissítettem. Hát egy csomó problémám volt vele:
- Skype nem akart egyszerűen bejelentkezni (plist törlés, újraindítás megoldotta.)
- Az új Safari lassabbnak tűnt mint a régi.
- Van egy keresési mappám az emaileknek, ami kb. 8000 levelet tartalmaz. ML Finder alatt a görgetés szintén akadozik, míg SL alatt semmi gond.
- Míg SL alatt a kikapcsolás 1 másodperc, addig ML alatt kb. 20. Itt is buheráltam valamit, ami megoldotta egy ideig, de újra előjött. (Tudom, ilyenkor jön a kérdés miért kapcsolom ki a gépet és miért nem teszem alvó módba: én ki szeretem néha kapcsolni.) Az indulás egy kicsivel gyorsabb volt ML alatt.
- Úgy éreztem, hogy jobban melegszik a gép.Lehet, hogy ezek mind megoldódnak, ha teljesen újra telepítem, de most nincs időm kísérletezgetni.
Vannak olyan dolgok amik csak nem állnak kézre, de idővel meg tudnám szokni. Pl.
- Mission Control a Spaces után, hát elég fapad.
- Kicsit idegesítő a rugalmas görgetés (iOS-ből átvett dolog).Azok a dolgok, amiket megszoktam jobban hiányoznak mint az új jó dolgok amiket nem volt időm megszokni. Talán ősszel veszek egy új gépet, amivel így is, úgy is új rendszer jön. Addig meg maradok az SL-nél.
Röviden ennyi.
-
Eszleny
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel én innen rendeltem külön billentyűzet gombokat a Macbookom-hoz (svájci kiosztást cseréltem le amerikaira).
-
Eszleny
aktív tag
Az egyik Mac App Store-ban vásárolt programomat (DjvuReader) leszedték és más néven visszarakták (DjvuReader Ex). A Facebook oldalukon panaszkodnak mások is a húzásuk ellen.
Ha most törlöm a programot akkor vajon újra tudom majd telepíteni a Store-ból? Tippem az, hogy nem.
Ha a régi verziót fent hagyták volna és nem frissítik, akkor kicsit húzom a szám, de annyi. Így elég nagy kiszúrásnak érzem, hogy a régi nem elérhető. Írjak az Apple-nek és kérjem vissza a pénzem?
Párszor küldtem a fejlesztőnek hibajelentést és elég gyorsan ki is javította a hibákat.
-
Eszleny
aktív tag
válasz Criton #17965 üzenetére
Kikapcsolás előtt nincs nyitva a Mail vagy a Messages? Akkor is csinálja, ha a kikapcsolásnál beállítod, hogy következő indításnál ne nyissa meg újra a futó programokat? Esetleg a Console-ban nézd meg, hogy ilyenkor mi akadályozza a leállítást.
Talán hasznos lehet valakinek: a 10.9.2 -ben van egy opció a bekapcsoló gomb régi viselkedésének visszaállítására. Röviden lenyomva nem alszik el, hanem a kikapcsolási ablak jön elő.
defaults write com.apple.loginwindow PowerButtonSleepsSystem -bool no
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz Tyler Durden #18086 üzenetére
-
Eszleny
aktív tag
válasz runner 125 #18436 üzenetére
Dashboard widget-tek asztalra pakolásával kapcsolatosan ezeket a programokat találtam: WidgetRunner és Amnesty. Nincs személyes tapasztalatom velük.
Ha csak az időjárásra van szükséged akkor megnézheted a Degrees programot, ami a menüsoron mutatja az időjárást.
A Geektool segítségével az asztalon megjeleníthetsz egy csomó információt. Kicsit bonyolultabb használni, de nagyon testreszabható.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz runner 125 #18441 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a kérdésed, de megpróbálok rá válaszolni.
Ha a böngésző nincs teljes képernyőre téve, akkor az újonnan megnyitott számológép a böngésző felett kellene megnyíljon (abban az esetben, ha nincs egy fix asztalhoz rögzítve). Ha már korábban meg volt nyitva egy másik asztalon a számológép, akkor oda fog váltani. Ha fontos, hogy mindig kéznél legyen a számológép, akkor a Dock-on beállíthatod, hogy minden asztalon megjelenjen.
Egyszerű számolásokat a Spotlight segítségével is elvégezhetsz. Vagy vannak számológép programok, amik a menüsorból elérhetőek.
-
Eszleny
aktív tag
válasz petata #18867 üzenetére
Érdemes megnézni a Coconutbattery-vel vagy hasonló programmal, hogy pontosan milyen állapotban van az akksi. Az OS X elég hamar kiírja, hogy szervizeltesd az akkumulátort (ha jól emlékszem 70 és 80 % között).
Az jó, hogy rendszeresen használod az akkumulátorról a gépet, de ajánlott 20-40% között már feltölteni, nem hagyni 10% -ig lemerülni. [link]. A másik dolog, ami nem használ az akkumulátornak az a hő. Ha terheled pl. játszol vagy konvertálsz, akkor SMCFanControllal feltekerheted a ventik fordulatszámát. Elég későn kezdenek a ventilátorok felpörögni.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz ribarszki #18929 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a MacBook Air és Retina Pro-kban az akkumulátorok ragasztva vannak a házhoz, ezzel nagyobb merevséget érnek el. Ezért mindenképp csak szervizes tudja cserélni az akkumulátorokat. Ez azt is jelenti, hogy csak eredetire tudod csak cserélni.
Azt hozzá kell számítani az árához, hogy hosszabbtávon cserélni kell az akkumulátorokat. Bár esélyesebb, hogy addigra új gépet veszel.Szerelhetőség szempontjából ezek a MacBookok pont olyanok, mint az iPadek vagy az iPhone-ok.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz megema #20072 üzenetére
Két dolgot fűznék a belinkelt videóhoz. A videó elején írja, hogy (Retina, Scaled). Ez gondolom az jelenti, hogy az alap 1280x800 helyett magasabb látható felbontást állított be. Ebben az esetben a rendszer 2560x1600-nál nagyobb felbontással dolgozik és ezt méretezi vissza erre a natív felbontásra (cf. [anandtech]). Ez plusz terhelést ró a rendszerre.
A másik dolog a PDF görgetéssel kapcsolatos. Látható, hogy egy szkennelt PDF-ről van szó a videóban. Ezek görgetése általában CPU intenzív és a nem-retina gépeken is szokott szaggatni. Elég sokat dolgozok különböző PDF-ekkel és az a tapasztalatom, hogy nem az oldalszámtól függ, hogy mennyire sima a görgetése, hanem a PDF minőségétől. Pl. vannak PostScriptből konvertált PDF-fel, amik úgy szaggatnak, hogy alig lehet görgetni. Ezeknél általában gond van a fontokkal vagy nagyméretű szkennelt képet tartalmaznak. Vannak 5-600 oldalas PDF-k, amikkel nincs semmi gond és ábrákat is tartalmaznak.
Ha nehéz görgetni a PDF-et, akkor érdemes kinyomtatni őket újra PDF-be. Ilyenkor megnő a méretük, de könnyebben megbirkózik velük a rendszer.
-
Eszleny
aktív tag
válasz allein #21943 üzenetére
System Preferences > Energy Saver alatt lehet külön állítani az elalvást hálózati, illetve akkumulátoros üzemmódra.
Ettől függetlenül megemlítem, hogy vannak programok pl. Caffeine, amivel ideiglenesen meg lehet változtatni az elalvási időt. A menüsoron lesz egy ikon, ahol be lehet állítani, hogy mennyi ideig szeretnéd, hogy ne aludjon el a gép. Ez hasznos lehet, ha prezentáció tartásakor.
-
Eszleny
aktív tag
-
Eszleny
aktív tag
Ha az általatok hallott "ropogás" ehhez hasonló, akkor azt egy rúgós földelés okozza. Nekem is előjött, mikor leszereltem a fenéklemezt. Hiába húzod meg a csavarokat egy idő után engednek egy hajszálnyit és az is elég, hogy ez a hang előjöjjön.
Azt történik, hogy ha kézbe veszed a gépet akkor a fenéklemez benyomódik vagy kicsit elhajlik, és a hozzászorított rúgós tag egy hajszálnyit elmozdul rajta. Ez okozza a fémes csikorgást, ami ropogásnak hallatszik.
Nekem az vált be, hogy a helyet, ahol a rúgós tag érintkezik a fenéklemezzel nagyon vékonyan bekentem a villanyborotvához adott olajjal (csak egy filmréteget kell képezni). Utána jó szorosan visszatettem a fenéklemezt, a közepét benyomva tartva, mialatt becsavaroztam a csavarokat.
Szerk. Most látom, mások is írták az olajos megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz adamssss #23553 üzenetére
Safari beállításokban a Security fülön legalul van a "Manage website settings…" gomb. Erre kattintva előjön egy másik ablak, ott kiválasztott a Flashet plugint és alul kiválasztod "When visiting other websites: Block".
Ugyanezt megteheted a Java-val is, ha telepítve van.
(Angol nyelvű a Safari-m, ezért az angol szöveg, de szerintem eltudsz igazodni rajta.) -
Eszleny
aktív tag
válasz lugosi #23596 üzenetére
A Safari 7.1 esetén biztonsági okokból letiltották az automatikus jelszókitöltést olyan weboldalak esetén, ahol nincs https vagy a tanusítvánnyal gondok vannak. Ekkor rá kell klikkelni a felhasználó név mezőre és csak ekkor ajánlja fel a kitöltést.
Itt van az erre vonatkozó leírás az Apple weboldaláról.
Safari
Available for: OS X Mountain Lion v10.8.5, OS X Mavericks v10.9.5Impact: An attacker with a privileged network position may intercept user credentials
Description: Saved passwords were autofilled on http sites, on https sites with broken trust, and in iframes. This issue was addressed by restricting password autofill to the main frame of https sites with valid certificate chains.
CVE-ID
CVE-2014-4363 : David Silver, Suman Jana, and Dan Boneh of Stanford University working with Eric Chen and Collin Jackson of Carnegie Mellon University
-
Eszleny
aktív tag
válasz TigerCat #23583 üzenetére
A System Preferences -> Keyboard -> Shortcut fülön alul szerepel az App Shortcut. Plusszal add hozza a Safarit, majd a Menu Title-nél beírod a nagyítást (nálam Zoom In), ahogy szerepel Safariban a View (Nézet) fül alatt. Ezután a Keyboard Shortcut mezőbe lépsz és lenyomod a billentyűkombinációt, amit a nagyításhoz szeretnél. Ha jól csináltad, akkor a Safari Nézet menüpontja alatt, a nagyítás mellett megjelenik a beállított billentyűkombináció (felülírja az alapkombinációt). Ugyanezt megcsinálhatod a kicsinyítésre is más billentyűkombinációval.
Sajnos nem tudom, hogyan lehetne a görgőhöz rendelni a nagyítás-kicsinyítést. Esetleg, ha több plusz gombja van az egérnek, akkor egy-egy gombra BetterTouchTool-al rá tudod tenni ezeket a funkciókat. Ha mégsem, akkor CMD+jobb kattintásra még mindig ráteheted a Smart Zoom-ot. Ez egy kattintásra nagyít, a másikra visszaállítja az eredeti méretet.
Ha a kívánt kombinációt már használja a képernyőmentés, akkor először azt át kell állítani a Keyboard -> Shortcut -> Screen Shots alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz troszti #23653 üzenetére
Elég későn kapcsol be a hűtés a Macbooknál, de ha zavar akkor smcFanControl programmal manuálisan is feltekerheted a ventilátor fordulatszámát.
Néha, mikor Bootcamp alatt játszok, akkor előtte feltekerem a ventilátorokat 4-5000rpm-re és csak utána bootolok át Windowsra.
-
Eszleny
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #23814 üzenetére
Beállítottad a Bootcamp-ben (Windows alatt az értesítési területen van egy rombusz ikon) a koppintás-opciót?
-
Eszleny
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #23819 üzenetére
Persze, hogy lehet utólag. A Windows alatt is van egy Bootcamp nevezetű program, ami kirak az értesítési sávra egy rombusz alakú ikont. Onnan meg tudod nyitni a Bootcamp-et és ott találsz pár beállítási lehetőséget, mint pl. koppintás, 2 ujjas koppintás (jobb egérgomb) stb. De rákereshetsz start menüben a programra és onnan is elindíthatod.
-
Eszleny
aktív tag
válasz HarryPotter #23951 üzenetére
Esetleg Moom.
-
Eszleny
aktív tag
válasz megema #23966 üzenetére
Az Adapter program elsősorban konvertáló, de ki tud vágni egy részt a kívánt fájlból.
Audacity már komolyabb vágásokat is tud. Mivel linuxos port, ezért a kezelőfelülete nem a legjobb.Nem ingyenes közül megnézheted a Fission-t, illetve az Amadeus Lite-ot. Ahogy látom ezek drágábbak mint a Vector.
-
Eszleny
aktív tag
válasz negyedes #23967 üzenetére
Ha megtalálod a Lion telepítő appját a Mac App Store-ban akkor onnan letöltöd és azt elindítva kezded telepíteni. Vagy megszerzed a Lion telepítő app-ot, amit felmásolsz a gépre és ezt elindítva kezded a telepítést. Készíthetsz egy usb-s telepítő lemezt is, amiről bebootolva kezded a telepítést.
-
Eszleny
aktív tag
-
Eszleny
aktív tag
válasz -axxon- #24108 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem, hogy mit szeretnél, de azért megpróbálkozok.
1. Az nem megoldás, hogy két Safari ablakot nyitsz meg két különböző íróasztalon (Dock-on Safari ikon bal klikk és új ablak)? Az egyik ablakba hírek, másikban a munka.
2. A Firefox tud olyant is, hogy különböző profil, azaz mintha két teljesen különböző Firefox lenne a gépen, pl. különböző könyvjelzők, előzmények, bővítmények stb. Ha jól tudom, akkor ez Chrome-mal is megoldható ez, de tudtom szerint a Safari nem tud ilyent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest